witam wszystkich,czy możę mi ktoś z bielska sprawdzić tą alfe http://webtrans.otomoto.pl/alfa-rome...C11172501.html z góry dziękuję szukam takiej w dobrym stanie trochę mnie niepokoi ten niski przebieg.
pozdrawiam. paweł
Printable View
witam wszystkich,czy możę mi ktoś z bielska sprawdzić tą alfe http://webtrans.otomoto.pl/alfa-rome...C11172501.html z góry dziękuję szukam takiej w dobrym stanie trochę mnie niepokoi ten niski przebieg.
pozdrawiam. paweł
koledzy z bielska pomóżcie ;)
widzę że nikt nie chcę pomóc szkoda,chyba jeszcze wszyscy odpoczywają po sobocie.wstawać pobudka alfista w potrzebie
kolego ja niestety nie pomoge bo jestem na wakacjach ale podrzuce temet koledze napewno to ogladnie
czesc postaram sie podjchac ale jezeli interesuje cie crosswagon to w bielsku stoi jeszcze jeden
witam jak możesz to daj namiar na crosa napisz o nim coś więcej z góry dziękuję za sprawdzenie alfy trochę mam daleko żeby jechać w ciemo ale gdy będzie wart zainteresowania to wsiadam w samochód i jutro jestem.
pomoże ktoś........................
ok widze ze post został przeniesiony
sorry ale nie byłem wstanie sprawdzic tego autka troche lało u nas o burzy nie wspomne wybiore się tam jutro, jeśli chodzi o drugiego crossa to stoi przy ASO od jakiegoś czasu no chyba że go sprzedali fakt dawno tam nie byłem.
a dodatkowe pytanko interesują cie tylko crossy czy SW
do tej pory jeżdziłem sportwagonem teraz przyszedł czas na crosa.rozgładam się też za 159 kombi w rozsądnych pieniądzach,najlepiej z silnikiem 150KM.
wyslij mi numer do siebie na moj 502686700
wiecsprawa wyglada tak samochodu pod danym adresem nie ma zreszta firmg tez niezabardzo zaxzwonilem do goscia z pytaniem gdzie mozna obejzec samochod. odpowiedz katowicach jak zaczolemmarudzicze to za daleko gosc powiedzial ze przyjedzie do mnie do czechowice wiecjak cos skontaktoj sie zemna xzy mam go wypytac o cos konkretnego
szukam zadbanego egzęplarza.spytaj go o przebieg i sprawdż ogólny stan samochodu.
mój nr tel 603892058 z góry dziękuję.
Jeśli auto jest do obejrzenia w Katowicach- Ligocie to ja znam bardzo dobrze ten samochód, bo stoi u mnie pod domem identyczny:) Również sprowadzony z Francji, ale z tego co wiem, to właściciel zastanawiał się właśnie czy go sprzedać czy nie, bo ogólnie samochód mu się podobał. Zadzwoń i zapytaj o miejsce oględzin. Jeśli to ten, to napiszę o tym samochodzie więcej.
Edit: Zresztą po powrocie zerknę na rejestrację i będę wiedział;)
super -czekam na wiadomość
czesc
przykro mi ale nie udało mi się spotkać z tym gosciem zadzwonil do mnie dosc pozno nie miałem sie jak z nim umowic. sorry
A u mnie już ta Alfa (jeśli to ta oczywiście) przed domem nie stoi. Wczoraj ją wypatrywałem i nici...
jak możesz to skorzystaj z numeru telefonu ktory jest w ogłoszeniu , pozatym gość do mnie dzwonił coś przed 21 ze wyjezdza z Bielska do Katowic wiec mogłoś go nie widzieć
dzięki chłopaki za starania, dalej niecierpliwie czekam
Zadzwoń do gościa i zapytaj gdzie można ten samochód obejrzeć.
Jeśli to ten co stał na Ligocie/Brynowie to jest warty uwagi. Miał podobny przebieg, który został sprawdzony w ASO. Środek miał niesamowicie zadbany, na skórzanych siedzeniach nie było nawet najmniejszych pęknięć, co naprawdę rzadko się zdarza. Na tapicerce żadnych zacieków, przybrudzeń, nic. Właściciel sprowadził to auto z Francji. Odnośnie wypadkowości- było delikatnie uderzone w lewy przód, bardziej nazwałbym to kolizją, a nie wypadkiem, gdyż ucierpiał głównie błotnik i chyba delikatnie maska. Mechanicznie po sprowadzeniu wszystko zostało zrobione do perfekcji. Tutaj mam tą pewność, bo naprawy wykonywał mój kolega, który zna się na rzeczy. Jest on zresztą pracownikiem właściciela tej 156, który ma jednocześnie swój warsztat mechaniczny. Podsumowując auto naprawdę godne uwagi, z czystym sumieniem mogę je polecić i z pewnością nie wymaga nawet najmniejszego wkładu finansowego- zaczynając od drobnostek typu stabilizatory itp., a kończąc na poważniejszych naprawach.
Prawdopodobieństwo tego, że w Katowicach stała inna 156 Q4 sprowadzona z Francji jest raczej małe. Jakieś tam informacje ode mnie uzyskałeś. Zadzwoń i dowiedz się czy to te same auto:) Jeśli tak to naprawdę warto odwiedzić Katowice i dla pewności zabrać je do jednego z tut. ASO:)
No i koniecznie daj znać jak się sprawa rozwija:)
już wszystko wiem facet ma podwójne obywatelstwo francusko-polskie,prowadzi we Francji szkółkę narciarską samochód w przeszłości miał małą stłuczkę został wymieniony błotnik,zderzak i lakierowana była maska.Facet mieszka w katowicach na Ligocie na ul.Załęckiej 1 .Zgadza się na kontrolę w serwisie.Z twojego opisu wszystko się zgadza oprócz tego że jest jest właścicielem warsztatu tak jak pisałeś.Jak nie jest to daleko od Ciebie to byłbym wdzięczny abyś to sprawdził.Jak wszystko się potwierdzi to jutro jestem w Katowicach WIELKIE DZIĘKI
To jest ten sam sympatyczny pan:) Na pw zostawiam Ci numer telefonu do mnie w razie gdybyś miał problemy z trafieniem. Mogę też po Ciebie wyjechać gdzieś na trasę w razie czego. W każdym razie jestem do dyspozycji:)
Jestem przekonany, że kupisz ten samochód, bo naprawdę warto:)
właśnie wróciłem z katowic.Ty chyba nie widziałeś tego samochodu.tagedia-alfa oprócz drzwi prawych przednich,tylnych i dachu i jest malowana na lewym tylnym zderzaku kilo szpachli.szpary w drzwiach jak w stodole.malował to jakiś amator prawdopodobnie odkurzaczem.samochód brudny i zaniedbany, w środku przetarty dywanik-zamaskowany przez naklejenie wykładziny od starej jesionki.kierownica przetarta,jedynie fotele wyglądają w miare dobrze.samochód na moje oko ma przejechane jakieś 150tys. a nie 51tys. jak twierdzi sprzedawca silnika nie sprawdzałem bo już nie było sensu.przez telefon miał być lakierowane tylko 3 elementy z przodu.no cóż, zrobiłem sobie wycieczkę.odradzam każdemu tego trupa.w niektórych miejscach miernik lakieru nie reagował .Dzięki za sprawdzenie alfy............
ps.jeżeli jest to alfa którą znasz Paweł24 to sorry ale ty na alfach masz mało pojęcia.
jak tam PAWEŁ24 może i odpowież jak to było z tą "super alfą" twojego sąsiada.
Myślę że to nie było zamierzone,a jak było to czym prędzej sprzedawaj alfę i kupuj golfa lub passata.To są tylko przypuszczenia,którę jak się nie potwierdzą to bardzo przepraszam.pozdrawiam Paweł z Tomaszowa.Będe drążył ten temat.
Witam witam:) To nie jest mój sąsiad, tylko prowadzi warsztat mechaniczny koło mojego domu. Przykro mi, że musiałeś jechać na darmo. Ja samochodów zaparkowanych koło mojego domu miernikiem lakieru nie mierzę;). Jak oglądałem samochód jakiś czas temu to błyszczał się jak psu jajca szczerze mówiąc:D Zresztą jak sam widziałeś, skupiłem się na tym co widać gołym okiem- np. bardzo zadbana skóra na fotelach i na tamten moment środek. O tym, że samochód miał przygodę już Ci pisałem, zresztą właściciel też chyba tego nie ukrywał. A jak to zostało zrobione to już nie wiem, nie wypowiedziałem się też o tym, bo się nie znam- ani ze mnie lakiernik, ani mechanik. Wiem tylko, że było uderzone w lewy przód. Niestety ja gołym okiem nie jestem w stanie poznać czy coś było bite czy nie, dlatego w moich wypowiedziach, co widać we wcześniejszych postach, skupiłem się głównie na mechanice, że ręczę za samochód pod tym względem. I tutaj dalej przy tym będę się upierał, bo widziałem, że robione było np. całe zawieszenie. Przebieg w moim odczuciu też jest autentyczny. Oceniłem to na podstawie porównania stanu foteli, kierownicy i pedałów z moim samochodem, który to przebieg ma nieco ponad 2 razy większy. Zresztą skoro sprzedający godził się na wizytę w ASO to chyba sam by sobie w piętę nie strzelał. Tak mi się wydaje przynajmniej.
I druga sprawa. Jeśli szukasz Q4 z przebiegiem 60 tyś, bezwypadkowego i zadbanego jak w salonie w cenie o 10 tyś. mniejszej niż rynkowa to powodzenia:) Szkoda, że nie sprawdziłeś samochodu jeszcze dokładnie pod kątem mechanicznym. Przepraszam też, że musiałeś w swoim odczuciu jechać na marne. Pozdrawiam.
Edit2: I nie, nie było to zamierzone, bo uważam się za dosyć rozgarniętego człowieka, więc wiedząc, że ktoś przyjeżdża taki kawał drogi i zabiera auto do ASO (co wydaje się oczywiste) nie polecałbym samochodu, na którym jest tyle szpachli:) Jeszcze raz podkreślę, nie znam się zupełnie na blacharce i wiem tylko, że była jakaś przygoda. Przykro mi, że samochód nie spełnił Twoich oczekiwań, ale nie miej do mnie pretensji, że miernik lakieru wskazał Ci, ze coś było robione:) Mógłbyś mieć pretensje gdyby się okazało, że wszystko stuka, puka, trzeszczy, a silnik ledwo odpala i mocno kopci. Takie rzeczy akurat wychwycę;)
nie ma sprawy nie musisz mi się tłumaczyć jak cię uraziłem to sorry.zdania co do alfy nie zmieniam-alfa w bardzo złym stanie , facet sprzedający kłamie i tyle .nie pisałęs mi że na blacharce się nie znasz jeszcze jedno nie szukam alfy za pół ceny,nigdy tak nie twierdziłem.dzisiaj też oglądałem samochód niby bezwypadkowy http://otomoto.pl/alfa-romeo-crosswa...C14738770.html -malowany cały prawy bok przebieg 116 tys.a nie 105tys.nie kupiłem ale ogólnie alfa fajna warta max 31000tys. szukam dalej . pozdrawiam paweł
p.s. jednak proszę cię bardzo,jak będziesz oglądał jakąs alfe to napisz żę znasz się tylko na mechanice a nikt nie będzie miał pretensji
Ok, powodzenia w dalszym szukaniu.