Witam
Mam pytanie odnośnie systemu Bose. Interesuje mnie dokładna specyfikacja. Moc całego systemu, wzmacniacza, jak i głośnika basowego. Na stronie Bose znalazłem tylko coś takiego http://www.bose.co.uk/GB/en/Images/A..._tcm6-6159.pdf
Printable View
Witam
Mam pytanie odnośnie systemu Bose. Interesuje mnie dokładna specyfikacja. Moc całego systemu, wzmacniacza, jak i głośnika basowego. Na stronie Bose znalazłem tylko coś takiego http://www.bose.co.uk/GB/en/Images/A..._tcm6-6159.pdf
2 x tweeter o mocy 50 W max. każdy ( na końcach deski rozdzileczej)
2 x mid-woofer o średn. 165 mm i mocy 90 W max. każdy ( drzwi przednie)
2 x tweeter o mocy 50 W max. każdy ( drzwi tylne)
2 x mid-woofer o średn. 165 mm i mocy 90 W max. każdy
1 x mid-tweeter (centerfill) średn. 80mm i moc 50 W ( środek deski rozd.)
1 x subwoofer w sedanie średn. 250 mm i moc 200 W (półka pod tylną szybą)
1 bass-box reflex w Sportwagonie o średn.130mm i mocy 200 W max
Wzmacniacz 6 kanałowy (półka pod tylną szybą) , niestety nie widzę w instrukcji mocy samego wzmacniacza :mad:
Dzięki Rafter, szkoda ze w instrukcji nie ma podanej mocy samego wzmacniacza.
Pozdrawiam
System ogólnie bardzo fajnie gra, choc kilku funkcji w samym odtwarzaczu mi brakuje.. przynajmniej w tej wersji z nawigacją..
W takim razie w wolnej chwili musze zdjąc tą maskownice i poszukać jakiejś naklejki na tym wzmachu:)
Co????? Ten system fajnie gra? Niestety ale w 159 jest on skopany, szczególnie doskwierają kiepskiej jakości dudniące basy.
Miałem kiedyś taką historię w nowym crosie (bez bose). Radio grało żałośnie i bez basów, że aż wydawało mi się to niemożliwe. Poszperałem po forach i znalazłem historię gościa, który chyba w 147 miał fabrycznie odwrotnie podłączone głośniki w drzwiach. Zrobiłem to samo u siebie i po zamianie kabli w lewych drzwiach radio zaczęło grać, coś niesamowitego, że taką rzecz można schrzanić jeszcze w fabryce. Co do bose w 159, przynajmniej moje jest skopsane, inni też się skarżyli. Mam porównanie do bose z ypsilona (coś fantastycznego w tak małym autku) i bose kina domowego. Jadę na kontrolę podlączeń do serwisu car audio, jako coś zdziałam to opiszę.
Spike może nie tyle rzecz gustu co wrażliwości muzycznej :D. Gdy konfigurowałem auto ,sprzedawca w Carserwisie poradził żebym przyniósł ze sobą jakieś ulubione cd na którym jest sporo basów i sopranów i sprawdził fabryczny zestaw radiowy i o dziwo mnie to wystarczyło ,choć zastanawiałem się nad dokupieniem opcji z BOSE.
Spotkałem się z opiniami ludzi z branży car audio ,że za 3.5 kpln które trzeba dopłacić za BOSE można zmontować dużo lepszej jakości zestaw .
Z pewnością to prawda, ale bose naprawdę nie jest złą firmą, można tylko oceniać czy 3,5 tysia to dużo czy mało, bo np. kino domowe bose kosztuje 20 tys. W moim przypadku nie jestem zadowolony z brzmienia (nie jestem audiofilem, po prostu jest fatalne brzmienie), a jeśli koledzy mają przeciwną opinię, to tylko potwierdza moje zdanie, ze z moim bose jest coś nie tak.
Ja tak jak ty z początku wyrażałem opinię, że bose za 3,5 tys. w 159-tce jest nic nie warte. Ale później zastanowiłem się, że nie możliwe, żeby firma aż tak schrzaniła robotę, tym bardziej, że tak jak pisałem mam realne porównanie do innych systemów tej firmy. Tak więc po wakacjach będę szukał przyczyny kiepskiego dźwięku z pomocą serwisu caraudio. I o ile sobie przypominam wiele osób na tym forum wyrażało opinię, że niewarto dopłacać do bose w 159, no właśnie.....
Moim zdaniem również nie warto - lepiej wymienić głośniki i jednostkę centralną