Świeci się kontrolka wtrysku i nie mogę odpalić auta, proszę o pomoc.
Printable View
Świeci się kontrolka wtrysku i nie mogę odpalić auta, proszę o pomoc.
Mam to samo:( kontrolka zaswieca sie jak jest zimno na polu...jak sie ociepli to kontrolak gasnie i pali normalnie.
Może stanęła pompa niskiego ciśnienia w zbiorniku, od niej zacznij poszukiwania, czasem wystarczy palnąć rurkę od dołu na płasko w zbiornik i ożywa.
Ale nie wiem za bardzo bo podpinałem pod komputer i żadnego błędu nie ma:(
powinno ci wykryć. jak ci kręci? może to bendix na rozruszniku, może świece, akumulator....
Dzięki za odpowiedzi, nie mogę odpalić na zimnym, jak świeci kontrolka to nie zapali, a kręci normalnie. Kiedyś po chwili zapalił, a teraz walczę drugi dzień.Pozdrawiam!
Nadal nie mogę zapalić.
Witam
Podepne sie pod temat. Ja mam jeszcze inny problem. Kontrolka code sie pali, marchewa nie.
Kminie na ten sposob. Centralka nie wysyla zapytania do immo wiec nie gasnie code. Ale co jest powodem ze nie zapala sie marchewa? Ma ktos propozycje badz spotkal taki problem?
Pozdrawiam
Ja juz nie mam pojecia co jest grane...alfa nie chce dalej palic byla juz chyba z 5 razy u elektryka i za kazdym razem elektryk mowi ze ma palic. Jak juz wyzej pisałem jak jest zimno to nie pali. Tylko ze tak ostatnio bylo 0 stopni celcjusza zapalila, wczoraj było 0 nie zapaliła, dzisiaj były 2 stopnie zapaliła ale jak ja zgasiłem to juz nie chciała zapalic(świeciła kontrolka wtrysku). Przed chwila próbowałem jest juz 0 stopni jak narazie zapali ale pewnie rano nie :(
Dzięki wszystkim za pomoc , okazał się czujnik polożenia wału, wymieniłem i chodzi.Pozdrawiam.:)