Zakup Alfy 166 2.JTD z automatem
Witam wszystkich:) Jestem tu pierwszy raz. Przymierzam sie do zakupu mojej pierwszej Alfy:) Auto jest piekne i bardzo mi sie podoba i znalazlem taka jedna ktora mi sie podoba i zrobila na mnie ogromne wrazenie!! Dodam ze auto jest z 2003r gosc twierdzi ze nic z autem sie nie dzieje jest po wymianie plynow i rozrzadu na co posiada podobno rachunki.... Alfa jest piekna i dodam ze chcialbym kupic auto ktore mi troche posluzy i nie bede co chwile czegos naprawial. Prosze powiedzcie mi co sadzicie o wersji 2.4JTD 175km automat na co nalezy zwrocic szczegolna uwage przy skrzyni automatycznej jak jest z jej awaryjnoscia ?? Auto jest z 2003r a gosc chce za nia jakies 29tys. zl i ma podobno przejechane 150tys. km. Na poczatku czerwca byla ona wystawiona na otomoto w Gdańsku, kolor niby wisniowy moze ktos z was ja ogladal ?? Dziekie pzdr
Ok dziekuje za cenne uwagi:) Podobno facet wymienial olej w skrzyni biegów i to jest model po FL. Jezdzilem tym autem jako pasazer i do wymiany sa wachacze przednie gosc sie przyznal do tego i zjedzie na wstepie z 1 tys zl tak powiedzial. Obecnie tym autem jezdzi zona i wozi dzieciaki w fotelikach do przedszkola skora w srodku i wnetrze jak nowe:) Tak jak napisal matber1 to jest normalna cena 29 tys, poniewaz gosc powiedzial, ze jak kupowal alfe w zeszlym roku to zaplacil za nia ( nie wymienil dokladnie ile ) ponad 40tys. lub cos bardzo mocno kolo tego zblizone.
To zostaje mi odwiedzic serwis w Gdyni i miejmy nadzieje, ze z autem bedzie wszystko OK i tylko kupowac. Dodam, ze gosc nie jest zadnym handlarzem i sprzedaje auto, bo on nim malo jezdzi glownie zona, a te auto jest dla niej za duze? Ogolnie facet zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Powiem szczerze, ze boje sie tej skrzyni automatycznej..... Zdaje sobie sprawe ze w kazdym innym aucie moze pasc tez automat i dlatego obawiam sie. Pewnie nie ma reguly w jednej alfie taki automat bedzie chodzil sprawnie, az po kres dni auta a w innym juz po niewielkim przebiegu moze zdechnac... Moze lepiej manual ?? Mozecie rzucic okiem na to ogloszenie http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C13382747.html
Witam wszystkich. Dowiedzialem sie jaki olej byl wlewany do skrzyni. Gosc mowi ze wlal olej do skrzyni przy przebiegu 130tys. km marki Dekstron 3 celem. Z tego co juz sie dowiedzialem to jest to nie odpowiedni olej. Czyli co radzicie odpuscic sobie zakup tej alfy bo za jakis czas moze strzelic skrzynia ?? A moze ktos jest z gdanska i moglby podskoczyc i obejrzec ta alfe ?? Bylbym bardzo wdzieczny:)
To chyba jest ten sam olej dekstron w skrzyni biegow o ktorym pisalem wczesniej a wiec ze skrzynia moze ale wcale nie musi byc nieciekawie.....
Jest to Alfa 166 2.4JTD 175KM automat Sportronic 5-cio biegowa po Lifcie. Dodam ze auto jest z pazdziernika 2003r. Czy w tym modelu byly montowane lepsze mniej awaryjne i mniej czule na jakosc oleju skrzynie biegów ?
Dzieki joe ze byles obejrzec Alfe:) Uwazasz ze warto wejsc w ta Alfe ? Z tego co piszesz to chyba tak. No to mnie troche uspokoiliscie z ta automatyczna skrzynia biegow a wiec nie jest taka zla jak to myslalem. Jednym slowem dbac o terminowe wymiany oleju a napewno skrzynia szybko nie padnie i jeszcze dlugo posluzy:D
Dzwonilem do p. Roberta z SF i tak podpytalem o skrzynie ze slyszalem ze byla robiona i wszystkiemu zaprzeczyl. Dodal ze kupujacego bardzo dobrze wspomina i ma o nim jak najlepsze zdanie . Powiedzial ze alfa nie byla bita i jak jest a w tej chwili jest w dobrych rekach to napewno jeszcze dlugo posluzy. Pan Robert wiedzial rowniez o rzeczach ktore zrobil nowy wlasciciel po zakupie auta i z czystym sumieniem polecil mi tego sprzedajacego poniewaz wie ze dba o auto i raczej napewno grata mi nie sprzeda.
Co do tej alfy ze Slupska to widzialem juz jej zdjecia tylko mnie zastanawia jedno dlaczego ona nie ma przy panelu wejscia na karte ICS ?? Czyzby jakas wybrakowana a moze ten ehzemplarz tak ma;) Ta Alfa z gdanska to jezdzilem jako pasazer i powiem szczerze zrobila na mnie bardzo pozytywne wrazenie:D Joe jak mozesz to przeslij mi emailem ( felkins@poczta.fm ) zdjecia tej alfy i kontakt do goscia zadzwonie popatrze porozmawiam. Z gory wielkie dzieki za wszystko :)
Pozdrawiam