Czy w 155 występuje osłona silnika??????? ja miałem z tyłu osłaniającą zbiornik
Printable View
Czy w 155 występuje osłona silnika??????? ja miałem z tyłu osłaniającą zbiornik
Osłona silnika, w sensie, od miski olejowej? Raczej nie.. Ewentualnie w dieslach, ale tez się nie spotkałem
(?) Ja mam plastikową osłonę pod silnikiem. A i chętnie kiedyś dorobie zamiennik z solidnego metalu ;->
Występuje, ale niestety nie w Twojej wersji silnikowej, tylko w 16V.Cytat:
Napisał 75andrew155
Aż się zdenerwowałem że jak kupiłem auto i zpiepszałem do domu nocą to mi odpadła :mrgreen: a tu jak zwylke T.S mają te dziwne rzeczy awarje , osłony i duże spalanie :lol:Cytat:
Napisał Pablo.
Nie jest tak źle, taka osłonka, to nawet fajna sprawa. Zimą fajnie jest coś takiego mieć.Cytat:
Napisał 75andrew155
Eeeeeeeeeeeeeee ;//Cytat:
Napisał Pablo.
Andrew jest niereformowalny ;-)Cytat:
Napisał 75andrew155
Jestem doskonałym uczniem ale jeszcze lepszym nauczycielem :mrgreen:
O ile osłony do 156 lub 147 są dostępne na allegro tak do 155 brak..
Tego akurat nikt nie kwestionuje. :idea:Cytat:
Napisał 75andrew155
w v 6 oslony niet aby zwiekszyc efektywnosc chlodzenia oleju .bowiem nie wszystkie v6 posiadaja chlodnice oleju
Ja mam chłodnicę oleju i nie mam osłony
ja tez tak mam :P
Które w 155 V6 nie posiada chłodnicy olejowej ? chyba nawet T.Sy taką chłodnicę mająCytat:
Napisał piotriix
oj andrzej ty niedowiarku .jak poszukam to ci podam
czekam z niecierpliwością 8)Cytat:
Napisał piotriix
75andrew155, ten co umie - robi, ten co nie umie - uczy. :)
Andrzeju jeśli chcesz to dam Ci namiar co takową osłonę pod silnik mogą Ci zrobić :)
zapytać nie zaszkodzi :)
Skoro w V6 nie występowała to b.dziekuję :)
jednak nie trzeba szukać daleko :)
Osłona silnika ALFA ROMEO 155 gwarancja 3 lata (610811270) - Aukcje internetowe Allegro
o właśnie taką mam w TS 16V :) potwierdzam że to super sprawa na zime i błocko, aczkolowiek miski to nijak nie chroni - jest nawet specjalnie podcięta tak żeby miska miała chłodzenie, a co do chłodzenia oleju to w TS 16V jest pseudo-chłodniczka - nakładka z obiegiem cieczy tuż przy filtrze oleju, z tego co wiem to 8V i V6 mają prawdziwe chłodnice oleju
Chłodnica oleju z prawdziwego zdarzenia jest u mnie, ale osłony silnika niet i nie budiet - nijak nie idzie założyć... Właśnie wybieram się na spawanie swojej aluminiowej miski olejowej... Jeśli chodzi o osłonę, to mam takową pod zbiornikiem paliwa - lepsza aerodynamika :-)
komandos65 a moglbys mi zrobic zdjecie jak zamocowana jest ta tylna oslona do podwozia?
Z tylu to do zderzaka, a z przodu?
tylnia osłona.....pozostało już tylko po niej wspomnienie:( nawet nie wiem kiedy odleciała
Osłonę mam, ale własnie nie wiem gdzie maja byc przykrecone sruby, ktore są 2 obok siebe.
Dziekuję Ci za włożony trud. Mam tak samo przykręconą tę osłonę jak Twoja, ale w przedniej części jakoś tak dziwnie odstaje, jakby miała być gdzieś jeszcze przymocowana. Słyszałem, że montuje się ją dodatkowo jeszcze do taśm pod zbiornikiem paliwa.
od spodu ta osłona jest na 2 sruby przykrecona, u mnie trzymała sie juz tylko na 1 bo prawdopodobnie korozja zjadła mocowanie drugiej , wiec mam to przykrecone jeszcze jedna sruba do jakiegos metalu co odstaje z boku tej osłony jezdze tak 2 lata i sie jakos trzyma :D
watra24 zrób nam jak możesz fotki tego mocowania.