mam wrazenie ze w mojej alfie podczas przyspieszania obrotomierz zamiast plynnie przesuwac wskazowke po tarczy skacze jakbo co pol tysiaca obrotow ;/ mysle ze nie jest to normalne, czy ktos zaobserwowal podobne zjawisko? prosze o pomoc!!!
Printable View
mam wrazenie ze w mojej alfie podczas przyspieszania obrotomierz zamiast plynnie przesuwac wskazowke po tarczy skacze jakbo co pol tysiaca obrotow ;/ mysle ze nie jest to normalne, czy ktos zaobserwowal podobne zjawisko? prosze o pomoc!!!
heh standard...
do tego wskazówka prędkościomierza nie pokazuje prędkości 0 tylko z 5km/h nawet jak auto stoi. trzeb puknąć:)
w dziale zrób to sam jest opis jak to naprawić
akurat predkosciomierz mam rewelacja bo na postoju (oczywiscie przy wlaczonym silniku na "luzie") idealnie wskazuje zero;) tylko ten obrotomierz ma padaczke musze sie zabrac i to rozgrzebac wedlug tego manuala, mam nadzieje ze pomoze;)
pomoże :D
powodzenia ;]
to prosze powiedz mi czego tam najlepiej kapnac zeby dobrze i skutecznie nasmarowalo?
ja dalej z tym jeżdżę ;]
ale na pewno znajdzie się ktoś kto podpowie
he he nie odwazyles sie na demontaz?;) a nie wiesz czy jest koniecznosc odpinania klem akumulatora?
nie mam czasu ;] albo zapominam
mam (miałem) inny problem i może dlatego
kleme możesz odpiąć żeby się jakieś zwarcie przypadkiem nie zrobiło, choć niekoniecznie
a wszystko ładnie opisane z fotkami
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...lfa_156_a.html
Właśnie u mnie pojawił się ten sam problem, ale widzę, że sprawa nie jest taka prosta ;)
Więc chyba na razie to zostawię...
a moze ty to przerabiales u siebie? wiem manual jest ok ale chcialem posluchac opinii kogos ktory to sam zrobil;)
u mnie akurat jest ok
skoro szukasz kogoś kto to robił to chyba najprościej napisać po szczegóły do autora tematu z działu "zrób ...."
kalimaster http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/668.html
Miałem ten sam problem zdemontowałem nasmarowałem i wskazówka śmiga jak nowa.
Do nasmarowania ośki użyłem oleju roślinnego (wstyd wiem) ale taki miałem pod ręką.
Wyciągnięcie zegarów 5 minut, rozebranie 15 minut tak więc warto:)
Nie ma co pisać tylko śrubki kręcić czas, powodzenia.
Pozdro
Dugi
to ja uzyje resztki mojego mobila 5W40;) a odlaczales kleme aku? czy wystarczy bez kluczyka w stacyjce?
miałem to samo ale cos mnie podkusiło zeby zdjać wskazowke łatwo nie było ale pożniej to dopiero sobi narobiłem ze trzy razy zdejmowałem i nigdy nie mogłem ustawic jej na odpowiedniej wartosci terza mi pokazuje ze 20-30 obr .więcej wiec od wskazówki wara.
ale co cie do diabla pokusilo zeby zdejmowac wskazowke??? przeciez w manualu jest wyrazne ostrzezenie zeby tego nie robic!!!
obiecuje ze wiecej nie zdejme
Tylko kluczyk wyciągnięty, akumulatora nie odpinałem.
Pozdro
Dugi
ja sie za to zabieram w poniedzialek bo w weekend mam wesele kuzyna, dam znac jak mi poszlo;)