Przycisk podnośnika szyby w drzwiach pasażera - nie działa podnoszenie szyby. Opuszczanie działa normalnie. Działa też pełne sterowanie tej szyby (opuszczanie i podnoszenie) sterowane przez kierowcę.
Może ktoś coś doradzić?
Printable View
Przycisk podnośnika szyby w drzwiach pasażera - nie działa podnoszenie szyby. Opuszczanie działa normalnie. Działa też pełne sterowanie tej szyby (opuszczanie i podnoszenie) sterowane przez kierowcę.
Może ktoś coś doradzić?
miałem u siebie to samo...po rozebraniu całych drzwi okazało się, że wystarczyło poruszanie i podociskanie kostek, a w szczególności głównego złącza na drzwiach...sam nie wiem jaki ma ono wpływ, ale tak właśnie ruszyło wszystko ponownie...
dzięki ... ale przyznasz, że to dziwna sprawa, w dół działa, w górę nie działa ... hmmm ... faktycznie, jakby coś nie kontaktowało
ja u siebie ustalałem to miernikiem i kawałkiem drutu...najpierw wybadałem które styki przycisku są odpowiedzialne za zamykanie i otwieranie szyby (tym samym miałem pewność że przycisk jest w porządku), a potem za pomocą kawałka drutu zwierałem na kostce odpowiednie styki...i jak już wtedy nie działało to zaczynałem głupieć....dopóki nie poruszałem kablami i kostkami..i o dziwo ruszyło i chodzi do dzisiaj...
dzięki ... jak tylko pogoda poluzuje, spróbuję zrobić to samo ... pozdrawiam
Ja u siebie miałem złamana nóżkę przy klawiszu z tyłu.Żeby zamknąć trzeba było pociągnąć go w poziomie do góry.
Wymieniłem go na ten przy kierowcy (ja się nie męczę bo wiem jak to zrobić) natomiast ktoś jadać z tyłu bez problemu sobie otworzy/zamknie okienko.
Czy mozna wymienic ten przycisk bez koniecznosci rozbierania drzwi? Mam w piwnicy panel z dzialajacymi przyciskami, a w samochodzie przestalo dzialac podnoszenie u pasazera (tzn. trzeba odpowiednio docisnac guziczek, ale tylko ja to ogarniam ;) )
Robiłem to przy okazji zmiany zamka jakiś rok temu.Nie chcę Cie wprowadzić z błąd ale wydaj mi się że ściągać boczka do tego nie musisz.
Wracam do tematu, bo dzisiaj założyłem nowy panel i niestety klops. To samo, w dół działa - opuszcza szybę, do góry nie działa - nie podnosi szyby. Sterowanie przez kierowcę działa normalnie :(
Przejrzałem styki w kostce panelu i wszystko jest OK.
Nie znam się na elektryce, ale może któryś bezpiecznik odpowiada za to?
Musisz sprawdzić woltomierzem czy napięcie dochodzi do panelu podnoszenia. Jesli tak to prawdź czy po załączeniu go dochodz do silniczka. Silniczek powinien działać prawidłowo, bo z innego guzika podnosi więc jeśli wymieniłeś panel na nowy więc problem pewnie tkwi w dopływie prądu do panelu od strony źródła. Niewydaje mi się by był dodatkowy bezpiecznik na podnoszenie. Jak to zawiedzie idź do elektryka pewnie problem jest błachy więc za dużo nie weźmie. Powodzenia.