Witajcie wymieniałem przy pilocie baterie bo była już dość słaba i teraz pilot w ogóle nie działa
trzeba go kodować/ programować??
w jaki sposób ??
Printable View
Witajcie wymieniałem przy pilocie baterie bo była już dość słaba i teraz pilot w ogóle nie działa
trzeba go kodować/ programować??
w jaki sposób ??
Niemożliwe sądzę.
Założyłeś baterie prawidłowo??
Kiedyś wymieniałem ojcu w almerze baterie na nowe i nic nie trza było kodować.
Sprawdź czy połączenia są ok, czy baterie prawidłowo założone.
Spróbuj z innymi bateriami.
Coś powoduje że pilot nie działa.
ja wymieniałem baterie u siebie, chyba nawet w obu kluczykach i nic nie trzeba było kodować:) może bateria nie taka ?
Kurcze to już nie wiem o co chodzi że nie działa
kolego wyjm jeszcze raz baterie i po wlozeniu przy samochodzie nacisnij przycisk zamykania na chwile,ja tak mialem w 156 po wyjeciu i nacisnieciu gdy nie bylem kolo samochodu potem mi nie otwieralo i nie zamykalo wiec wyjolem jaszcze raz siedzac w samochodzie i odrazu nacisnolem i dziala:)
niestety też nie pomogło
muszę chyba jutro podjechać do jakiegoś warsztatu związanego z alarmami itp
no
ja mialem tak i mi pomoglo
sprawa rozwiązana problem tkwił w pilocie przy wymainie baberi lub w skutek jakiegoś uderzenia ukruszył sie kawałeczek blaszki na styku z bateria.
koszt 15 zł
dzięki wielkie wszystkim za zainteresowanie
... a co zrobić jeśli bateria nowa, mikrostyki nowe, dioda świeci jak trzeba a pilot nie działa? Mam tak w jednym z kluczyków i nie było w nim baterii od długiego czasu. Poprzedniemu właścicielowi rozpadły się mikrostyki a że była to Pani więc poprostu wzięła drugi kluczyk.
Dzisiaj próbowałem z tym walczyć ale ni w ząb nie chce ruszyć...?
podbiję :)
Być może pilot który sie rozpadł tej pani uszkodził się na skutek jakiegoś zwarcia spowodowanego przez mikrostyk, uszkodzeniu mógł ulec układ sterujący.
Jeśli masz 100% pewność że wszystkie połączenia są ok a pilot nie reaguje nadal to raczej nie uda się go już reanimować.
Pozdrawiam
No to mnie pocieszyłeś :( może być tak jak mówisz dobrze że drugi mam sprawny.
A jak dostałeś przy zakupie ten kluczyk to działał czy nie? jeśli nie to możliwe, że ma inny kod od immo i nie będzie działał - to że poprzedniemu właścicielowi rozpadły się mikrostyki i dlatego przestał go używać nie musi być prawdą. Może było w nim dłubane i wewnątrz jest wielki bigos a co za tym idzie nie działa poprawnie. Możliwe też, że obudowa i elektronika są od innego auta a tylko grot od Twojego. Programowanie kluczyka raczej tylko w ASO.
BTW podepnę się i ze swoim problemem kluczykowym do tematu: mam popsute mikrostyki od bagażnika w obu kluczykach. Otwieranie go z wnętrza samochodu nie zawsze jest wygodne. Chciałem naprawić te styki ale nie mogę dostać się do wnętrza kluczyka. Przeszukałem niejedno forum i polskie i zagraniczne i nigdzie nie mogę odnaleźć sposobu jego otwarcia. Po necie krąży jedna instrukcja ale jest to kluczyk tak zmasakrowany, że po odkręceniu śrubki obudowa kluczyka otwiera się bez problemu. U mnie po odkręceniu śrubki obudowa się mocno trzyma. Nie mogę odnaleźć żadnych zatrzasków. Próbowałem naprawdę dużej siły ale nic to nie dało - mocniej nie chcę bo może się elektronika uszkodzić a wtedy to będę miał problem jak kolega w poprzednim poście. Co radzicie?
Potrzeba podważyć logo na kluczyku (jest przyklejone ) pod nim znajduje się śróbka, która służy do otwierania obudowy pilota.
Zachowaj ostrożność aby nie zgubić spręzynki grotu scyzoryka, i nie uszkodzić delikatnych urządzen w środku.
W środku znaajdziesz płytkę odpowiedzialną za centralny zamek, oraz szklaną kapsułkę (od strony stacyjki) - transponder immobilizera.
Jeżeli potrzebujesz ją wymienić, to proponuję to zrobić bez jej dotykania lekko odginając plastikowy klips w którym jest zagnieżdżona ( i użyć grawitacji).
Po zmontowaniu pilota metalowe logo Alfa Romeo można przyklejić za pomocą taśmy dwustronnej (takiej jak ta używana przez lakierników do przykleania emblematów).
Do śrubki już dawno się dostałem. Sęk w tym, że jak ją odkręcę to obudowa się nie otwiera. Czytałem gdzieś na innym forum, że kluczyk jest niby zgrzany i trzeba go rozciąć ale ten mit już obaliłem. Może komuś się wydawało jak opisywał swój - pewnie rozbierany i sklejany przez poprzedniego właściciela - kluczyk.
Jakieś sugestie?
Kluczyk ewidentnie był nie rozbierany a jak ja go dostałem to poprostu nie działał. Rozebrałem go zgodnie z opisem na forum i styki były poprostu rozwalone albo urwane całkowicie. Zastanawia mnie tylko jedno, nie było w nim wogóle baterii i jeśli tak było np; dwa lata to czy nie nastąpiło jakieś rozkodowanie np.
Kluczyk jest oryginalny, elegancko pasuje do zamków i do stacyjki. Odpala nawet samochód tylko zaczyna migać licznik kilometrów więc podejrzewam że coś z immo jest nie tak.
Witam,
jaka dokładnie bateria jest w pilocie?
Z tego co pamiętam to standardowa CR2032