Czy założy się koła 7 cali na 15 et 30 do ar 33?
Pozdrawiam
Printable View
Czy założy się koła 7 cali na 15 et 30 do ar 33?
Pozdrawiam
Nasze 15' mają 28czy 29 ET i dopuszczalny maks w 33 również jest w takich granicach. Więc nie powinno być problemów z ET30
Dzięki wielkie za to info w takim razie jade po koła :girl_wacko:
No to czekamy na zdjęcia:)
podczepie się pod temat żeby nie robić syfu.
czy zmieniając rozmiar felg na 15" 195/50 prowadzenie duzo się zmienia w stosunku do oryginalnych 13" lub 14" które mam obecnie 175/60 (chyba) ?? spalanie wzrasta ? -opona szersza ale też profil niższy o sporo....
Więc tak spalanie wzrasta napewno bo to podręcznikowa sytuacja, ja dzisiaj założyłem właśnie na swoją niunię 15 195/50, po krótkiej jeździe dzisiaj stwierdzam że prowadzi się świetnie, jeszcze lepiej się trzyma niż wcześniej. Co do et 30 to musiałem je lekko powiększyć, nie nachodzi idealnie a wciskania na siłę wolałem uniknąć (zawsze może felga pęknąć) użyłem wiertarki z kamieniem szlifierskim i było po sprawie. Co do większęego opisu jak się prowadzi to po wekendzie bo wyjeżdzam jutro służbowo i nie beęde miał jak jej dokładnie przetestować :agree:
Mam wrażenie, że mylisz pojęcia bo nie bardzo rozumiem jak można powiększać ET kamieniem szlifierskim :)
Zapewne miałeś na myśli średnicę otworu centrującego - i tu faktycznie powinieneś mieć niewielki problem bo standardowy fiatowski to 58.1 mm a stary alfowski (33/75 i zapewne wcześniejsze) to 58.6 mm.
Osadzenie (ET) 30 dla 7 cali powinno działać bez problemu. Ja stosowałem 7" i ET 35 (czyli o 5 mm bardziej schowane w nadkola) i był zapas z obu stron.
Moze podepne sie pod temat:
beda pasowaly do 33: http://moto.allegro.pl/felgi-alumini...205916336.html ?
W kontekście fizycznym takie felgi będą pasowały, natomiast w kontekście wizualnym to już polecam ci zapoznanie z fotką poniżej. Jak dla mnie takie felgi w 33 są ok, aczkolwiek gdy widziałem te felgi na żywo na oponie 205 to było lekko zdziwiony, że koło nie wystaje poza obrys. Ja jeżdżę na 195 i u mnie koła są bardziej rozstawione, ale zapewne ma na to wpływ et28 i 7 cali szerokość felgi. Wydaje mi się że w 33 felgi szerokości 6 cali to lepszy pomysł niż 7 cali. Także te felgi z allegro jak najbardziej ok plus do do tego 195/50 oponki.
Hmm... Mi sie to podoba, masz moze wiecej zdjec z tymi felgami?
A jestes na 100% pewien, ze 49,5 do 33 to nie za duzo? =)
Mam jeszcze dwie fotki. Jak byś chciał więcej informacji na temat tej 33 to jest to Bella Scuderia, napisz do niego na PW, jeśli będzie mógł to ci przybliży więcej info na temat tych felg. Pozdrawiam
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._scuderia.html