Witam mam pytanie jakie proponujecie świece do 145 1,6 boxer? czekam na wiadomości
Printable View
Witam mam pytanie jakie proponujecie świece do 145 1,6 boxer? czekam na wiadomości
U siebie (1.4 boxer) mam platynowe NGK i mogę je polecić.
Nie wiem jakie mają oznaczenie, ale są dedykowane dla tego modelu z katalogu NGK.
Pozdrawiam
Dziękuję z informacje, Ja mam u siebie GOLDEN LODGE 9H ale interesuje mnie jakie są naprawdę dobre.
masz inny silnik a co za tym idzie inne swiece :)Cytat:
Napisał Numis
ja mam rowniez NGK :) ale do 16ki sa inne
Te świece są stworzone do tego silnika!!!Cytat:
Napisał Baśka13
Jesli chodzi o NGK to taki model jest dedykowany do tych silników NGK PFR6B
Szczegóły tutaj
http://www.ngkntk.pl/index.php?id=13...FA+ROMEO&m=145
Pozdrawiam
w opisie twojej osóbki pisze ze masz 17 boxerka a pytasz sie o 16 wiec jakie świece cię interesują bo może sie pomyliłaś z pojemnością a jest to kolosalna różnicaCytat:
Napisał Baśka13
Niepomyliłam się mam boxera1,7 8v a nie 16v dlatego napisałam 1,6 żeby było wiadomo bo każdy myli!
1.7 to 1.7 :wink: ja w "ósemce" jeżdzę na dedykowanych do boxerka Goldenach i są OK.
jakis czas temu kupilem koledze na www.ebay.de tez swiece do boxera i wziol GOLDEN LODGE 9H bo jak wkrecil ngk to mowil ze mu sie muli
Dedykowane do tych boxerów są Golden Lodge 25 HL
Dziękuję chłopaki za informację czyli GOLDEN LODGE 25HL są lepsze niż te co mam. :D
pozdrawiam
Wsiadam dziś do belli kręcę a ona łapie na jeden cylinder:( no i d..a. wiem że świece napewno padły jak rok temu i tu moje pytanie jakie świece byście polecili do boxer 1,7 16V czy kupić NGK czy coś innego opcjonalnie gdzie ?
Wsiadam dziś do belli kręcę a ona łapie na jeden cylinder:( no i d..a. wiem że świece napewno padły jak rok temu i tu moje pytanie jakie świece byście polecili do boxer 1,7 16V czy kupić NGK czy coś innego opcjonalnie gdzie ? sorki za 2 posty pod sobą ale ja ostatni to pisałem więc temat zaginął gdzieś w odmętach forum :D
NGK platyne :)
Ponoć one są przereklamowane tak jak wiodące oleje na naszym rynku( mobil. castrol,itp, itd) ale czy to prawda? a co myślicie o Beru ultra x titan ? http://www.beru.com/english/produkte/produktfinder.php?hersteller=ALFA&modell=145+(930) &typ=1.7+i.e.+16V&ktypnr=3820&action=step04
Czemu ? Ja u siebie w 16V miałęm i przezyly silnik ;) zawsze montuje ngk i problemu z nimi nie ma. A olej casrtol jest ok itp. jeśli sie dostanie orginalny a nie rozlewke ;)
Mam w swoim NGK ale są od nowości a już ma 130 tysięcy przejechane. A świece są już do wymiany na dobrą sprawę. Dziś odpalał to złapał tylko na jeden tłok a parę dni temu chodził na 3 i po chwili wszedł 4. Rok temu było to samo świeczki się czarne zrobiły. paliwo tankuje na PB i shelu dolewam na zimę alkoholu aby rozpuścić w nim wodę z paliwa, oleju nie bierze mi silnik. Czas zmienić świeczki.
a jak tam przewody ? Zmieniane w jakim stanie sa ?
Dokładnie-sprawdz jeszcze przewody (najlepiej w nocy otwórz maskę i zobacz czy nie skaczą iskierk)i :wink:
u mnie kable bosh 2 lata i do wymiany niestety
Ten bosch to juz nie bosch ;) Tak samo jak szkoda ze nia m swiec goldenow. U mnie w 155 chyba od nowosci byly :| tak samo jak kable bosch jakies zero przebic itp.
a u mnie to polowa komry silnika swieci jak w sylwestra hehe
Przewody sentecha mam u siebie w boxerku i są ok w TS tak samo.
Właśnie wróciłem z garażu, jestem po oględzinach świec, jak je wykręciłem były jak by pomalowane na czarno. Dodatkowo okazało się, że zatrzask w jednej z fajek jest popsuty :( tak że wraz ze świecami muszę wymienić przewody:(
Sobisz krótkie czy długie trasy ?
Przeważnie 40 km, ale bardzo często zdarza się po 2, 3 km. Domyślam się jaka będzie odpowiedz- " Albo licki pękną albo h... rudego strzeli "
hymm to lipa spalanie masz nie pali Ci za duzo albo oleju nie je ?
Oleju ubyło od wlania ok 5 mm na rok połowa spalanie połowa wycieki. A paliwa to ok 8/9 litrów pali. Jeśli pali olej to czeka zmiana pierścieni ( wolę ją wyjeździć do końca i kupić coś nowszego bo bawić się w remont ;// , wprawdzie mam możliwości i zaplecze no ale zobaczy się), a może w tym miesiącu przejadę się do znajomego zobaczy ją pod kompem. Może ja za wolno nią jeżdżę? przy zmianie biegów to ciągnę tak do 3, 3,5 tysięcy przy ekonomicznej jeździe, może rzeczywiście coś jest nie tak z silnikiem? Może masz jakieś sugestie na co zwrócić uwagę? a może nie wymieniać świec jeszcze ?
Zmień swiece i zobacz po jakims czasie jaki kolor maja
Planuje wymienić świece, na Beru ultra x, Chciłbym upewnić się czy to dedykowany zamiennik do 1.6 bx : http://www.arwit.pl/TDZamow.aspx?a=0...0151&t=1&tab=1
Przy okazji także filtr powietrza, Mann czy Bosch? : http://www.arwit.pl/TDKatalog3.aspx?...100005,0100260
Zastanawia mnie dlaczego w opisie produktu piszę że do 1.7 16V, no i bosch 2mm wiekszy. Który brać?
Pozdrawiam i dzieki za pomoc :)
z filtrow od boscha wole Mann, lepsze wykonanie na oko i tak szybko sie nei zapycha. Co do swiec beru dobre ale ja bym wolał denso. Jak cos mozesz dzwonic wsio jest u mnie
Ja sprawdzałem w nocy moje kable- dyskoteka normalnie :) To myślę sobie, że jak bedę wymieniał przewody to od razu wymienie i świece... Na starych kablach i świecach silnik na wolnych obrotach troszkę nierówno chodził. Kable dostałem sentecha a świece briska. Ponownie sprawdzałem kable w nocy- mała poprawa, ale przebicia są niestety... a świece wydaje mi się, że są w porządku :) hmmm a co do filtra, bo widzę, że kolega pisze. W seacie cordobie 1.9 tdi miałem filtr championa. Stukając w niego widziałem jak leciały bąbelki powietrza w przewodzie... Szukałem włąsnie filtra firmy MANN, ale nie mogłem dostać, więc baba w sklepie dała mi Toprana. To samo co champion- bąbelki... Kupiłem o prawie drugie tyle droższego bosha i różnica o niebo lepsza!