-
Pytania do posiadaczy V6
Koledzy z V6 obejrzyjcie proszę ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=E8shOFF1kE8
i powiedzcie:
- czy zawory w tym silniku kwalifikują się już do regulacji czy one tak mają głośno chodzić (mnie się wydaje, że już klepią i to sporo);
- czemu na końcu filmiku po przygazówce zapala się kontrolka pierwsza z lewej strony-czerwona i od czego ona w ogóle jest;
- czy ciśnienie oleju nie jest za wysokie czy po prostu te silniki takie mają
Wasze odpowiedzi bardzo by się przydały bo będę oglądał V6 i muszę mieć jakieś punkty odniesienia a ten film kilka ich prezentuje :)
-
ja to z checia obejrze,bo u mnie mam do roboty
-
U mnie zawory klepią podobnie, no może ciut ciszej. Miałem niedawno robione obydwie głowice i zwracałem uwagę mechanikowi żeby dobrze je wyregulował. Teraz trochę żałuję że nie wymieniałem szklanek przy okazji. Do mechanika mam zaufanie, zawory ustawił wg jakiejś książki. Jednak klepią trochę głośniej niż po regulacji w Pablo Garage. Ciśnienie oleju mam na zimnym silniku ok 4,5-5 Bar. Takiego jak w tej Alfie nigdy nie miałem. Co do kontrolki to sam nie wiem za co ona odpowiada...
-
U mnie jest głośniej.Zwłaszcza jeden wydechowy dość mocno klepie.
Ta kontrolka to za wysoka temperatura chłodziwa.Tutaj świeci się nieprawidłowo,podejrzewam jakieś przebicie.
Na temat ciśnienia nic nie powiem, bo mi czujnik padł.
A sama alfa podoba mi się bardzo.
-
te silniki jakos strasznie klepią, nie wiem czy 3.0 12v tez ale w dwunasto-zaworowych 2.5 to chyba normalne bo bardzo duzo ich juz słuchałem. 24v brzmią o wiele lepiej.
-
bo 24v maja zdaje sie juz zawory mechaniczne i sie ich nie ustawia
-
Zawory okej 2.5 v6 12v, ale cos go dławi spózniona reakcja na przepustnice, hm albo lewe powietrze , sonda hm niewiem trza by na zywo obejzec. nie pamietam w 155 co to za kontrolka.
-
Silnik pracuje normalnie. Ciśnienie jest za duże przy takiej temperaturze nie powinno być takiego ciśnienia oleju. Kontrolka temperatury silnika też nienaturalnie miga a na wskaznikach pokazuje poniżej 90 st . Groch z kapustą na desce nic do niczego nie pasuje nawet przy wzroście obrotów silnika wskaznik cisnienia ledwo reaguje
-
Ja miałem inny licznik.Egzemplarz widać zadbany, ogólnie kupiłbym taką w ciemno gdyby była na sprzedaż
-
Cytat:
Napisał
piotriix
Ja miałem inny licznik.
Ta jest po FL i dlatego ma inny licznik
-
I wiesz Endriu mój mi się bardziej podobał
-
Miał jakiś dodatkowy wskażnik ? :)