Witam!!!! Mam pytanko czy ktos wie gdzie jest w kole zamontowany ten czujnik abs-u. bo musze wymienic i nie wiem gdzie on jest. Naj lepiej bardzo bym prosil fotke jak by ktos mial.
156 TS 98r sedan 2.0 poj.
Printable View
Witam!!!! Mam pytanko czy ktos wie gdzie jest w kole zamontowany ten czujnik abs-u. bo musze wymienic i nie wiem gdzie on jest. Naj lepiej bardzo bym prosil fotke jak by ktos mial.
156 TS 98r sedan 2.0 poj.
Które koło? Zresztą najłatwiej będzie Ci znaleźć czujnik po kablu. Jest to ten grubszy kabel idąca ze zwrotnicy i łączony w komorze silnika żółtą kostką na kielichu amortyzatora. Jak zdejmiesz koło to zobaczysz za tyłu za tarczą czujnik wetknięty w piastę i zakręcony śrubką (bodajże imbus). Najłatwiej do niego dojść po zdjęciu tarczy ale da się też odkręcić inaczej.
jak na złość L+P przód
sciagniesz kolo to znajdziesz bez problemu :) ale podejzewam ze bedziesz sie trochu bawil przy wymianie bo raczej lekko nie ruszy chociaz kto wie :)
aha czyli on jest od strony mocowania kola nie od tyłu, a ja szukalem z tyłu tarczy , zacisków itd.
nie znalałlem bo kabelek urwany i wisi kolo amortyzatora
to dobrze go szukalem ze stylu jest.
Powiedzcie mi czy to prawda że.......
Byłem podłączyc moja alfe pod kompa okazało sie ze przerwa w prawym przednim kole.
Pytam mowie.
Patrzylem na kabelki wygladaja ok . czy moze walnac czujnik w kole .
odp. tak moze.
To kupie i zamontuje sobie
odp. nie zamontujesz sobie sam bo tam trzeba bawic sie czujnikiem czyli wsadzic głebiej lub płycej <<------------ czy to prawda ???
http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../11/1206711123
1sze slysze... wsadzasz i dokrecasz jego sie nie da przesuwac, dokrecasz i jest, zdjecie wyzej pokazuje wyraznie :) chyba ze o czyms nie wiem :D