Witam
Gdzieś już poszukałem że podobno możliwość jest ale teraz pytanie gdzie i za ile, najlepiej w okolicach trójmiasta,
Interesuje mnie też wymiana turbo na większe ale nie wiem czy nie powinien być oddzielny temat z turbem,
Witam
Gdzieś już poszukałem że podobno możliwość jest ale teraz pytanie gdzie i za ile, najlepiej w okolicach trójmiasta,
Interesuje mnie też wymiana turbo na większe ale nie wiem czy nie powinien być oddzielny temat z turbem,
Może dobrze byłoby zainwestować w squadra chip? 230KM i 330nm, turbinka chyba tez trochę lepiej wstaje niż na ori sofcie :)
Z wymianą sprężarki to celuj w jakieś 7-10 tyś, sam chip to w 2tyś się zmieścisz
tylko pytanie gdzie cokolwiek kupić albo gdzie robić chip bo nawet w Vtechu nie chcą sie podjąć
A jaka moc chciałbyś osiągnąć?
Podobno turbina w 2.0 V6 wystarcza tylko do +-250KM, poza tym wtryski tez zbyt rozwojowe nie są...
MRDUX miał alfę 164 2.0 V6 podkręconą na 257KM, wiec może jego zapytaj co i jak ;)
mi by wystarczyło te 250 km :D aż nad to :D
tylko w necie się wyświetliła jakaś firma a jak zadzwoniłem to jednak sie okazuje że opcji nie ma,
A Goduli pytałeś ? Co prawda to koło Krakowa, ale czego się nie robi dla Gtv :)
Kiedyś do niego pisałem czy by się podjął, twierdził że silnik 2.0 V6 TB jest mu znany i zapraszał do siebie na czipowanko.
Tu masz link: http://www.godula.pl/index1.php?page...un=mod&marka=5
już zacząłem rozmowę z człowiekiem z moich stron, i też chce sie podjąć, się okazuje że coś tam trzeba dorobić by nasza jednostka chciała znieś chipa,
Szczerze powiem tak, jako że seryjna GTV potrafi zapętlać wtrysk PB, i elektronikę ma jaką ma, poszedłbym w stronę wyrzucenia seryjnego ecu wtrysku, włożenie MegaSquirta 2, do tego szerokopasmówka zamiast ori sondy, większe wtryski PB i można się wtedy bawić do woli i ze znalezieniem osób które to wystroją nie ma problemu.
wiesz ja tego chipa to pod siebie robię i az tak nie chce inwestować, bo moje hobby to między innymi wymiana samochodu co jakiś czas, więc pewnie i tak mi się ta alfa znudzi za rok, stąd chcę tylko prosty chip zrobić by może zejść z czasem do setki na 7 sekund a może trochę mniej, jak sie da uzyskać moc 240 km na obecnych gratach to mi to wystarczy,
To może squadra-chip nie byłby taki zły?
~230KM i 330nm
Nie znam opinii o tych chipach, tylko daje propozycje ;)
tak jak napisałem wyżej już poszukałem człowieka który mi pomorze i zna się na chipie sam pisze programy do samochodów, musze tylko jedną rzecz jeszcze u siebie uporządkować w samochodzie co jest może pierdołkiem ale mnie denerwuje,