Witam,
Możliwe, że ten temat był już poruszany ale za groma nie mogę znaleść postu..
może potrafi mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę kupić cały tłumiczek do mojej ślicznej 166:-)
dzięki za pomoc :)
pozdrawiam wszystkich Alfaholików :P
Printable View
Witam,
Możliwe, że ten temat był już poruszany ale za groma nie mogę znaleść postu..
może potrafi mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę kupić cały tłumiczek do mojej ślicznej 166:-)
dzięki za pomoc :)
pozdrawiam wszystkich Alfaholików :P
oczywiście w ASO - cena około 1500 zł :P
ale nie polecam :D
podłączając się pod temat TO , ja bym chciał kupic ostatni tłumiczek do 3.0V6??? może ktoś ma?? 8(((
firma bosal tez ma tlumiki do 156 , 166 , jest duzo tajnszy niz w aso ale tez nie jest najlepszy.
sam kupilem centralny i koncowy i razem zespawalem bo laczenie do kitu
kolega chyba sie pomylil.. do 166 OFICJALNIE BRAK;) ktos cos pisal ze od "LANCZI CAPPY"-> czy jak to sie tam pisze.. pasuje... ale nie wiem bo sobie odpuscilemCytat:
Napisał toca
w ASO za srodkowy i koncowy zaspiewali prawie 5 tysiecy;/ w bossalu nic nie ma, ogolnie brak zamiennikow, moze ktos wymienial juz u siebie i wie skad wziac :)?
półtora koła za tłumik koncowy????
woow..no niezle....
slyszalem ze caly wydech kosztuje okolo 5000...
ale czy to prawda....nie wiem
Tłumik końcowy - cena być może wzrosła, ale wdłg eper to tyle:
http://img530.imageshack.us/img530/7...howek02kx7.jpg
lepiej zeby sie nie przepalil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jaki masz przebieg ?Cytat:
Piotr34
153.000 km
i jeszcze masz caly tłumiczek ?az troszke dzwine bo mi przy 130 zaczol sie sypac ale zakleilem sylikonem i tak do dnia dzisiejszego wytrzymal az wkoncu cala rura sie przepalila i obleciala:(
to ja mam 164 tyś (tyle, że auto z Italii) i wygląda jak nówka
a moja rodowita polka to pewnie dlatego tak licho wytrzymal.. a teraz mam problem gdzie dorwac zamiennik:(
mój latal w Modenie,pozniej przez pol roku w Monachium...a teraz juz 4 miechy po Szczecinie sie kula...ale drogi to mam tragiczne...nie ma gdzie pocisnac...a wiem ze ma zapas pod pedalem ;//
no nie ma - jak już 60km/h po krk jede, to zawieszenie daje znak, że 'BOLI' :mrgreen:
mi lewy wahacz zaczyna sie odzywac...ale narazie nie robie....
mam na oku do kupienia po 250,00 za sztuke..ale nie wiem co to za shit,takze sie namyslam
heeh tym autkiem nie da sie jezdzic spokojnie.. zawsze kusi aby ten zapas wykorzystac :-)
ja jednak delektuje sie dzwiekiem silnika jak przyspiesza za startu...ale powoli....normalnie bajka....pieknie "gada"
ale nieraz puszczam wodze fantazji i daje mu w kosc...jest taki odcinek okolo 2000m...i tam mozna rozpedzi Belle....z tym ze jest to normalna uczeszczana droga...ale gladka jak stól...
trzeba uwazac na piratów drogowych...lub tez na takich co jezdzic nie umieja...
:evil: :lol: :twisted:
A gdyby kupic sportowy tłumik ? To cóż by się stało?
W Cieszynie jest f-ma BOSPOL ktora zajmuje sie tlumikami m.in z Bosalu, Asmetu i innych firm, ale od tych firm wlasnie nie ma do 166. W kazdym razie szefo - P. Różański namierzyl tlumik do 166 i poczatkiem roku mowil ze za 750 PLN, tylko 2-3 tyg czekania, bo z UK by to sciagal jakimis kanalami. Wiec poszukajcie telefonu, pogadajcie i zalatwcie :)
w niemczech jest firma ona ma sportowe tlumiki za 300euro, porzadne firmy alfa romeo
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...::1_32_46.html
zamawialem tam zawieszenie wysylka trwala 4dni
tłumik końcowy dorobiła mi f-ma ULTER,POLECAM
Moge pomoc sprowadzic na zamowienie kazdy rzadki tlumik do ALFA ROMEO bo mam wejscia z jednego zrodla bezposrednio z Italii.
Przykladowe ceny do 166 :
-koncowy do silnikow V6 1000zl
-srodkowy do V6 850zl
W razie zapotrzebowania i zapytan piszcie na priva...moge pomoc :roll:
Cytat:
Napisał toca
a ile placiles za przesylke ?
a do 2.4 ile tlumik moze kosztowac planuje kupic i powiem ze ceny i dostep do czesci szokuje
podobno po drobnej przerobce z ktora kazdy tlumikolog powinien sobie poradzic - tlumik pasuje od Lancii Kappa 3.0 V6
odradzam montowania zamiennikow...
sam tak zrobielm, dopasowali od czegos innego niby przepustowosc taka sama ( wymiana srodkowego) ale silnik sie dlawi :(
tyle tylko ze Kappa i AR to dosc podobne konstrukcje, acz silnik benzynowy i diesel to juz duza roznica. Niemniej jednak podobno zdaje to egzamin.
co masz dac za podrobe z kappy 300 zl + robocizna pewnie skasuja z 100 zl
to lepiej dolozyc druge tyle i kupisz oryginalny,
A nie lepiej zrobić tłumik na zamówienie - w Olsztynie chłopak robi z kwasówki za OK 300 zł tylko musi mieć na wzór i tak dorabia że pasuje jak oryginał i jest bardzo trwały - wada jest taka że jest cięższy od Aluminiowego. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę pomóc w temacie.
Co myślicie o zamienniku firmy IMASAF
Alfa 166 2.5,3.0 V6-nowy tłumik końcowy (605429521) - motoAllegro
proponuje dorobić, gdzieś u jakiegoś specjalisty od tłuminków, bo to bzdura, żeby tyle płacić za tłumiki.
Witam
Jesli jest ktos zainteresowany to mam do sprzedania tłumik sportowy firmy Ulter sport Wraz z gwarancja i paragonem zakupu. Ponadto posiadam oryginalne naklejki, ktore byly w zestawie.
Lezy od roku na polce w piwnicy.
Jesli jest ktos zainteresowany to prosze o kontakt na priv.
Witam wszystkich.Moze ktos sie orietuje,gdzie w szkocji mozna kupic tlumik:sirodkowy i koncowy do AR 166 silnik 2.0 TS i jaki to jest mniejwiecej koszt
henekl a do jakiego silnika masz ten tlumik ? ja jestem na etapie kupna do 2.5 v6 dzwonilem do Ultera za koncowy chca okolo 630zl tak ze nieiwme czy sie nie zdecydoje ,jednak w ofercie nie ma aktualnie do v6 maja do wszystkich innych silnikow ale do vki nie maja i bylbym pierwszom osoba ktora zamowi taki tlumik oczywiscie zrobia mi jednak mam pewne obawy odnosnie mocowan i tu mam pytanie -czy mocowania jak i sposob montazu jest taki sam jak np w ts czy jtd(te maja w ofercie ) jak i w v6 ?