Wyniki jakie uzyskaliście na Torze "
Wstawiłem nicki obok numerów startowych wg. listy którą miałem.
Jak coś nie tak to dajcie znać.
http://img714.imageshack.us/img714/2430/torh.jpg
Printable View
Wyniki jakie uzyskaliście na Torze "
Wstawiłem nicki obok numerów startowych wg. listy którą miałem.
Jak coś nie tak to dajcie znać.
http://img714.imageshack.us/img714/2430/torh.jpg
może niech każdy z uczestników wpisze; czym jechał, jaki silnik, ile koni i momentu
| Miejsce | Numer startowy | auto | silnik | kM | nm |
| 11 | 21 | 156 SW | 2,4 jtd | 180 | 360 |
| 25 | 39 | 166fl | 2,4 jtd | 136 | 380 | 1600 |
moc maksymalna przy 2300 orb. bo turbinę wyłącza :p
ehhh, gdyby ktoś nie wrzucił mi tych pachołków pod koła byłbym zaraz za rigobertem, a to był mój główny cel go pobić :D
możecie mi na PW wrzucać dane brakujących aut to uzupełnię z czasem tabele
| 19 | 41 | 145bx | 1.4 | 90KM | 115Nm |
Hej,
jeśli jeszcze mogę coś zasugerować, to do tego warto było by dodać jeszcze kolumnę z masą auta, którym się startowało... to tak w ramach poprawienia sobie samopoczucia rzucam propozycję:P
A uzupełniając to co napisaliście plus moją proponowaną sugestię wyjdzie tak:
|9|27|159 SW Q4|2,4 JTD|>210KM|>400Nm|1920kg|
znaczki ">" są dlatego, że auto jest po strojeniu softu, ale z racji awarii hamowni nie wiem dokładnie jaką dysponuje mocą... na razie:)
Tak czy inaczej, trochę złapałem bakcyla na tor i chyba się wybiorę do Ułęża na TrackDay we wrześniu, zobaczymy... co prawda moje auto zupełnie "nie torowe" ale mimo tego fun jest naprawdę duży:)
camil - uaktualniłem tabele, ale już szczegółów takich pisać nie będę, bo chodzi żeby zobaczyć orientacyjnie kto czym jechał :) połowę danych wziąłem szukając waszych aut po forum, więc mogą być małe byki :)
Bobryt moja Alfa nie jest 2.4, tylko 1.9 :)
Zgodnie z kolejnoscią jak kolega Camil:
|5|33|159 SW| 1.9JTDm|>150KM|>350Nm|1650kg|
Zastanawiam się Camil skąd masz masę 1920kg, dlatego że mój kolega ma identyczną Alfę jak Ty (kolor inny) i ma w dowodzie 1815kg.
Przy 29 miejscu jest błąd "alfa 157" :P a 31 miejsce to 156 JTD
OK, nie ma problemu. Tak jak napisałem, chodziło mi bardziej o poprawienie sobie samopoczucia. Tylko coś się zmieniło Ci przy okazji z czasem ostatniego przejazdu, wczoraj było OK, dziś jest jakby skopiowany od Kubacik C
No ja tą masę mam właśnie z dowodu rejestracyjnego i z karty pojazdu. Ten kolega też ma wersję Q4 w dieslu 2,4?
Swoją drogą niezły czas wykręciłeś - sumaryczny miałeś sporo lepszy ode mnie, ja miałem ostatni przejazd szybszy tylko, ale bardzo niewiele. Gratuluję:)
7|18|156|2.5 v6|192|222|
kto wie moze gdyby nie awaria z jedno lub dwa do gory miejsca udalo by sie poprawic:D
Witam
Tytułem wyjasnienia kubacik b to nie ja tylko papuć1 w swoim ALFA RENAULT 1,5 tdci po małym przeprogramowaniu. mój czas to dopiero 6 ta pozycja. Cóż gdy umiejętności brak trzeb a zgonić na sprzęt - a to ,że opny nie takie, albo problem z balansem no to daję: Wciąż nie mogę poskładać zawieszenia do kupy i megnka 1.5 mnie objeżdża z każdej strony co widać po czasach. dzien przed zlotem wymieniałem sprężynki i amory z przodu co poprawiło zachowanie mojej belli ale ciągle walczyłem z utrzymaniem przyczepnosci (co widać na fotach jak mocno przechyla mi się nadwozie). Na przyszły rok na bank będzie lepiej i zaproszę Alfa Renault na rewanż. Niech chłopak pokaże jak się jeździ.
pozdrawiam
megane było 4te?! :| w szoku lekkim jestem, ale gratuluje
tabela wkrótce zostanie zaktualizowana mam nadzieję że już bez błedów :)
witam
on ma teraz nieco ponad 120 kucy i 300 niutków przy 1260 kg masy. Trzeba przyznać że poganiac to stadko też umie.
pozdrawiam
P. S.
Sam się zdziwił ze swojego wyniku
camil mam jeden film z Twoim udzialem wiec porownasz czas :P
Bardzo proszę o kantakt Panie ,które uzyskały najlepsze czasy na torze
3 pierwsze czasy.
Proszę również o kontakt kolegę maykee-go z alfy GT
Dziękuje - na następnym zlocie będzie rewanż :)Cytat:
Swoją drogą niezły czas wykręciłeś - sumaryczny miałeś sporo lepszy ode mnie, ja miałem ostatni przejazd szybszy tylko, ale bardzo niewiele. Gratuluję:)
Co do wersji mojego kolegi, to właśnie też ma Q4 2.4 JTDm, nie ma chyba tylko szyberdachu w porównaniu z Twoją. Auto jest z 2006 lub 2007 roku.
ehh dopiero ostatni czas pokazuje na co suczynke stać, nawet na pływających gumach pozbawionych trakcji. Strach pomyśleć co by było gdyby guma była dobra :) Gdybym miał letnie kapcie to wyniki tez byłby by inne... :p A tak to pozostaje mi wierzyć że za rok sie odkuje :)
... musiałem to z siebie wyrzucić
Jagiel to jest wątek o torze
Witam!
Bardzo ciekawa tabela.. najciekawsze jest I i II miejsce!
Auta całkiem inne - 1.9 z lekkim chipem jak mniemam, ze 150 na 180KM vs. topowa 147, Alfa GTA prawie 2x większy motor... i prawie taki sam czas :D.
no właśnie, maykeego GT miała 1.9 czy 2.4 ?
nvmd, już wiem ;)
Chyba nie było 2.4 w GT
Qki to 1.9 nie miało lekkiego chipa ;) Z tego co zauważyłem to przerobiony układ dolotowy, fmic, wydech też był dlubnięty bo nie brzmiało to jak seryjne gt. Nie wiem czy nie miał też mocniejszej suszary ale o to to dokładnie by trzeba zapytać właściciela. Generalnie na pierwszy rzut oka wydaje sie że był to mocny wóz. Niemniej jak widać po przykładnie 1,5 dci i 1,9 jtdm nie moc na tym torze sie liczy :P Chętnie bym się dowiedział co dokładnie drzemie w tym GT.
Dodam jeszcze może trochę na swoją obronę że Maykee objeżdża ten tor kilka razy w miesiącu ja miałem pierwszy raz do czynienia z torem. Ja z każdym kółkiem poprawiałem swój czas i czuję sie na siłach urwać jeszcze kilka sekund gdybym mógł jeszcze parę razy pojechać.Maykee stwierdził po ostatnim kółku że niestety nie jest w stanie nic wiecej urwać,a technicznie jeździł po torze o wiele lepiej odemnie. Poza tym w Gt sportowe zawieszenie (nie pamiętam jakie ale godne) + bardzo dobre opony też swoje robi.
---------- Post dodany o godzinie 07:42 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:36 ----------
Ja osobiście się cieszę że topowa 147 GTA się obroniła :) a z jaką różnicą czasową to już inna bajka :)
a ja zostałam przez Mikołaja wyrożniona i mnie na wycieczkę zabrał po Wrocławiu :) jakbym wiedziała że tyle pytań macie to pewnie bym mu je zadała :D
A ja rozmawiałem z Mayykee'm i sam mówił, że jego ojciec ma/miał 156 GTA i spod świateł niewiele mu odjeżdżał... To chyba mówi samo za siebie. Dalej, kilkukrotnie zjawia się na torze, by się pobawić i pościgać, dlatego tor ma opanowany perfekt. I zgadza się, na 2 pierwszych przejazdach miał lepsze czasy od GTA. Niestety nie spodziewał się że ostatnie okrążenie Tomek swoją GTA zrobi tak rewelacyjnie...
Najlepsze jest jednak to, że Mayykee po zawodach przyszedł do mnie i pogratulował wygranej (Tomek się gdzieś zapodział). Wielki szacunek i respekt za to zachowanie:)
ps: Na koniec sobie powlewam: BEZ PILOTA TO NIE ROBOTA:D
Hej przypominam ,że każdy z uczestników zlotu ma 10% rabatu na zakup w sklepie http://www.forum.alfaholicy.org/
Zwycięzca ma 25%
II miejsce 15%
Cześć wszystkim,
przesyłam dane mojego Spidera do tabelki
28 | 22 | Spider | 2.0 TS | 150 | 187 |
Pozdro
Maykee ma w swojej białej GT chip który zrobił jak się nie mylę Dynosoft, większy intercooler, hamulce (zapomniałem jakiej firmy) green stuff, i zawieszenie Bilstein (albo b6 albo b8, nie pamiętam już). I to chyba wszystko ;)
Razem daje to 180KM i bardzo dobry podział momentu obrotowego (jak sam mówił).
Piotriix załatwił mi z nim przejażdżkę po torze i nigdy tak nie jechałem, absolutnie na 100%, chociaż mówił ze jedzie spokojnie bo z pasażerem się boi ostrzej XD
Myślę ze gdyby wsiadł do GTA Tomka to wykręciłby poniżej 2.07.
Mówił też ze ścigał się z GTA na prostej i dużo z tylu nie zostawał i wierze mu w to bo jednak diesel ma mniej koników ale Nm tez robi swoje ;)
POZDRO[COLOR="Silver"]
Siema
sorry ze tak długo nie pisalem... mam zawieszenie bilsteina b8 i sprezyny weitec. Powiem Ci Tomek ze jak załatwiłbys sobie lepsze opony jakies poł sliki to bys tam swoja bella urywał :D z 2.07 spokojnie bys wykrecił :D
Młody Alfista mam nadzieje ze podobało Ci sie przejazd :D
Młody Alfista, Maykee to może wyjaśnijcie mi jeszcze skąd ten dzwięk ? Z intercoolera czy może z hamulców :P Od grzebniecie w wydechu raczej koni nie ubywa :D
Maykee, ja mam pytanie co do B8 amorków. Nie są za twarde na codzień? Czy one mają jakąś regulację twardości, czy są na stałe zestrojone? Nie ukrywam, że pytam, ponieważ ja u siebie założyłem oryginalne sprężyny od Ti wersji, ale amorki mam na razie oryginalne, przez co autko stoi niżej ale jest za miękkie:( Kilka razy już mi się zdarzyło przytrzeć spodem o jakiegoś policjanta, czy przejazd przez szlaban, szczególnie jak jest samochód dociążony. Nie ukrywam też, że spodobała mi się bardzo opcja toru i mimo, że moje autko zupełnie "nie torowe" jest (ciężkie jak ******) to już 04.09 jadę do Ułęża i na pewno co jakiś czas będę się "sprawdzał" więc zawieszenie muszę zmienić, ale na takie z regulacją właśnie chciałbym jeśli już.
Wiem, że trochę OT, to w ramach kontynuacji dyskusji "torowych":)
Siema Maykee, Powiem Ci że ja się czuję spokojnie na siłach tam ze 3 sekundy jeszcze urwać n wet na tych oponach które miałem,poprostu popełniałem za dużo błędów i w każdym kółku czułem że któryś z tych błędów eliminuję.Np: chopkę mogłem o wiele szybciej pojechać tylko bałem się o zderzak a pierwsze rondo ciut wolniej ale bliżej srodka bez uslizgu,wyjazd z płyty poślizgowej jechałem zdecydowanie za wolno(ten pierwszy łuk w lewo).hahah i dywanik mi dwa razy wpadł pod pedał gazu od tych emocji :) Zgadzam się że gdybym miał jakieś super oponki na tamta nawierzchnię to też by mi wiele pomogło. W kazdym razie wielkie dzięki za zajeb... zabawę i adrenalinę. Jestem czesto we wro to może się spotkamy kiedyś na browarka.
dawaj znac jak bedziesz to sie napijemy albo posmigamy cos po wrocławiu albo na rakietowej tor wynajmimy sobie i polatamy :D
---------- Post dodany o godzinie 17:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:09 ----------
camill b8 na codzien troche twarde ale jak cos zawsze pozostaje ci gwintowane zawieszenie:D ja sie przyzwyczailem i poza tym juz troche sie rozjezdzilo zawieszenie wiec juz nie jest tak hamsko twarde ja bylo na poczatku.
miło mi to słyszeć Ania :D