Witam.Chyba mam pęknięty zbior.spryskiwaczy,jak go wyjąć?Muszę zdejmować nadkole?Jak z podłączeniem tych wężyków,są luzem.dzięki.
Printable View
Witam.Chyba mam pęknięty zbior.spryskiwaczy,jak go wyjąć?Muszę zdejmować nadkole?Jak z podłączeniem tych wężyków,są luzem.dzięki.
Masz boxera czy TS? Ostatnio wyjmowałem zbiorniczek i żeby go wyjąć musiałem zdjąć plastikową osłonę nadkola i po odkręceniu trzech śrub trzymających zbiornik udało mi się go wyjąć nadkolem. Jak chcesz wyjąć pompkę wystarczy mocniej pociągnąć i wyjdzie bo jest na wcisk tak jak wężyki.
boxer.dzięki
Chyba mam to samo- łatwo zdjąć nadkole?
Ogólnie nie ma z tym problemu. Dla ułatwienia warto podnieść auto na lewarku, potem wyjąć plastikowe kołki i wykręcić wkręty. Tak przynajmniej było u mnie.
Uwazajcie jak bedziecie sciagac nadkole. przynajmniej ja meczylem sie 3 godziny jak je dopasowac spowrotem bo nie moglem spamietac jak to bylo,
u mnie bylo nadkole dziwnie zrobione bo jakby w 2 czesciach, a do tego ma glupie mocownie do slupka - połamalem je a wystarczy przepchnac
To nieźle się z tym namęczyłeś. U mnie nie było takich problemów.
jacek 501 wiesz ze masz pekniety zbiornik, czy poprostu ci ucieka plyn po nadkolu?
szczerze nie miałem okazji jeszcze tego załatwić,sam mam lewe ręce,a u mówić się z kimś na zerknięcie,czy naprawę graniczy z cudem.Dam znak jak będzie zrobione.
Niedawno kupiłem AR 156 SW z 2002 roku 1,9JTD . Okazało się że nie działa spryskiwacz tylnej szyby. Jak się przyjrzałem okazało się, że popsuta jest jedna z pomp spryskiwaczy.
I tu zaczoł się problem bo jest wiele rodzai pompek i zbiorników. Jedna pompka jest wciśnięta w zbiornik a druga nie. W jaki sposób do tej drugiej pompki dopływa płyn? Czy ma ktoś schemat tego podłączenia albo ma możliwość zrobienia zdjęcia jak to wygląda w oryginale. Będę wdzięczny za pomoc.
to ja podepne sie pod pytanie,
na ile starcza wam plynu w spryskach ? pytanie do posiadaczy wersji ze spryskami reflektorów,
nie wiem czy to wina nieszczelnosci czy czego innego, ale no zalalem w srode pelny zbiornik, wczoraj juz poleciala sama piana,
przyznam ze lubie sobie spryskac szybe, robie to dosc czesto ale pytanie czy przy takim pryskaniu mozliwe jest wypryskanie calego zbiornika w ciagu zaledwie 3 dni ?
Też miałem podobny problem ale u mnie okazało się z leci płyn na łączeniu się rurek gumowych