jak w temacie, orientuje sie ktos?
Printable View
jak w temacie, orientuje sie ktos?
Ale która kierownica? Po FL czy przed? Po FL Powinna pasować od 156 i tych 147 z równomiernym wieloklinem w kierownicy ale przed FL nie pasuje. Są inaczej umiejscowione wejścia kostek z kablami i nie wiem czy wieloklin też nie jest inny bo nie próbowałem nigdy takiej przekładki.
ostatnio mieliśmy ubaw ze 147 na sprzedaż z kierownica od 156
az tak trudno dostać kierownicę od 166 zevy tak kombinować ?
po prostu mnie sie podoba ta kierownica cała drewniana od 156 przed liftem, bo na tych drewnianych ze 166 nie wiem na jaką cholere dawali tą wstawke skórzaną ktora sie wyciera i ciezko kupić w dobrym stanie...
Ale drewniana ze 156 też ma wstawki skórzane. Jak chcesz to mogę Ci je obszyć w dowolnej skórze (mam też oryginalną z AR) na nowo ale chyba nie będzie to miało sensu, bo musisz mi ją wysłać. Poza kosztami przesyłki i groszami za obszycie tych elementów będziesz jakieś 3 dni bez kierownicy a to dość potrzebny element podczas jazdy samochodem...:)
moge drewnianą od 166 kierownice sprzedac ci za 40zł i sobie ją obszyj:) bo też jest troche przedarta na boku a zalega mi w garażu. jakby co pisz na pw.
Panowie ja mam identyczny dylemat. Czy kierownica multifunkcyjna FL z 156 będzie pasować do 166 przed FL ?
Będę wdzięczny pozdrawiam :)
Inne kostki, inne wejście na kable, może ocierać o obudowę kolumny i na dobrą sprawę nie wiadomo, jak się zachowa elektronika Airbag.
Czyli nie kombinować i lepiej zostać przy swojej poczciwej z multifunkcją ?
to jeszcze ja sie zapytam :) czy kierownica od 166 FL bedzie pasować do 166 przed FL ? Spodobały mi sie te srebrne wstawki w FL ale moze to chwilowe :)
Nie zastąpisz kierownicy na zasadzie przełożenia. Wieloklin jest ten sam ale odległości od kolumny są inne.
Kris_Nero166 ale o jakich srebrnych wstawkach mówisz? W polifcie nie ma żadnych wstawek, chyba że masz na myśli te plastiki od mulfifunkcji . Kierownice w 166 przed i po FL są zamienne, niestety nie da się zamontować żadnej kierownicy z 156/147/GT do 166 ponieważ jest dużo większa średnica wieloklina w 166 przetestowane na żywym organizmie :).
Moim zdaniem przedliftowa jest lepsza. Kup wersję super. Masz dwuczęściową. Albo drewno ze skórką albo dwa rodzaje skóry. Ja mam ze skórą gładką na zewnątrz i perforowaną wewnątrz, do tego przeszycie popielatą nicią w kolor skóry foteli (wszystko nowe). Kiera robi mega robotę. A jak dajesz obszywać to masz pole do popisu bo tą wewnętrzną wstawkę możesz zrobić w różnych kolorach, fakturach i w różnych obszyciach. Poliftowa przy takiej wygląda jak niskobudżetówka :)
gennosuke własnie mówie o tych wstawkach co multifunkcja jest i tak pomysalem ze bedzie pasować do srebrnego ICS
Marku miałem ori MOMO czyli ta dwuczesciowa ale zdjąłem bo wytarta była . Obecnie mam tą cieńszą wersje z wypustkami przy kciukach ale chyba wrócę do MOMO bo jest grubsza i troch mniejsza . Tylko obszycie zalezy mi aby było w identycznym kolorze czerni co ori bo te szare odcienie jakoś mi sie nie podobają :)
Jakie szare odcienie?
Czarna skóra to czarna skóra. Zobacz jak w moim temacie wygląda nówka sztuka :D odkąd mam tą kierownicę to aż mi się chce przepisowo ręce trzymać :D
Nie, to moja stara. Teraz mam superkę z multifunkcją
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._4hp20-41.html
post 408.
Obszycie fajne , białe nici dodaja uroku ale kierownica nie jest czarna jak ori tylko delikatnie wpada w szarawy odcień :/ no i jest jak by matowa a mi podoba sie bardziej "błyszcząca"
To sobie wyplakujesz. Ja nie znoszę połysku. A kolor jest w pełni czarny. Tak wyszło na zdjęciach telefonu. To raz. A dwa że Twoja jest czarna bo ktoś ćwierć wieku w nią spocone łapska wcierał.
Moja pierwsza co chce ją obszyć tez juz jest bez połysku bo powycierana a zniszczyli mi mechanicy nie przez poł wieku tylko przez kilka dni pobytu w warsztacie. Aha wyplakowanie nie wchodzi w gre ;)
Nowa czarna skóra to nowa czarna skóra. Nie ma czarnych i czarniejszych ani mniej lub bardziej błyszczących. Chciałbyś nową ale wyglądającą jak stara :sarcastic:
Marku ale może byc lakierowana skóra to będzie błyszcząca, chociaż nie wiem czy takimi skórami regenerują kierownice.
To można to sobie samemu zrobić. Nawet na starej. Są takie zestawy na allegro. A przecież cały wic polega na tym żeby mieć lekko porowatą i matową skórę jak na nowym aucie z salonu. A nie wyślizganą lśniącą :)
Ja bede sie upierał jednak ze ori skóra na kierownicy jest inną skórą niż stosowaną do obszywania ewentualnie inaczej wykańczaną, a jak była nowa napewno nie była matowa
Marku chropowata to nie znaczy matowa :) z biegiem czasu chropowatosc sie wyciera i zostaje połysk :) a potem jest juz tylko gorzej :)
Odkręć sobie kierownicę i zobacz na miejsca, których nie dotykałeś rękami ani nie miały styczność z natłuszczaniem itp. Odkryjesz, że tam jest właśnie matowa skóra i wygląda , jakby była jaśniejsza. Nie ma skór motoryzacyjnych z połyskiem. Tylko meblowe i galanteryjne mają połysk. Skóra błyszcząca (czyli wytarta i śliska) nie dostała by homologacji.
- - - Updated - - -
Kierownica z połyskiem to stara kierownica ze skórą twardszą, bo ubitą dłońmi i natłuszczoną od potu, kosmetyków i brudu. Ja nie wiem, jak takie coś może się komuś podobać, pomijając kwestię praktyczną (czyli np ślizganie się i całkiem inne wrażenia dotykowe).
Nikt Ci nie obszyje kierownicy skórą z połyskiem, jeśli ma to być skóra motoryzacyjna. Oczywiście są oszołomy robiące to tańszą i łatwiejszą w szyciu skórą meblową ale takie wynalazki nie wytrzymają nawet 1/4 tego co skóra wyprawiana do samochodów.
I to by rozwiązało wszelkie wątpliwości, kto jak kto ale Belfer wie co mówi ponieważ ma z tym styczność co można sprawdzić w temacie renowacji kierownic skórzanych.
Ile razy trzeba tłumaczyć, ze to jest czarna kierownica...? Zobacz sobie na czarny matowy lakier i czarny z połyskiem. Normalne, że ten z połyskiem wydaje się ciemniejszy bo inaczej absorbuje światło. W żadnym aucie nigdy nie było seryjnie skór błyszczących. To jest efekt używania.
W tym temacie widać jaka jest różnica między skórą używaną i tą samą nową (z tej samej garbarni we Włoszech): http://www.forum.alfaholicy.org/foru...owa+sk%C3%B3ra
Na tych fotkach wyglada to bardzo dobrze , tak jak piszesz padanie swiatła odgrywa znaczącą rolę.
A nie trzeba chyba pisać że robota mojej kierownicy to zasługa belfra :D do tego drążek automatu i mieszki wyglądają tak samo.
Trudno na aparacie z komórki uchwycić prawdziwe odcienie. Może dzisiaj po pracy coś cyfrówką spróbuję zrobić. Ale bezsprzecznie nowo obszyta kierownica, zwłaszcza w wydaniu belfra to kilkukrotnie większa satysfakcja z jazdy. Aż się chce trzymać obie ręce na kierownicy. Za każdym razem jak wsiadam mam wrażenie że to nowe auto. To uczucie trzymania nowej skóry..... eeehhhh :D kierownica to element który ciągle masz przed oczami, trzymasz. Moim zdaniem to najważniejszy element wnętrza auta.
Potwierdzam. Ogladalem kiere Marka jak tego nie widzial :D i robota profeska :)
no dobra przekonaliscie mnie :)