Mam problem z otwieraniem bagażnika z pilota, nie zawsze chce sie otworzyc, i wtedy musze otwierać z przycisku w aucie... Ktos spotkal sie z podobną przypadłością?
Printable View
Mam problem z otwieraniem bagażnika z pilota, nie zawsze chce sie otworzyc, i wtedy musze otwierać z przycisku w aucie... Ktos spotkal sie z podobną przypadłością?
Spróbuj użyć drugiego kluczyka,w 9-tce sie nie spotkałem,ale w 156 problemem był przycisk od otwierania bagażnika.
Może bateria w pilocie?
Witam,
Mam podobny problem z tym, ze nawet czasami nie działa mi otwieranie z przycisku wewnątrz. Udało Ci się jakoś to rozwiązać?
Mam podobnie jak otworzę centralny to muszę chwilę odczekać żeby otworzyć bagażnik z pilota
U mnie na tą przypadłość zawsze pomaga zamknięcie całego auta (pilotem) i jego otworzenie - po tej operacji zawsze mogę już otworzyć bagażnik (czy to z pilota, czy to z kabiny).
wydaje mi sie ze tak to zostalo zaprojektowane. Ja tez musze otworzyc auto z pilota pozniej zamknac z pilota i dopiero wtedy dziala otwieranie bagaznika. Troche to dziwne szczegolnie jak stoje z siatami zakupow i klikam pilotem przez minute ;) tak czy inaczej sposob opisany przez sebdob dziala tez w moim przypadku
a może to jest kwestia jakiś ustawień? Pokombinuje coś z tym indywidualnym otwieraniem klapy bagażnika. Mam wrażenie, że jak miałem wyłączoną możliwość otwierania klapy z wewnątrz to wtedy z pilota działało bez konieczności otwierania auta...dzisiaj przetestuje ;)
zmiana ustawień nic nie daje, nadal bagażnik u mnie da się otworzyć tylko po wcześniejszym wciśnięciu przycisku zamknięcia auta (z pilota). Znalazłem w instrukcji taki zapis
OSTRZEŻENIE W następstwie ewentualnego
odłączenia akumulatora lub
przepalenia bezpiecznika zabezpieczającego
konieczna jest “inicjalizacja” mechanizmu
otwierania/zamykania pokrywy
bagażnika, która należy wykonać
w następujący sposób:
❒ zamknąć wszystkie drzwi i bagażnik;
❒ nacisnąć przycisk Á w pilocie lub
przycisk q na konsoli środkowej;
❒ nacisnąć przycisk Ë w pilocie lub
przycisk q na konsoli środkowej;
może to, że nie mogę otworzyć klapy bagażnika spowodowane jest jakimś zwarciem? lub wadliwym bezpiecznikiem?[COLOR="Silver"]
Ponownie przyjrzałem się działaniu (lub raczej niedziałaniu) otwieraniu bagażnika. Nie wiem czy to prawidłowe działanie, ale po zamknięciu auta pilotem, przez dwadzieścia kilka sekund miga dioda przy drzwiach kierowcy. W trakcie migania diody gaśnie podświetlenie gniazda kluczyka, potem gaśnie dioda i słychać tak jakby zamknięcie zamków (trochę cichsze niż zwykłe zamknięcie zamków). Po tym dźwięku nie da się już otworzyć bagażnika. Jak zgasła dioda drzwiach zapala się znowu podświetlenie gniazda kluczyka i miga z bardzo dużym interwalem czasowym...
Czy to dziwne zachowanie auta?
witam, ja mam problem z otwieraniem bagażnika z konsoli. mam samochód od ponad 2 miesięcy i jeszcze ani razu nie otworzyłem bagażnika z konsoli. z pilota działa bez zarzutu. za każdym razem jak chce go otworzyć muszę wyjąć pilota za stacyjki, koszmar! jak rozwiązać ten problem?
możeswz to zmienic w ustawieniach komputera - wyświetla sie funkcja na wyświetlaczu pomiędzy zegarami...
ok dzieki
ja też otwieram bagażnik niezależnie.
zmieniłem ustawienia i wszystko jest już ok :). dzięki
Odświeżę temat.
Udało się komuś rozwiązać problem?
Od niedawna (jakieś 2 tygodnie) trapi i mnie.
Jednocześnie nie działa otwieranie z pilota i z przycisku w podsufitce. Muszę zamknąć samochód pilotem, otworzyć i dopiero wówczas otwieranie bagażnika zarówno z pilota jak i z podsufitki...
Gdzie leży przyczyna tego problemu?
Jak ją zdiagnozować?
Pozdrawiam.
- Rafał
U mnie już po problemie.
Po prostu odpiąłem klemę od aku (-) i odczekałem około 15-20 min. Po czym załączyłem ją z powrotem. Włożyłem klucz do stacyjki, odczekałem aż poustawiają się wszystkie zapadki nawiewów itp. Wyłączyłem zapłon i sprawdziłem, czy otwieranie bagażnika działa. Okazało się, że tak. Każda kolejna próba przez kolejne dni kończyła się sukcesem :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Ciekawy temat. Ja również miałem podobny problem. Dwa razy pomogło zamknięcie i odblokowanie samochodu z kluczyka. Parę miesięcy później ten sam sposób nie zadziałał. Spróbowałem odłączenia akumulatora co również nie przyniosło żadnych rezultatów. Po paru minutach walki, zniechęcony wcisnąłem przycisk otwarcia bagażnika, który otworzył się jak gdyby nic się wcześniej nie stało.
Te wariacje bagaznika są przez słabe aku. Nie wiedziec czemu, ale bagaznik jest najbardziej wrażliwy na spadki napięcia. Jak macie słaby akumulator, albo naięcie za bardzo spada przy odpalaniu to centralny w bagażniku świruje. może przycisk działać tak jakby z opóźnieniem albo wcale, może kluczyk.
W moim przypadku przycisk na panelu w podsufitce działa zawsze bez problemu, jednak ten na pilocie już nie zawsze. Szczególnie ostatnio. Podłączę przy najbliższej okazji aku pod prostownik i się zobaczy :)
A kojazycie w jakie menu trzeba wejsc zeby bagaznik mozna bylo otwierac z auta
Trzeba wejść w "Indep.Boot"
a mam do Was pytanie i się podłączę. Jak zrobić w 156 przed FL otwieranie z pilota. Mam taką możliwość na alarmie ale nie mam chyba siłownika który by puszczał zaczep klapy. Jakaś pomoc będzie mile widziana... czy jest to trudne i jakie części są mi potrzebne? pozdrawiam