witam
znalazłem Alfę 155 Q4 na allegro , Po prostu jest piękna! , tylko ta cena:/ , ale może ktoś z forum ją kupi?????
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-q4-C14417404.html
Pozdro!
Printable View
witam
znalazłem Alfę 155 Q4 na allegro , Po prostu jest piękna! , tylko ta cena:/ , ale może ktoś z forum ją kupi?????
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-q4-C14417404.html
Pozdro!
Alfa super ale cena troszkę za duża. 15-20tyś. to max. choć nasze Alfy są bezcenne:D:D:D
oooo.... cudownie wygląda...
hm...ładniutka, zaczynam na nia odkładac, moze troszke spusci z ceny, heheh
A to nie hose166 sprawdza zainteresowanie ?? :D O ile mnie pamięć nie myli to ma w podpisie że jest spod Łodzi, a blachy tej ku-czwórki też :) Kolor chyba też taki sam :)
A miał nie sprzedawać:D:D:D Takie cudo:eek:
Wolał bym coś z palety GTA za taki pieniądz.
155 q4 to już klasyk sam w sobie, żadna GTA mu nie dorówna... chyba że mówimy o giulietta gta ;)
to prawda thing :) GTA nie umywa sie historią itp do Q4 :) Klasa sama w sobie, a cena nie jest wygorowana, za 15-20 tys to kupisz szrot q4 z niedziałającym napedem :)
37 tysięcy to normalna cena, nawet bym powiedział, że to duża okazja jeśli jest w tak dobrym stanie jak wygląda na zdjęciach.
Ja tylko wyraziłem swoją opinie jak ja podchodzę do tematu. Dla mnie po prostu przechodząc koło takiego wozu na ulicy nic nie ruszy, klasyki mojej uwagi aż tak bardzo nie przykuwają. Dużo ludzi za pewne za taki pieniądz wolało by kupić młodsze auto, nowocześniejsze, taka jest u nas mentalność.
P.S GTA do rodzynków nie należy bo jest to stosunkowo młody model, ale i tak bym wolał takie GTA, po prostu jestem troszkę innym zwolennikiem, nie miał bym serca wydać tyle pieniążków na taki wóz. Po drugie zwykły śmiertelnik zapewne szybciej zafascynuję się takim usportowioną odmianą 147 emki niż 155...
to raczej nie hose166go furka. Nie wiem czy Królikowski ponownie nie sprawdza po ile chodzą Q4;)
Fury hosego są tutaj:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...r=asc&start=30
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=12684
Ja swojej Q4 nigdy nie sprzedam!!! a więc ta na allegro to nie moja. Co do ceny to nie uważam aby była za duża. Sprawdźcie ile trzeba zapłacić za auta tej samej klasy innych marek, np.audi s2 czy japońskie nissany, itp. To wcale nie wyższa cena. Tak na zachęte napisze że w następnym tygodniu wstawie na youtube kilka filmików z moją Q4 bo chciałbym się pochwalić kilkoma rzeczami.
hose, a o tej Q4 z łodzkiego nie wiedziałes?:D
nie wiedziałem:)
!55 Q4 164Q4 za tę samą kasę ? ludzie się chyba z księżyca urwali kto to kupi za takie pieniądze
Sama Alfa Q4 nie ma żadnych osiągnięć w sporcie, Ale cały jej napęd można uznać za legendarny i nie pokonany majstersztyk w latach gdy lancia delta integralle kopała wszystkim innym rajdówkom tyłki. Co do ceny to andrew75 nie rozumiem cię. Znajdź mi w perfekcyjnym stanie samochód innej marki z napędem na 4 koła wraz ze szperą o podobnej mocy za te pieniądze. Taki napęd ciężko znaleźć bo większość 4x4 (np.volvo) są bez szpery i nie mają stałego rozmieszczenia siły tylko jest sterowana elektronicznie. Q4 to zajebisty napęd do pociekania, a uwierz mi że napędem 4x4 można bardzo dużo... Standardową mocą nie ma się co tutaj podniecac bo 190koni szału nie robi ale wystarczy do narobienia wstydu innym. Moc w tym autku można zwiększyć bardzo łatwo i tanio, wiem bo już to zrobiłem i uwierz mi że tylko idiota odda ci to auto za grosze.
mnie sie te felgi nie podobają, jak Q4 to tylko cała w oryginale tak jak i felgi.. nie obraziłbym się tylko wtedy gdyby miała załozone zender milano 17cali..
Wsadzamy kij w mrowisko?:D
Inżynierowie AR na nic nie wpadli, tylko przerzucili napędy z Delty, razem z Fiatowskim DOHC'em by Lampredi. W Q4 jest więcej z Fiata/Lancii niż chyba w jakiejkolwiek innej Alfie. Ogólnie wózek fajny bez dwóch zdań choć legenda to mizerna - jako 4x4 turbo zawsze będzie w cieniu Delty HF, więc jak już to chyba lepiej mieć oryginał Lancii. Sama 155 zasłużyła się nie w rajdach i nie jako Q4, a w wyścigach torowych(np. w DTM w wersji V6 Ti), napędzana na przód i tu by się przydała taka limitowana wersja DTMowska, albo z serii BTCC. Co samej zabawy to ciekaw jestem jak to jest z przydatnością takiej Q4 w porównaniu do np. znacznie tańszej, mocniejszej i lżejszej Imprezy GT...
Aha, poza tym były jeszcze inne specjalne wersje jak TI.Z - czy ktoś widział takie cudo? ;)
TI.Z jak sie nie myle to ta wersja japońska tak? całkiem inne zderzaki... o tym mowa?
TI. Z to wersja koncepcyjna, z napędem na Q4 i silnikiem 230 koni. Wersja seryjna nazywa sie GTA Z, została wyprodukowana w liczbie 24 sztuk i oferowane były tylko w Japonii, gdyż to japończycy "dołożyli się" do "seryjnej" produkcji tego auta ;) Coś genialnego, i nie osiągalnego!!!
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2010/08/24.jpg
Kocham 155 :D
A takie pytanie , ten napęd 4x4 to bankowo Włoska koncepcja ?
BO coś , mi się ten tego nie wydaje :P
A takie , pytanie , jak taki to był cudowny napęd itd. to czemu się tak Alfa z tego szybko wycofała ? Bo np. Audica na równi stosowała napęd na 4 koła i jakoś dalej je wsadza ( chodzi mi o to że non stop występuje takowy ) .
Więc , z tymi famfarami itd. to delikatnie bo popadacie w jakiejś skrajności .
Napęd w 155 q4 to raczej włoska "koncepcja", bo bezpośrednio przeniesiony z Lancii Delty Integrale.
Przecież do dzisiaj w gamie aut Alfy są modele z oznaczeniem Q4, czyli z napędem na 4 koła. Więc raczej z niczego firma sie nie wycofała.
Czego nie rozumiesz? ja uważem że cena za takie auta są mocno optymistyczne i jestem przekonany że w Polsce się te auto nie sprzeda, to tak ja bym wystawił swoją za 15-20 tys i liczyłbym na sprzedaż :D trzeba być realistą i skoro się posiada takie niby cudo to po co sprzedawać ??? niby chce na niej zarobić???
Dziaru ten napęd 4x4 to włoski wynalazek. Dziwi mnie druga część twojej wypowiedzi o zaprzestaniu produkcji napędu 4x4 w dzisiejszych alfach. Wejdź sobie na allegro i pooglądaj 159 czy brerę w wersji Q4 czyli z napędem na 4 koła.
Dobra andrew ile według ciebie jest warta alfa 155 Q4 w nie nagannym stanie??????????? bo jeżeli ja widzę na allegro integralke za 30-40tys to w życiu nie oddam swojej alfy poniżej 20tys zł.
Moim zdaniem jest tyle warta ile zechce zapłacić nabywca, to za ile chcesz sprzedać auto to tylko pobożne życzenia jeśli cena mocno odbiega od rzeczywistości. Ja mogę zapłacić za takie auto w dobrym stanie nie więcej jak 16 tyś za lancię deltę integrale zapłacibym prawie dwa razy więcej. Takie jest moje zdanie. Cena niegdyś nowej 155Q4 rocznik 1995 w lirach włoskich 54000 a V6 44200 więc gdzie te odniesienie ?
Cena w obecnych czasach V6 to góra 8000 zł to ile powinna kosztować Q4? mówimy tu o egzemplarzu w dobrym stanie i kondycji bez żadnych modyfikacji, typowy standart
Andrew ma rację chyba... IMHO taka 155 Q4 NIE JEST samochodem wyjątkowym (jeszcze).. To się zmieni za kilka lat na pewno..
Oczywiście nie twierdzę, że napęd 4x4 i silnik ~200KM nie są fajne..
Te samochody są warte REALNIE ok 20 tys (mowa o polskim rynku).
Andrew jakie to są kwoty przeliczając na złotówki?? Bo niestety jestem dosyć młodym człowiekiem i nie mam pojęcia jak to przeliczyć ;)
Tak w przybliżeniu to cena Q4 na dzisiejsze ceny wychodziła prawie 110 tys zł a V6 prawie 90 tyś, różnica nie jest tak wielka ale w tamtych czasach ludzie w Polsce dużo mniej zarabiali :) i ta cena była monstrualna dla polskiego klienta
oj powiem ci jeśli auta praktycznie nie kupisz na polskim rynku to jest chyba wyjątkowe. z resztą polskie egzemplarze a palcach rąk policzysz bez problemów. co do ceny masz racje. wg mnie cena 15 tys za auto na chodzie do 25k za odpicowane jest ceną na miejscu. każda wyższa cena to jest pobożne życzenie sprzedającego i chyba faktycznie wystawiają ją z nudów niż z faktycznej potrzeby sprzedaży.
Każdy ma prawo do swojego zdania. Dla mnie Q4 to wyjątkowe auto bo kolegi mercedes CL 5.0 litra pod maską nie daje mi rady a zobaczcie ile kosztuje taki mercedes-ponad 100tys dlatego Q4 uważam za wyjątkowe auto bo jest właśnie nie pozorne i osobiście nie wiem po co to auto sprzedawać skoro ludzie tak słabo je cenią. Jak mam ją sprzedać za 15tys i co sobie mam kupić? Jak za te piniądze to można kupić dobrą 156tkę którą może mieć każdy czy audi A4 czy resztę masowo produkowanych samochodów. Do mnie andrewa75 argumenty nie docierają bo widocznie mamy inne poglądy i doświadczenia. Odkąd jeżdżę swoją lekko zmodyfikowaną Q4 bo okolicy to jestem na językach masy ludzi bo każdy jest zajarany jak startuje czy zapier*alam czy jak wpadam na krzyżówkę i pozostawiam po sobie idealnie okrągły ślad na asfalcie... Ludzie mnie zatrzymują i sami pytają co tak syczy gdy przyśpieszam a co jak zmieniam bieg!? A sam gwizd turbiny przy 1.6 bara również należy do pięknych dźwięków. Andrew uwierz mi że jak byś pojeździł jakąś ciekawszą Q4 to mógłbyś zmienić zdanie.
Ale ja nie twierdzę że auto jest do bani Tylko cena jest trochę nadmuchana i to samo napisałem wcześniej: jeśli jest takie wyjątkowe to po diabła je sprzedawać? Ja swojej V6 też nie sprzedam bo też uważam że jest wyjatkowa .Bardziej wyjątowym autem od 155Q4 z podobnego rocznika uważam Alfę 75 V6 , 1.8Turbo i boskie RZ czy SZ z silnikiem V6
Odwrotnie. Istnieje jedna GTA.Z, stoi w Mediolanie i jest konceptem. TI.Z są 24 sztuki i wszystkie, bodajże poza jedną odkupioną przez europejczyka są w Japonii.
Poza tym istnieje coś takiego w Japonii jak pakiet Z lub raczej Zagato i dlatego nie jest wcale tak trudno spotkać tam zwykłe 155 wyglądające jak TI.Z. TI.Z to oczywiście Q4, tyle, że z innymi fotelami :)
Dokopałem się też do nieoficjalnego info, że jakieś dwa lata po pierwszym wypuszczeniu 24-ech TI.Z doprodukowano jeszcze kolejne egzemplarze, ale nie wiem ile :)
Nawet w takiej Szwajcarii nie szaleją z cenami jak u nas :
http://www.autoscout24.ch/AS24Web/De...8&page=1&row=3