tak jak wyzej. co o tym myslicie ? jakies podswietlenie pod kolor auta np...czy lepiej nie bawic sie w takie soc a zamiast tego ładnie zrobic podswitlajac srodek?...
Printable View
tak jak wyzej. co o tym myslicie ? jakies podswietlenie pod kolor auta np...czy lepiej nie bawic sie w takie soc a zamiast tego ładnie zrobic podswitlajac srodek?...
wieś tuning... To tylko moje osobiste zdanie..
pytam sie bo nie chce zrobic byle wsi...a zdanie kolegów z forum bardzo pomocne jest, dzieki...przy lusterku? jakie tam wogóle są zarówki?
rurkowe zapewne.
jak dla mnie festyn jeżeli będzie stanowiło podstawę przeróbek.
Wszystkie modyfikacje muszą być spójne.
białe LEDy we wnętrzu zamiast zwykłych żarówek - mam i polecam!
też mam o polecam świetny efekt:)
Alfa najpiękniej wygląda tak jak ja pan bóg stworzył :D
hm...ledy ładnie by wygladały...jakich mam szukac? jaki jest typ zarówki i jej wartosci? mówicie o tch punktowych tak? czy tej głównej? teraz nie srawdze bo jeszcze nie mam mojej alfetki
---------- Post dodany o godzinie 11:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:47 ----------
a testował ktos w tych soczewkach xenony? słyszałem ze dobrze by sie spisywały....
rurkowe białe ledy. ja mam potrójne, ale widze że już nawet 9xLED są. jest chyba tylko jeden rodzaj. ja wrzucałem z przodu, z tyłu, i do bagażnika nawet :)
a np niebieski odcien? nie ładnie by bylo do jasnego weluru?
niebieski tzn zimny biały przechodzi w odcień niebieskiego fajny widok polecam sam takie mam jak brbryt napisał 9xLED
a nie jest w aucie za ciemno? bo jednak to nie jest ładna biel...zeby np cos poszukac czy cos...
i jeszcze jedno...w bagazniku przy lampce powinna byc jakas ramka w koło? bo troche podsufitka sie opusciła, trszke mi sie to nie podoba.....
mniej wiecej cos takiego
http://www.bvcom.pl/towarimg.php?id=953&extra=1
wiem wiem jak to wygladfa, juz przeszukałem troszke takich, rozchodzi mi sie jeszcze nad dobraniem dobrego koloru do belli...pod jasny welur...chyba ze moze jakas czerwien by była...mozna by zrobic bagaznik i tył na inny i przód na inny,... doradzcie...
białe będą najlepsze moim zdaniem. Jakiś inny kolor będzie kiczowo wyglądał
wg mnie tez własnie białe do jasnego weluru beda ładie stylowo wygladac...do tego drewno w srodku...a na niebiesko lub czerwono mozna agaznik...ładnie bedzie chyba wygladac przy skrzynce i wzmacniaczach...co wy na to?
chyba zeby np zrobic przód na biało a tył na niebiesko...plus bagaznik na niebiesko...bedzie to miało rece i nogi?
wyobraz to sobie i sam sobie odpowiesz a nie pytasz innych...
pytam was o to bo chce poznac wasze zdanie na ten temat, od tego jest miedzy innymi forum...poza tym ciezko moge sobie to wyobrazic bo od ok 2 tyg nie ma mojej belli...stoi u lakiernika...wiec nawet nie przyjże sie...
---------- Post dodany o godzinie 14:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:41 ----------
mógłbym kolegów prosic o wrzucenie fotek zeby łatwiej skojarzyc jak to wyglada? bobryt ma na biało a michał na niebiesko...yłbym wdzieczny za pomoc w porównaniu...pozdrawiam...
ponawiam
zrobię ci fotki ale ja nie mam na niebiesko to jest zimny biały on przechodzi w niebieski
ok bede bardzo wdzieczny za to...bo typowy niebieski bedzie chyba za mocny...
poczekaj do wieczora zrobie fote xenonow jak swieca w totalnej ciemnosci to sobie porownasz...dla mnie niebo a ziemia.
kolory są dla dzieci. sam biały daje świetny efekt więc nie mieszaj z innymi. bagażnik faktycfznie możesz sobie zmienić bo tam nikt nie zaglada ;)
oki i tak zrobie, a bagaznik chyba tylko na niebiesko albo tez na zimn biały, bo chce zeby sie wyrózniała skrzynka i wzmaki,....
hm...i kolejny problem...z tyłu wiem jak zdjac szkieło jednak z przodu i w bagazniku to nie mam pojecia, prosze o podpowiedz...
chodzi Ci o podswietlenie wnetrza?
weź płaski śrubokręt i podważaj. Z przodu szkiełko jest na dwa zatrzaski po obu stronach, schodzi bardzo łatwo, tylko uważaj na lusterko :)
w bagażniku musisz zdjąć tapicerke u góry. Bardzo łatwo się ją ściąga. Później wypychasz samo światełko i już masz :)
ja sobie wstawiłem niedawno, żaróweczki do wnetrze przodu, i w bagażniku listwe 24led. Zrobie zdjecia i wstawie :)
ok czekam na foto, przód juz zrobiłem, niedługo tył no i bagaznik...
Też myślałem nad podświetleniem podwozia na kolor niebieski. U mnie przynajmniej by pasował do koloru auta. Czy w ogóle na forum ma ktoś takie podświetlenie belli??
chodzi ci o podswietlenie pod autem? jesli tak to faktycznie nie ma sensu robic wiec tunigu to vw , ładnie zmiec sobie w srodku na led i bedzie git...
---------- Post dodany o godzinie 14:09 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:43 ----------
hm...i mam problem , najpierw jak włozyłem z przodu dwie led to jedna nie swieciła, pozniej mówie poprawie tam i nagle obie nieswiecą, ktos wie co jest grane/ i zegarek od tego momentu nagle mi na wyłaczonym kluczyku tez nie swieci, resetuje sie czas na nim, w bagazniku swieci ładnie...
hehe też to miałem :P
przedewszystkim ledy mają + i - . Żeby dobrze świeciły musisz dobrze włożyć.
Po 2 spalił Ci sie bezpiecznik, nurkuj i zmieniaj bezpiecznik 30A
aaaaaaa, o kurcze nie pomyslałem nawet o tym ze ledy maja plus i minus...
---------- Post dodany o godzinie 14:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:16 ----------
od czego to bedzie bezpiecznik bo cos po rysunkach ciezko rozmazane, i 30 jest troche
miałem tam 15A, zmieniłem i działa, swieci bosko, szkoda ze diody tylko x4...ale na poczatk(innych nie było) no izostał mi tylko tył w kabinie, nibyły łatwo(tak myslałem) sciagam te szkiełko a tam zonk...jakies drugie szkiełko w taki trójkat schodzace, jak sie dostac do zarówki? mozna tego sie całkiem pozbyc?
gorące to wszedzie miałem, a w bagazniku to ulala, dobra, lece robic...musze wkładac te małe szkiełko spowrotem?