1) czy T.Sy sprzed 99 i po 99r są identyczne i czy sa takie same w 145,156,147...?
2) czy głowica do T.S pasuje do kazdj pojemności tj. do 1.4, 1.6 ,1.8, 2.0 ?
3)czy ewentualnie mozna kupić używane zawory z innego silniczka ???
Printable View
1) czy T.Sy sprzed 99 i po 99r są identyczne i czy sa takie same w 145,156,147...?
2) czy głowica do T.S pasuje do kazdj pojemności tj. do 1.4, 1.6 ,1.8, 2.0 ?
3)czy ewentualnie mozna kupić używane zawory z innego silniczka ???
te starsze maja aluminiowa pokrywe a nowsze plastikowa i tyczy sie to rowniez pojemnosci o ile sie nie myle ;P
Nooo Panowie podzielcie sie ze mną wiedza co bym mógł w najgorszym razie skompletować coś na allegro i ograniczyć koszty --jak moja alfa dojdzie do siebie to bedzie wam wdzięczna :wink: ja zresztą tez :P
Znawcą nie jestem ale na wszystkie 3 pytania odpowiedziałbym NIE. (tak mi się zdaje)
1 Tak są takie same 96-01
2 Nie każda pojemność jest inna
3 Można ale to zawsze ryzyko
75andrew155 zgadzam się w 100%Cytat:
Napisał 75andrew155
jak możesz porób zdjęcia tej głowicy i kręcąc wałkiem żeby zawory były otwarte moze coś się zobaczy chociaż....
To nie ja mam problem z T.S tylko kolega LUKASWISNIWSKI :lol:Cytat:
Napisał pikero
:D wiem że to kolega lukaswisniewski
ma problem zapomniałem umieścić nick'a jego przed zdaniem znajdującym się na dole :D
pikero, Jesteś mocno zpracowany :mrgreen:
75andrew155 dokładnie robie od rana do nocy po 12 godzin tylko te mercedesy i mercedesy żygam już tym :) ale ktoś to musi robic nie :)
Andrzeju jak to jest ze ty tutaj jeszcze zadnego moda nie masz na tym forum :mrgreen:
Jestem już na emeryturze :P
lubie konkretne odpowiedzi :wink: dzięki panowie
Ale dlaczego Ty to musisz robić zagorzały Alfista ??? ja bym wyżygał sie na tego mercedesa :DDDCytat:
Napisał pikero
hehehe też się zastanawiam nad tym i tylko jak nikt nie patrzy żygam na siedzenia, do bagażnika wszędzie, a tak poważnie to robie mercedesy bo są dużo prostsze w naprawie i bardzo czytelne, poza A B i tym podonymi wynalazkami.... kasa jest dobra i tyle ale niedługo powiem dość bo chcę naprawiać właśnie AR.... :mrgreen:
<haha>Cytat:
Napisał pikero