Mój tłumik wygląda aktualnie tak:
http://img297.imageshack.us/img297/5216/dsc00199h.jpg
Brzmi chyba normalnie, wszystko jest OK, tylko trochę głupio to wygląda... Co z tym zrobić? Przyczepić jakoś? Oderwać?
Printable View
Mój tłumik wygląda aktualnie tak:
http://img297.imageshack.us/img297/5216/dsc00199h.jpg
Brzmi chyba normalnie, wszystko jest OK, tylko trochę głupio to wygląda... Co z tym zrobić? Przyczepić jakoś? Oderwać?
no cóż... faktycznie głupio ;)
ja bym to delikatnie ułamał i zaczął jednocześnie szukać nowego - czy do 147 są jakieś zamienniki? a ori dużo kosztuje?
w mojej 166 udało się dopasować tłumik od Lancii - zamienników brak, a ori na allegro lata za ponad 1000 :D
powodzenia!
~tomaz
PS. Widzę, że kolega z Poznania - w razie czego mogę polecić warsztat - specjalizują się w tłumikach :)
Miałem podobnie, ale na mniejszą skalę. Raczej mała dziurka.
Jeśli nie jest dziurawy to oderwij i zamaluj Hammeritem. Może to dziwne ale działa i na jakiś czas na pewno wystarczy. Zwłaszcza że końcowy tłumi to 147 do najtańszych nie należy
Mój tłumik jeszcze tydzień temu wyglądał tak samo. Wstyd z takim "strupem" z tyłu jezdzić. Ludzie wytykali moją bellę palcami, tymbardziej że prawie cała pucha jest na widoku. Kupiłem na aukcji oryginalny nowy tłumik za 460zł. Zamienniki ultera lub walkera są droższe.
w swoim mam podobnie tyle że bardziej przy mocowaniu odchodził mi taki płat szczepiłem migomatem w kilku punktach i jest ok bynajmniej na jakiś czas wystarczy wiadomo taki tłumik będzie trzeba i tak wymienić za jakiś czas bo rdza i tak go weźmie i tak
Jak posiadałem forda fieste w dieslu to tez miałem coś takiego... uciołem gumówka odstajacy element... i jeździłem jeszcze dwa lata bez problemu, później już sprzedałem i do końca nic się z nim nie działo
jako ciekawostkę dodam, ze fiesta podczas sprzedaży miała 13 lat i oryginalny(pierwszy) wydech
Tłumik jest warstwowy - wniosek - ODERWAĆ i podmalować.
Docelowo czeka Cię jak i mnie wymiana na inny...ja myślę o kwasówce ale to chyba bezsens :-/:meeting:
No tak, ale z kwasówki poniekąd lubią pękać...
a to przyznam Ci się, że o czymś takim nie słyszałem ;)
po co takie kombinacje, wymienić i już
Przeglądaj allegro, można czasem upolować okazję, przykładowo ostatnio kupiłem prawie nówkę wydech ostatni do mojego V6 za 130zł+przesyłka, stan prawie jak zdjęty z półki, jeszcze naklejki Ricambi Originali na nim nie zeszły ;] Nowy ten sam wydech ~1000zł regularnie kosztuje ;/
Nie chcę robić pseudo reklamy. Ale mam znajomego (z Łodzi) który może na zamówienie zrobić Tłumik z kwasówki. Nie pytajcie mnie o cenę bo to sprawa do indywidualnego obgadania.
Urwałem :D. Jest OK :).