pozdrawiam
mam pytanie poniewaz kolega chce zamontować w swojej 2,5 166 lpg. Jak firme i jaki warszat wybrac wawa aczkolwiek niekoniecznie i jakich cen nalezy oczekiwać???
Pozdrawiam
Printable View
pozdrawiam
mam pytanie poniewaz kolega chce zamontować w swojej 2,5 166 lpg. Jak firme i jaki warszat wybrac wawa aczkolwiek niekoniecznie i jakich cen nalezy oczekiwać???
Pozdrawiam
hej, mam 156 2,5l , ceny w warsztatach sie wachaly od 2900 do 3600 a wybralem na koncu warsztat ktory za 3000 zrobil, zamontowly wlew gdzie sie chcialo. a po drugie i wazniejsze robili juz alfe .
w montowalem sobie stag 300
witam a gdzie montowałeś ten gaz w wawie???
Pozdrawiam
HeyCytat:
Napisał toca
Jak Ci to chodzi na STAG 300??
Masz jakies zdjecia tego jak Ci to zamontowali??
Jakie jest spalanie??
Jak z moca??
zdjecia ci moge zrobic jutro, silnik mi fajnie chodzi, w sumie cale urzadzenie mam w lewym blotniku, przejechalem na tym *stag 300* od wbudowania, nie cale 2 tyg temu 5000km.
prawde mowiac nie czuje roznicy mocy.w sumie dobrze :)
spalanie dziwie sie sam bo na paliwie mialem 13 a na gazie 11 przy zwyklej jezdzie z butem.
jak mu na bardziej gas w cisne to kolo 15-17
Toca napisz dokladnie jaki dali Ci reduktor i wtryskiwacze...to istotna informacja :wink:Cytat:
Napisał toca
Ja biore do swojej STAG300+reduktor Zavoli Zeta S(do 250KM)+wtryskiwacze VALTEK zolte.
Bede wdzieczny za fotki jak Ci to powiercili :mrgreen: :mrgreen:
areks lepiej wez lepszy reduktor !!!!!pozniej wkleje ci cala dyskusje z jakiegos forum na temat reduktora w 166 i problemow z tym zwiazanych.ps .sprzedajesz dalej 166.powiedz czy ona byla bita.jezeli wytrzymasz do wiosny to wlasnie takiej bede szukal
HeyCytat:
Napisał piotriix
Wiekszy to znaczy jaki??
Musze to dokladnie wiedziec aby uniknac pozniejszych problemow...
Juz niestety jej nie sprzedaje...
Oczywsicie gdzies byla bita, rysnieta...
Daj znac z tym reduktorem
stag300
czerwone valteki
KME gold
rura 8mm
taki zestaw ci proponuje ewentualnie choc to lepszy wybor jak kme gold to reduktor Europegas 180
Aha a czemu np.nie lepsze wtryskiwacze VALTEK zolte??Ponoc sa szybsze...Cytat:
Napisał piotriix
Czyli jednak awaryjny Europegas...180 tj jego oznaczenie czy max.kW??
Widziales taka opcje jak pracuje w alfowskiej V6 ??
oczywiscie ze zolte sa szybsze . Europegas 180 jest do 300 km jest stabilniejszy temperaturowo od golda jakis czas temu byla partia Europegas 180 z wadliwa mebrana ale to zostalo poprawione.ten zestaw pracuje w alfie z gdanska i na jego przykladzie/problemach/taki zestaw jest optymalny.pamietaj o rurce 8mm 6 bedzie za mala.wtryskiwacze moga byc rowniez matrixa i Magic Jety .
To swietnie, dobrze wiedziec :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał piotriix
Cos tam bylo z tymi Europegasami wlasnie, gdzies czytalem :roll:
A masz jakis namiar na tego goscia z Gdanska?Jest na forum?
O rurce wiem-musi byc 8mm...
Wtryski beda VALTEK zolte na poczatek ale najwyzej jak bedzie kiepsko to zmienie na RAILa albo Planijety bo slyszalem ze sa git :lol: :lol:
Czyli mowisz zeby sobie odpuscic Zavoli Zeta S?
parownik musi wyrabiac przy pelnym ciaglym obciazeniu a te dwa dadza rade i wlasciwie z tej polki cenowej chyba tylko te daja rade ,pomysl nad butla nie dawaj za duzej bo za mocno obciaza ci tyl.ja swoja dalem przy prawym nadkolu mam krotka o duzej srednicy 36 l wlew zrobilem w klapce wlewu paliwa.nie zabiera az tyle miejsca a mam pelny zapas .szkoda ze juz nie sprzedajesz.ja juz szukam u szwaba 166 no i musze swoja sprzedac.namiarow na goscia nie mam.ale zostal okreslony przez gaziarzy ,,ze jakby mogl to byl z nia spal/alfa/,,byl bardzo wymagajacy
OK to w takim razie wybieram Europegas na Twoja odpowiedzialnosc :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał piotriix
Butle daje 50litrow w kolo...mam nadzieje ze nie bedzie za wielka...ale z kolei 40litrow jest za mala i za czesto trzeba tankowac.Wlew bede mial przy benzynce :lol: :lol:
Czyli on napewno ma STAG 300,ten co jest rzekomo tak zadowolony?? <haha>
Odezwij sie na GG 4269754,zagadamy
type 30 BFC zolte valteki,, takie wtryskiwacze zaloz albo te magic jety zapomnij o czerwonych valtecach
Pozdrawiam
Czyli nikt nie wie gdzie w wawie i okolicach można zamontowac gaz do Alfy???
I jeszcze jedno czy nie jest tak ze nie powinno się robic wlewy gazu przy fabrycznym wlewie ze wzgledu na możliwość korozji???
Pozdrawiam
ja mam tak 3 lata i korozji nie ma /wlew/
Ja jednak montuje SEC-a i mam nadzieje ze bede zadowolony :mrgreen: :mrgreen:
napisz jak juz bedzie zamontowane i jak to chodzi,moze fotki zrobisz ,moze sie komus przyda :D
Tak zrobie, juz za 1-2tygodnie bedzie gotowa :mrgreen: :mrgreen:
Możesz podzielić sie wrażeniami czy nadal wszystko ok ? Dlaczego nie zdecydowałeś sie na STAGa 300 - co zadecydowało o Twoim wyborze?Cytat:
Napisał areks
HeyCytat:
Napisał Techno
Testy SECa wychodza pozytywnie, musze za niedlugo skoczyc na kompa albo samemu kupic sobie kabelek i posprawdzac ale jazda naprawde OK.
STAG300 nie zamontowalem bo sie za duzo kiepskich rzeczy nasluchalem a akurat trafilem na montera ktory zamontowal identyczny zestaw jaki ja mam i bylo super.
Moje testy dopiero zaczna sie na wiosne, napisze ile poleciala na autobahnie...
Spalanie 10litrow na trasie bardzo mnie cieszy :mrgreen: :mrgreen:
Ja jade montowac do Radomia stag300 we wtorek zdam relacje jak sie smiga i co i jakCytat:
Napisał b.pawelek
koniecznie napisz a jaki reduktor i jakie wtryski?
wtryski wiem ze żółte a reduktor jeszcze nie wiem dowiem sie na miejscu.
Montowałem juz u nich gaz do kilku autek i zawsze było ok
Reduktor wez KME Gold, bardzo wydajny...nadaje sie do kazdej sekwencji do silnikow z duza moca...chyba do 300KM.Cytat:
Napisał Gofer22
U mnie sie spisuje bardzo fajno :mrgreen: :mrgreen:
dzieki jutro zdam relacje
Witam mam juz lpg ładnie lata szczegóły i fotki jutro.
Żadnej różnicy nie mam miedzy benzynką a lpg
Spalanie przy jeździe mieszanej 12 litrów gazu.
Brak stania w koreczkach
Zapodam Wam fotki jak to u mnie wyglada :D :D
W miedzy czasie okazalo sie ze gazownik nie dodal mi podcisnienia do reduktora,takze czesto przelacza sie w trakcie jazdy z gazu na benzyne, no i mam delikatne watpliwosci co do dlugosci tych przewodow z prawej listwy...zerknijcie na fotki...
http://img134.imageshack.us/img134/8382/p4245153hu3.jpg
http://img292.imageshack.us/img292/7650/p4245155qv0.jpg
http://img112.imageshack.us/img112/4517/p4245156em6.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/3530/p4245157qx1.jpg
wezyki maja byc rowne te po prawej wygladaja na dluzsze .swoja droga estetyka tego montazu jest okropna .no i te wezyki sa moim zdaniem sporo za dlugie. ciekawy jestem jak on wyrabia na tych czerwonych wtryskach na wolnych? mozesz wkleic screeny z programu?z mapami ? itd
No ten gazownik nie jest esteta :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał piotriix
Mnie to tez sie zbytnio nie podoba :D :D
Niestety nie mam interfejsu aby moc pokazac Ci mapki ale chyba go nabede i cos powalcze z tym.Generalnie te krotsze weze bede wydluzac aby nie bylo zbyt duzej roznicy.
A co do wtryskiwaczy to mysle ze daja rade :D :D
mozna i tak :D zdjecie znalezione w necie
Poprosze o namiary na warsztaty w wawie badz radomiu albo okolicach. Pytanie bylo juz dwa razy ale nikt nie chce odpowiedziec... nie bardzo rozumiem:P
oczywiscie na sprawdzone warsztaty. Mam zamiar kupic v6 i wstawic gaz :) Rozumiem ze dobrym wyborem bedzie stag 300 zolte wtryski i reduktor KME GOLD ?
Polecam SEC Lecho+czerw.VALTEK+KME Gold...mam to u siebie wiec wiem co polecam :wink: :wink:Cytat:
Napisał bmw535i89
valteki to szmelc za niewielka doplate masz magijety albo planijety aba te wtrski bija na glowe te elektrozawory zwane valtekami
Czyli nikt nie wie gdzie mozna w wawie i okolicach zalozyc gaz bez fuszerki???
poszukaj tutaj http://www.ac.com.pl/autogaz/forum/v...8445444b00a8a0