Hej.
Tak jak w temacie,może macie kogoś u kogo można taniej kupić dobrego laptopa,zależy mi na łączeniu internetu przez Wifi.
Printable View
Hej.
Tak jak w temacie,może macie kogoś u kogo można taniej kupić dobrego laptopa,zależy mi na łączeniu internetu przez Wifi.
Każdy dobry laptop ma Wi-Fi 8) A jeśli chodzi Ci o firmę to skoncentruj się na Asusie i Toshibie. Pozostałe firmy jeśli chodzi o tańsze modele nie są rewelacyjne.Ja posiadam Asusa A6KM Q097 i jesli chodzi o stosunek jakości do ceny jest znakomity. Rok temu dałem 3000,- teraz pewnie jest tańszy...
a jakie modele polecasz,chcę kupić za około 2700 zł.Cytat:
Napisał Bianco
zerknij jeszcze, co ma Benq, natomiast raczej omijaj acera.
RAM - minum 2 GB jesli chcesz uzywac visty, a i dla XP nie zawadzi. Sprawdz, czy naped obsluguje plytki 8 cm. - bywa, ze nie.
jakbys mial konkretniejsze zapytania - wal na prv. Trosze sprzetow pokatowalem....
hmm cobys powiedzial na macbook'a?:> na allegro te z zeszlego roku juz sa w tej cenie a 5.5h pracy na bat piechota nie chodzi jak chcesz sprawdzic czy spodoba ci sie praca z MacOSem zapraszm do mnie - też Łódź wiec blisko;)
A ja raczej bym Ci polecil HP Compaq - np taki:Cytat:
Napisał Bianco
http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/10859/
Mam identycznego tyle ze procek model nizszy i matryca 4:3 a nie panorama i jestem bardzo zadowolony. Jak bym mial kupowac jeszce raz to na pewno HP Compaq! Na dodatek mam porownanie z Toshiba bo ociec ma Toshibe Satellite (kupil niedawno z Vista - notabene vista shit :evil: ) i szczerze powiem ze jakosciowo HP wygrywa w cuglach. Nie tajemnica ze Tosia ostatnio pogorszyla jakosc. Compaqow nie slyszysz wogole, a spasowanie plastikow jest na 6+. Minusem dla niektorych jest czarna nudna obudowa i brak wodotryskow typu srebrne wykonczenia i niebieskie podswietlenia. :)
Zreszta sam sie przekonasz jak poczytasz np tutaj:
http://forum.laptopy.info.pl/
pozdro!
a co sądzicie o tym?
http://www.sklepit.pl/product_info.p...ucts_id=128468
malo ramu, slaba grafika. Jaki dysk? 120 - ale ile rpm?
Co do grafy to zalezy do czego sie kompa uzywa ale przede wszystkim zwrocilbym uwage na proca - i przyszlosciowo szedlbym w kierunku Core2Duo jdnak - bo to dzisiaj standard.Cytat:
malo ramu, slaba grafika. Jaki dysk? 120 - ale ile rpm?
A wogole jezeli chodzi o Fujitsu Siemens to uwazam ze jakosciowo wypadaja bardzo blado w porownaniu z HP, czy np Asusem, ktory wdlug mnie przescignal w tej kwestii nawet Toshibe!
Ja chyba się zdecyduje na tego HP Compaq 6710s którego polecił Siekier,dobrze bo ten laptop cały czas po parę złoty tanieje i jak przyjadę do Polski to będzie jeszcze tańszy.
Mojego sprzęta też widziałeś, a ja na niego absolutnie nie narzekam chodzi jak kombajn :mrgreen: polecić mogę :wink:
Wiec ja mam PowerBook To starsza odmiana MacBooka i jestem zadowolony mam system Mac OSX do tego modem GT Maxx i iPlusa. ogólnie MAC jest mniej awaryjny niż winda a zastępcze programy z windy zawsze można poszukać. jakieś pytania co maca do chętnie pomogę na tyle ile umiem 8)Cytat:
Napisał amigas
JA też jestem na miejsciu i dodatkowo od 8 lat windy nie używałem:P apowerbook to starsza odmiana macbook'a pro a nie macbooka ten zastąpił iBook'a chyba że masz PowerBook'a sprzed wprowadzenia titanium czyli przed 2000r
Mój PowerBook wersja Titanum :mrgreen: Nie zagłębiałem sie az tak, ale ogólnie nawet PowerBookai mogę z czystym sumieniem polecić i dodam ze istnieje możliwość by Mac OSX był po polsku . PozdrawiamCytat:
Napisał amigas
Nie tylko istnieje możliwośc do Tigera 10.4 ale leopard 10.5 ma jako oficjalny język do wyboru w instalacji jako polski czyli koniec kombinacj z software upadate i wchodzeniaw dupe SAD'owi (polski reseller)
Jak laptopa to z technicznego pt. widzenia polecam z czystym sumieniem HP. Mam Paviliona dv6599ew panorama i innego ekranu nie wyobrażam sobie do pracy/filmów/gier etc. Problem jaki zauważyłem przy wide'dzie jest z przeglądaniem/edycją dokumentów czy stron bo oczywiście nie mieszczą się tak jak w 4:3 ale za to ilość miejsca po bokach ekranu jest bez porównania. Design, ilość wejść/wyjść, bluetooth/Wlan, HDMI i inne + GF 8400 + T7300 wystarcza prawie do wszystkiego (i praca i symulatory > FSIM X pomyka bez problemu).
Jeśli chodzi ci tylko o sieć to nie szedł bym w coś za kilka patoli tylko kupił używkę ACERA z WIFI pod XP i z głowy.
Ja też mam HP Compaq już rok i jak narazie bez żadnych problemów. Dobre też są Asusa. Kupując Lapa musisz sobie zadać pytanie do czego bedzie Ci służyć. Jeśli do gier to postaw na porządną kartę graficzną najlepiej GeForca bo na zintegrowanych co najwyżej SCAR`a :mrgreen: Jesli będzie to maszynka do oglądania filmów i prac biurowych to wybierz taki który ma zintegrowaną kartę (np Radeona) ale ma więcej ramu i lepszy procek, a także sporo wejść i czytników kart róznego rodzaju. Pozdro
Hey Macieju. Z własnego doświadczenia zalecam w laptopach pamięci RAM tak ze 2GB. Laptop sie bedzie mniej pocił podcas wykonywania różnych czynności. Jako, że starych dobrych IBM już nie produkują, a Toshiba Tecra jest bardzo droga, warto zerknąć na IBM Lenovo
IBM Lenovo
Nawiasem mowiac - jedyna Tosia nawiązująca do dawnej dobrej tradycji Toshiby. Reszta niestety to szajs nastawiony na masowa sprzedaz.Cytat:
Napisał Majkel
Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem laptopa,kupiłem IBM Lenovo R61e :D
Teraz siedząc w Niemczech będę miał stały kontakt z rodzinką.
Jak troche go poużywasz, opisz wrażenia :)
ten laptop którego kupiłeś jest super
http://sklep.vobis.pl/oferta/noteboo...710_tk-57.aspx
Brejdak kilka dni kupił coś takiego po obszernej analizie rynku. Procek 2x1.9. 2gb ram,grafika 256mb własnej pamięci. dysk 160gb. lapek chyba jest także najladniejszy jeśli chodzi o wygląd za który zdobył nagrodę reddot design award, ponadto można go podłączyć do telewizora lcd bo wyście HDMI. Posiada też pilota oraz czytnik linii papilarnych i dotykowe przyciski sprzętowe. Gry smigają bardzo ładnie.Kosztował 2800zł i okazał się najlepszym wyboram aktualnie na rynku.