Witam serdecznie:)
Czy ktoś pomoże i napisze mi gdzie dokładnie znajduje się filtr paliwa.
Może jakieś zdjęcia.
I czy taki filtr przed zamontowaniem trzeba zalać paliwkiem?
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
Printable View
Witam serdecznie:)
Czy ktoś pomoże i napisze mi gdzie dokładnie znajduje się filtr paliwa.
Może jakieś zdjęcia.
I czy taki filtr przed zamontowaniem trzeba zalać paliwkiem?
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
Nie ma :P
Jest tylko siatka na pompie, ale ją się zmienia razem z pompą.
a w 1.6 Twin Spark 120 PS w Alfie 147 też nie ma filtra paliwa? Bo jeśli tak, to mój mechanik zaliczył faila dzisiaj :)
no to zaliczył
a ile zapłacił za sam filtr ? he he
Yhyhyhyhy, ja mojego też ostatnio pouczałem, że w 147 jest niewymienny :).
na prawdę w Alfie 1.6 TS 120KM nie ma filtra paliwa ? Nawet w hurtowni jc auto występuje coś takiego :/
Filtron PP 905
na prawdę
nie występuje jako osobna część - jest razem z pompą
I w 105 konnej i w 120 konnej nie ma filtra,wymienia sie pompe na której jest ze tak powiem "zintegrowany" filtr...swoja droga to wielu mechaników sie na tym łapie.....nawet kiedys dla jaj pojechałem do jednego i zagadałem czy bi mógł mi wymienic filtr bo nikt nie chce tego zrobic,powiedział ze robił to wiele razy i zrobi mi to szybko ;);););).....no miałem troche ubaw nie powiem;)...tak wiec filtra nie ma!!!
Na pompie nie ma żadnego filtra jest tylko siateczka (błędnie nazywana filtrem), która chroni pompę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Zadaniem dokładanego filtru jest filtrowanie dokładne paliwa.
Panowie to jak to jest w końcu? Mamy ten filtr czy nie? Bo nie wiem czy kupować.. na allegro można kupić w intercars również.. :o
Oryginalnie fabrycznie nie było żadnych filtrów
To ja teraz zgupiałem, bo kupiłem na allegro filtr paliwa boscha do alfy 166 2,4JTD i jeszcze specjalnie wysyłałem numery VIN, aby sprawdzić, czy pasuje, więc jak to w końcu z nim jest, bo np mi zaczęła alfusia palić na tracie z 6l/100, nawet do 8l/100km i ponoć takie spalanie może być przez zapchany filtr, ale skoro go nie ma, to przez co?:confused:
ale zes faila zaliczyl
filt paliwa w JTD jest w TS nie ma a to sa calkowicie rozne silniki jeden zasilany azotem a drugi azotem z tlenem
:]
Dzięki wielkie.
Akurat trafiłem na to forum i tak zgupiałem :P
A gdzie jest filtr w 2,4 JTD? :)
Przy kupnie swojej Belli zapytałem właściciela, kiedy był wymieniany filtr paliwa. Jakież było moje zdziwienie, gdy odpowiedział "nigdy!" :D ... a później wyjaśnił sprawę. ;)
A gdzie jest montowany ten dokładany filtr paliwa? Kupiłem rok temu Alfę 147 FL 1,6 i trza by było obadać czy jest, czy nie.
Przy prawym tylnym kole powinien byc
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk