pozdrawiam chciałem zamontować w 156 w podsufitce ledy białe. Nie wiem jaką długość wybrać. Te ktore wyjąłem mają 39 mm a z kolei na allegro są tylko 36 i 42 mm. Jak myslicie które bedą lepsze???
Pozdrawiam i z óry bardzo dziękuje.
Printable View
pozdrawiam chciałem zamontować w 156 w podsufitce ledy białe. Nie wiem jaką długość wybrać. Te ktore wyjąłem mają 39 mm a z kolei na allegro są tylko 36 i 42 mm. Jak myslicie które bedą lepsze???
Pozdrawiam i z óry bardzo dziękuje.
Wlasnie dzis zakladalem - z tylu pasuja idealnie 36mm, natomiast z przodu oryginalnie sa jakies nietypowe - 36 sa nieco za krotkie ale wystarczy poodginac blaszki trzymajace i jest gites.
Nie ma - sa zarowki - chodzi o te ktore sie zapalaja jak otworzysz drzwi. Mozna w ich miejsce zamontowac zamienniki (zarowki rurkowe z LED'ami wewnatrz bańki).Cytat:
Napisał marcins737
Wlasnie dzisiaj cos takiego zamontowalem (zeby nie bylo nieporozumien bynajmniej nie w celu tjuningu i nie zadne niebieskie i inne :) ) i zaobserwowalem dziwne zjawisko - opisalem w osobnym watku.
http://moto.allegro.pl/item251449827...ow_nowosc.html
Może 38 mm.Może źle pomierzyłeś :?:
Pytanko - i jak? jaśniej? Bo dla mnie w porównaniu z tym co miałem w Megane to mam w 156 ciemności egipskie.Cytat:
Napisał Siekier
No i czy dalej się tak płynnie zciemniają czy po prostu palą lub nie?
Pozdrawiam.
ja nie wiem gdzie zamówić. Wysłałem maila do 2 sprzedawców z allegro. i zobaczymy co mi odpiszą.
Pozdrawiam
kurcze teraz to mam zagwozdke bo chyab rzeczywiście najlepsze by byly takie 38 mm.
Z drugiej strony nie moge ustalić w jakim kolorze są te żarówki z tej fajnej aukcji.
No cóż kupie 36 i bede podginał i robił inne tego typu cuda
Pozdrawiam
Przecież pisze,że białe.9-cio diodowe świecą bardzo dobrze.Sam takie mam,tylko zielone. :D
Tam gdzie byly zarowki 5W - zdecydowanie jasniej! Tam gdzie 10W (z przodu) - mozna powiedziec ze tak samo. Troszke przeszkadza mi zimna barwa swiatla - sprawia wrazenie jak bym siedzial w laboratorium a nie samochodzie - ale idzie sie przyzwyczaic.Cytat:
Napisał Irokez
Oczywiscie diody beda sie od razu zapalac i gasnac - sciemniacz nie bedzie dzialal.
Cytat:
kurcze teraz to mam zagwozdke bo chyab rzeczywiście najlepsze by byly takie 38 mm.
Z drugiej strony nie moge ustalić w jakim kolorze są te żarówki z tej fajnej aukcji.
No cóż kupie 36 i bede podginał i robił inne tego typu cuda
36 kupilem bo wydawalo mi sie ze z przeodu sa takie same jak z tylu - akurat nie mialem miarki i na oko mierzylem:) Poza tym nie zauwazylem ze sa 38 na Allegro.Cytat:
Napisał grzelutek
Tak wiec jako ze kolega Grzelutek znalazl 38 to oczywiscie bierz 38 - bo takie wlasnie powinny byc na przod - chociaz tak jak powiedzialem 36 tez zalozysz - trzeba lekko podgiac blaszke - sekunda roboty :)
Siekier napisał/a:
bierz 38 - bo takie wlasnie powinny byc na przod
Hmm... ciekawe bo moje zarowki LED (biale) w przodzie maja 36mm i pasuja doskonale.
W kazdej zarowce mam 6 diod i powiem Wam szczerze, ze nie tak to sobie wyobrazalam. Normalnie porazka. Myslalam, ze bedzie fajnie bialo i zdecydowanie jasniej niz w originalne no i tu sie grubo pomylilam. W aucie jest ciemniej i w sumie za ciemno. Jestem ciekawa czy zarowki z 9 LED-mi beda swiecily jasniej np. jak moje :roll: A moze ktos zrobilby zdjecie w nocy?
Hmm - nie znam sie na tym ale byc moze jest roznica w tych zaroweczkach.Cytat:
Napisał Sylwia
Ja mam LED'y typu S-Flux - byc moze one swieca jasniej. Cos w tym musi byc bo gdzies sie dokopałem do informacji o poborze pradu i tak: S-Flux (6 diodek w bańce) pobieraja 100mA podczas gdy jakies inne gdzie nie bylo napisane ze S-Flux mialy pobor 30mA. Byc moze w tym tkwi tajemnica.
BTW: Sylwia a moze ty cos wiesz na temat zwiazanego z tym problemu opisanego tu: http://www.forum.alfaholicy.org/topi...nej-vt5178.htm
:?:
koega Grzelutek wspomnaił że ma zielone ledy. Jak ci się podobają???
Bo ja chciaż wóz mam zielony to te ledy zielone kompletnie mi nie przypasowały.
Co do długości to sam ocenie jutro, najpozniej pojutrze bede je miał w wozie, bo na tym zimnym baiłym kolorze własnie miz zależało.
Pzdr