Czy ktoś z Was w swoich V6stkach posiada tłumik wykonany przez tego Pana
http://allegro.pl/tlumik-na-zamowien...284928230.html ??
Jestem zainteresowany zakupem takiego tłumiora i interesują mnie opinie.
Printable View
Czy ktoś z Was w swoich V6stkach posiada tłumik wykonany przez tego Pana
http://allegro.pl/tlumik-na-zamowien...284928230.html ??
Jestem zainteresowany zakupem takiego tłumiora i interesują mnie opinie.
Mój jest w trakcie robienia u Tego Pana.
Jak bede miał gotowy to dam znać.
To fajnie to zdaj mi wtedy relacje a jaki on przewiduje czas wykonania bo zapomniałem zapytać?
Cena 420 , bo tyle mi powiedział?
w aukcji jest napisane
Cytat:
Tłumik jest u Ciebie w przeciągu 5 dni roboczych (jest wykonywany na indywidualne zamówienie), jest to czas graniczny ale zazwyczaj jest to szybciej
Też się podłączam pod pytanie. Koniecznie dajcie znać, bo opis jest naprawdę rzeczowy.
"W swojej ofercie posiadam opracowane (to znaczy że nie eksperymentuję na samochodach Klientów)..." - to jest niezłe :-)
Wy coś wspominacie że jesteście z klubu Alfaholicy.org??
Tak myślę o kpl wydechu do 164 i nie wiem co wziąć...
Też jestem ciekaw jak wyglądać będzie gotowy?
Ja własnie jezdze na tłumiku od tego pana, jest niezle, poprosiłem o cichy tłumik i dostałem tłumik ktory do 2500rpm jest lekko bulgoczący a powyzej tej predkosci obrotowej naprawde cichy, w trasie predkosc obrotowa u mnie przekracza 3000rpm wiec jest cichutko. po odpaleniu na parkingu bulgocze ale dla mnie jest to przepieknie brzmienie, wykonanie jest dobre pomimo faktu ze na koncowkach od srodka ta siateczka juz troche naszla rdzawym nalotem ale zwalam to na gaz ktory powoduje szybszą korozje. ja kupilem komplet - tlumik srodkowy przelotowy i koncowy ceny 100 i 300 , na haslo Klub Forum itp dostalem wysylke gratis przy wplacie na konto. montaż zlecilem ulterowi 150 zł i jestem naprawde zadowolony 550 zł za calosc z montarzem gdzie ulter za calosc liczyl okolo 800zł
Wieczorem wkleje fotki.
Ja też bym się skusił na to
Witam dodaje obiecane zdjecia, na zdjeciu z bliska na spawach jest jakas pasta i temu widac jakies takie pekniecia ale gosc twierdzi ze to powierzchowne.
Nagraj dźwięk tego tłumika, jeśli to nie problem.
Powiem tyle, miałem w ręce wyroby tego Pana i gość albo spawać nie potrafi albo ma gówno nie migomat, spaw to smarki/gluty i tyle.
Nagraj telefonem albo aparatem i puść mi na maila majkel24@wp.pl :)
A ja myślę, że jak ktoś siedzi w tłumikach to do naszych belli znajdą się jakieś zastępcze tłumiki z innych aut zbliżone kształtem i jakością do oryginału. Mam takiego znajomego może uda mi się go namówić do poszukania czegoś. Tam przecież nie ma jakis wielkich mecyji jak patrzalem to od kata do konca wydechu nic specjalnego nie ma, wszystko proste jak du... talala. jak cos znajde to sie tu do was odezwe, a odnosnie tego tematu to mysle, ze wiekszosc z nas lepiej spawa jak ten pan co te tlumiki oferuje!!!!
takie cos powinno idealnie pasowac. końcówka jest pod kątem. wystarczy przerobic uchwyty i rure dolotową.
http://moto.allegro.pl/wyprzadaz-ult...274761901.html
"mysle, ze wiekszosc z nas lepiej spawa jak ten pan co te tlumiki oferuje"
"takie cos powinno idealnie pasowac"
Hmmmm jak sie do tego odnieść , co do pierwszego to faktycznie te tylne spawy troche grube, ale trzymają i jeżeli nie peknie to nie mam zastrzeżeń, skoro tak wpaniale wszyscy spawamy to po co ten temat, każdy sam sobie zrobi tlumik, co do drugiego , tak "kilka" przeróbek jak srednica wlotu powinna byc 63mm, pojemnośc tlumika "a co tam" pewnie bedzie ok - a że do pojemnosci 1.0-1.4 i diesla co tam :) , idąc tym tropem to może i rynna będzie pasowała, smiac mi sie chce jak to czytam, Gość z ktorym wymienilem sie wieloma mailami rzetelnie i fachowo odpowiadał na pytania dotyczace średnicy, pojemności, zwęzki na przelocie środkowego tłumika, a dzwiek tlumika jest taki, o jaki opisowo poprosiłem.
Reasumując jako dość upierdliwy klient moge polecic wyroby tego Pana, podkreślajac ze mam ten tlumik od 3 miesiecy - i narazie nie mam zastrzeżeń.
sorry, że sie podepnę pod wątek, może jestem malkontentem ale wygląda to badziewnie....dla mnie nasza piękna kwasowa 2rurka w v6 jest ukoronowaniem całości począwszy od baranów po tłumik końcowy. PSUJE to obraz całego auta dając wrażanie taniego tuningu...koncówki sa ewidentnie na bok...traci to na całości sportowego ducha samochodu a zachacza o zabawy w garazu ze spawarka i naklejką tuning na szybie. Fajana ta demokracja ;)
ps. miałem tłumik do wymiany....kupiłem oryginał od wersji v6TB i ten kto słyszał jak teraz chodzi nigdy nie kupi nie oryginalnego...cena wiem straszna ale nikt nie mówił, że ze 166 będzie tanio się zyło...
wiem jaki był dzwięk na tłumiku od 2.5 i jaki jest na bardziej przepustowym od turbo....ciężko jest to opisac ale brzmi zupełnie inaczej...bardzo rasowo. Jak bedzie okazaja to sam usłyszysz. Niechce tutaj dyskutowac o tym czy jest on ładny dla ogółu tylko mówię o swoim indywidualnym zdaniu. Jestem po prostu sceptycznie nastawiony do "garażowych" tłumików. Jestem bardzo negatywnie nastawiony do aut z buczącymi tłumikami...które tylko buczą od niskich do wysokich obrotów tak samo...nuda i kaszana.
Popieram przedmówcę, temat tłumika końcowego przerabiałem na wiosnę tego roku. Szukałem zamienników, byłem w Ulterze i kilku zakładach robiących tłumiki na zamówienie. Niestety nie znalazłem nic co by mi odpowiadało, ostatecznie zdecydowałem się za zakup przez ebay z Niemiec, oryginalnego, nowego IMASAFA kupiłem za 800 zł z przesyłką. Niedługo pewnie dojdzie do konieczności wymiany również środkowego tłumika i także kupie oryginał.
http://cgi.ebay.pl/AUSPUFF-SCHALLDAM...item5d29794f48
Wystarczy znajomy, który dobrze zna niemiecki, żeby przetłumaczył opis aukcji.
Na ebay jest zawsze spory wybór tych tłumików
tak sobie z nudów latam po całym forum i jak czytam akurat tutaj posty to normalnie zabija. Od momentu jak zamontowałem wydech od tego gościa nie miałem okazji być pod samochodem ale byłem wczoraj u mechanika na olej i duperele i normalnie przeżyłem szok - pół roku jazdy i brak śladów korozji. mechanik powiedział, że te pasty co on daje na bank są na korozję bo większość tłumików zamiennikowych po 3-4 miesiącach już się pokrywa nalotem w miejscach spawów. Potem pogadaliśmy o samym wyrobie wykonaniu, funkcjonowaniu, a że człowiek handluje m.in ulterem (znaczy nie on tylko jego syn) stwierdził jedno: Jak za te pieniądze i w tej technologii, z taką jakością to bardzo dobry wybór.
Co do spawów, jest to zdanie praktyka a nie teoretyka z internetu - spaw ma trzymać, bo nikt na lustrze nie parkuje.
Witam.Moze orietujecie sie ile by kosztowal kompletny wydech do 166 2.0 T.spark
Tak ma trzymać zgadza się, nie razi mnie estetyka bo i tak wydech masz pod autem tylko to że spawy tego Pana to smarki, nie ma przetopu materiału rury/puszki tylko powierzchownie posmarkane. Robił dla mnie pewną puszkę i spier@#@$%lił krótko mówiąc, a że nie miałem czasu na odsyłanie to musiałem poprawiać sam po nim, jak dałem znajomemu który zawodowo spawa to śmiał się że gość musi marketowym MIGiem spawać i to lipnym strasznie. Jak odszukam gdzieś w domu fotki roboty jegomościa z allegro to wrzucę tutaj.
OBIECANE ZDJĘCIA:
http://images47.fotosik.pl/360/25e4f92aef2d9a90m.jpg
http://images43.fotosik.pl/360/db6644e18ad48b1cm.jpg
http://images37.fotosik.pl/337/7ecc6a13e12ab1bdm.jpg
http://images43.fotosik.pl/360/1bcd7ea5d69791f0m.jpg
Miniatury zdjęć po kliknięciu otworzą się w pełnej rozdzielczości. Jakość roboty oceńcie sami ... czy te spawy mają szansę posiadać odpowiednią wytrzymałość mechaniczną??
Byłem w piątek u Kalińskiego, po długiej walce oraz gwałcie na majstrze; powstał tylny tłumik do 3.0 od Kappy 2.4. Zewnętrznie końcówki zosały dobrane i wyglądają jak oryginał. Jeżeli chodzi o dzwięk jest bardzo zbliżony do wydechu standartowego - jest poprostu cichy . Koszt 630 zł, nie radze jechać ani dzwonic w przeciągu 2 tyg.
P.s jutro wrzuce foto
co do tych spawów to widać na nich konstrukcję w jakiej masz tłumik czyli podwójnego płaszcza + tak mi się wydaje jeszcze wzmocnienie ale zbyt dokładnie nie widać
a tak na marginesie dałeś znać sprzedawcy co się nie podobało? coś powiedział?
Tak, dzwoniłem do niego, na dodatek poza tymi smarkami gość nie wie ile ma rura 2,5" i wspawał mi 3 calówki ;]
Generalnie co do wykonania puszki i walcowania rantów nie ma co sie czepiać jest OK, ale te spawy ehhhh ....
Gdybym nie miał pod ręka znajomego świetnego spawacza który przelał tak spawy że jest jednorodna spoina to bym jegomościa z allegro nękał ale szkoda czasu i nerwów, niemniej jednak ostrzegam przed nim, dużo i ładnie mówi ale technicznie jest cieniutki.
W czasie rozmowy ze mną jak skumał " że wiem co się z czym je" i nie raz migomat miałem w ręce to się zaczął jąkać i tłumaczyć śmiesznie ;]
Więcej się jąkał i tłumaczyć próbował dlaczego taki a nie inny spaw mu wyszedł ale szczerze go nie słuchałem nawet już dokładnie, zaproponował żebym odesłał to "postara się poprawić jednak nic nie obiecuje" szkoda mi było czasu, pieniędzy, nerwów żeby przynajmniej za przesyłki oddał bo mówiąc o wysłaniu do niego tłumika jakoś nie kwapił się wcale do pokrycia dodatkowych kosztów wynikłych z jego partactwa. Jakoś niezbyt w jego głosie słychać było żeby w ogóle gość kumał że spawać nie potrafi i kiche robi.
Generalnie osobiście nic więcej z tym Panem nie chcę mieć wspólnego i przestrzegam przed jego marnej jakości wyrobami.
Osobiście spawam tanim Migiem za około 1500zł z max. prądem 140-160A i po mnie spaw jest równy przelany a tu same smarki, zero ciągłości i przelania spoiny, ja nie wiem czym on spawa ale z taka techniką to niech może się lepiej przerzuci na spawanie hmmmm .... skrzynek na listy :D
Generalnie gość dobry ale w gadce przez telefon ;]
Jeszcze jedno maluje tak jak i spawa ;] Moja puszka malowana była na czarno ale jegomość zapomniał chociaż odtłuścić blachę przed pomalowanie, wszystko się łuszczy pięknie ;] Musiałem przelecieć całość szczotą do gołej blachy i pomalować jak należy.
Ja wam powiem koledzy tak też miałem końcowy tłumik w fatalnym stanie jednym słowem masakra, więc długo nie czekałem i go zdemontowałem i sam go pospawałem zrobiłem nową blache z ocynku i teraz wygląda jak nowy. jest nieco zabawy przy tym ale naprawdę warto, koszt naprawy kosztował mnie zaledwie 60zł za blache ocynkową
Opisz to w zrób to sam, może masz jakieś zdjęcia?
Zapomniałem dodać, że oczywiście tłumik który dostałem od ów Pana z allegro był nie szczelny na spawach zanim go nie poprawiłem :D
nie mam zamiaru gościa bronić żeby nie było ale jesteś pierwszą osobą która tak się o nim wypowiada. Znam osobiście przykład mojego brata który również zamówił u niego wydech akurat do e36 1,8is potem zrobił swapa na 4.0V8 i chciał kupić u niego nowy tłumik pod nowy silnik a gość zaproponował przeróbkę aktualnego za 100zł (inne materiały, średnice , z jednego wlotu na dwa wloty) i po miesiącu użytkowania jest wszystko w najlepszym porządku.
Na mnie zarówno jego wyroby kontakt jak i podejście do całości transakcji jest na najwyższym poziomie
Widać z jego wyrobami jest tak że jak mu się uda tak mu wyjdzie, nie ma co liczyć na powtarzalność.
koledzy fotek nie robiłem ale zrobie kilka fotek z pod auta
z silnika 1.8 na 4.0 i zmiany tłumika wg niego to wymiana jednego wlotu na dwa!!?? no ludzie a objętośc spalin które ma odprowadzic układ z silnika 1.8 i 4.0 jest taka sama?? przeciez to ma sie zminic nie tylko puszka rezonansowa ile jej objętośc i ilośc spalin które ma przez nią przeleciec!! moze byc jeden wylot ale o większej średnicy lub kilka mniejszych to już kwestia gustu!! czy jak ja sobie przewierce 4 wyloty to będzie to tłumik do 8.0 v16?? ;) niee ten sam co miałem tylko + kilka rurek!!