Wątek wróżbiarski o przyszłości dieslów natchnął mnie na taki wątek :D
Ciekawa jestem jakie najniższe ceny paliw pamiętacie ;)
Printable View
Wątek wróżbiarski o przyszłości dieslów natchnął mnie na taki wątek :D
Ciekawa jestem jakie najniższe ceny paliw pamiętacie ;)
Na dzisiejsze to byłoby 5gr za 100 litrów :lol: , bo na litr wychodzą tylko ułamki (5/10 000).
Proponuję ograniczyć się do czasów po denominacji, bo wątek umrze śmiercią naturalną :D
Ja pamiętam mniej niż 2zł ('97 rok) i sylwester '98, kiedy to cena osiągnęła wtedy niewyobrażalny próg 3zł... :cool:
Ja pamiętam cenę ok 3zł/litr ;)
Wtedy jeszcze do motorynek się lało ;D Za 15zł tydzień jazdy był ;D
Ja pamiętam PB95 po 1,70... Piękne to były czasy (rok 97/98) zważywszy, że wówczas Tipo moich rodziców paliło około 6l/100km.
3 złocisze z drobnymi groszami, 2 lub 3 lata temu(nie pamiętam dokładnie) w okresie zimowym na stacji ARGE. Ale przez krótki okres czasu.
;p
Ja pamiętam cenkę 1,87 za litr i lałem jeszcze do mojej AR 33 1,4 bx ale jak na tamte czasy to i tak płakałem ze tyle kasy na bene wydaję:)
A teraz.... ciesze się jak zatankuje za 4,50:) bak do pełna to koło 300 zł trza liczyć...kurde jakby była po 1,87 to za pełen bak 130 zł..raj na ziemi:)
Pzdr
A ja pamiętam jak na początku lat 90-tych moja mama tankowała malucha benzyną 94 ("żółta"). Cena kilka tysięcy zł za litr :) Malucha tankowało się do pełna za niecałe 100 tysięcy złotych (niebieski banknot z Moniuszką) czyli dzisiejszą dychę.
pod koniec lat 80,płaciłem za 20 litry zielonej +mikslol 4000 zł,a przecietny robol zarabiaj jakies 50 000 tys :D
2zł za rope ale daty dokładnie nie pamiętam
---------- Post dodany o godzinie 15:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:54 ----------
2zł za ON,ale daty nie pamiętam dokładnie ale z 8latek na pewno
Mi też raczej tak by pasowało;) a gaz 1,1 zł ehhhhhh
Ja pamiętam po 2 złote:) z cichego żródła:)
Pamiętam ~1,80zł za PB95 jakoś w '97-'98roku. Natomiast zupełnie nie tak dawno, bo chyba 2 lata temu, kiedy przez krótki okres ceny nas troszkę rozpieszczały i krążyły w okolicach 3,50 na stacji Auchan zrobili magiczną cenę z dwójką z przodu - 2,99 za PB95 :D
Pozdrowienia z województwa, które chyba najbardziej ma przerąbane pod względem cen paliw - byłego szczecińskiego.
BP Routex i EuroShell - taniej nie pamiętam :-)))
ja pamiętam jak zaczynałem jeździć na "motorynce" to żółtą tankowałem na dzisiejsza za jakieś 1,5zł za 1l :)
Heh, najgorzej z paliwem jest także w Płocku, pod samym Orlenem. Im bliżej tym drożej...
kwiecień 1998, czyli 12 lat temu z hakiem. Cena benzyny 95 to 1,85. Pamiętam, po tyle tankowałem moje pierwsze własne auto:)
ja pamiętam jak chyba w 98 albo w 99r wracaliśmy z nart w Szczyrku i tankowaliśmy ON na stacji JET gdzieś na południu po 1,39 zł za litr... a była to jedna z droższych stacji po drodze :P
dokładnie, 3 lata temu tankowalem za 3.03 zł PB 95 na Shellu :) a pare miesiecy przed tym (w wakacje), paliwo było po 4.50, wyjechalem na miesiac do szkocji i po miesiacu przyjeżdzam a tu nie cale 4 zł :D myslalem ze jestem w raju ale dopiero potem cena naprawde zeszła w doł (tak jak pisałem na poczatku)
a najlepsze jest to, ze od dobrych trzech lat co roku wiosną armia ekspertów paliwowych na sto procent ogłasza, ze latem cena benzyny przekroczy na pewno 5 złotych:))
Nieodmiennie mnie to bawi. Za co te łosie biorą pieniądze?
LPG za 0,96zl, mialem wtedy moze z 13-14 lat? Dokladnie nie pamietam =P
1,94zł ale to było hoooo hooo, jak mój tata jeździł trabantem;)
1998/99
coś poniżej 2zł za pb
i lpg do poldzia za ok 80gr/L
Jak mój tato tankował Trabanta:
1999, stacja KGMU w Lubinie - 1,99 za PB95
Jak ja tankowałem swoją Lybre:
2009, stacja Lukoil we Wrocławiu - 3,13 za ON
1.45 do tankowania Komarka:)
z samochodu bym nie wysiadal jakby były takie ceny jak pod koniec ubieglego wieku. Co ja moge pamiętać młody jestem. Pamiętam jak ojciec ON tankował za około 1.70.
Ale to wcale nie zawsze było tak pięknie jak ludzie zarabiali 600zł na miesiąc... Moje pierwsze auto 126p, rok 95-96, paliwko było chyba po 1.90. Pełen bak do malucha to mniej niż 40zł a i tak pamiętam że za każdym razem jak się rezerwa zapaliła to gul stawał w gardle. Standard to było tankowanie "za dyche" No i jeździło się tam gdzie trzeba było.Cytat:
z samochodu bym nie wysiadal jakby były takie ceny jak pod koniec ubieglego wieku
A dzisiaj... ostatnie tankowania do 159 to ponad 350zł, pomarudze sobie przy każdej okazji na arabów, rusków, rząd, akcyze, spekulantów by potem jeździć przez pół nocy for fun only...
pamiętam jak tankowałem poniżej 3 zł i ten szok, kiedy benzyna osiągnęła właśnie magiczne 3 zł, a lpg było po 1,30 chyba
Ja nigdy nie zapomnę tego spadku cen sprzed równych 3 lat. W wakacje benzyna była tradycyjnie w granicach 4,40-4,50zł i wtedy przed samymi świętami spadła do 3,20zł, a jak 3.01.2009 wracałem od rodziny do Warszawy, to zatankowałem na Neste w Wejherowie chyba po 3,08zł. To były czasy :) A teraz mamy prawie o 90% drożej, tylko jakoś zarobki nie poszły tyle w górę. Tak nas okradają.
heh ja pamietam na pewno jak LPG było 95 groszy :cool:
pamiętam też jak się co jakiś czas mówiło, jakie to paliwo drogie, że jak dojdzie do 3 zł/litr to będzie masakra :P
i tak co jakiś czas przy pełnych złotówkach się mówiło...
najlepsze jest to, jak wydawalo mi się, że gdy benzyna, gdy była po 3.50 to bylo raptem chwilę temu, a teraz okazuje się że po 5.50jest litr, i się cieszymy ,że tak tanio bo już wiemy że będzie o wiele drożej...
mi po głowie chodzi obraz ze stacji:mama tankuje malucha etylina 94 (żółtą) za 1.84zł/l i się uchylało okna by poczuć prawdziwy zapach paliwa. zawsze prosiłem byśmy jeszcze postali :P później jak już sie przewineło audi a potem alfa, pamiętam narzekania: ja piernicze, 3.70 za uniwersalna 95! szok, matko boska, benzyna za 4.50... ile bym teraz dał by chociaz za te 4.50 tankować :P
Nie pamiętam po ile była, ale jak za 5 pln zatankowałem Malucha to na dość długo starczało.
To były czasy, kiedy chodziłem do szkoły sredniej. Musiało być poniżej 1,5, ponieważ wychodziło podad 3 litry jak pamiętam.
Wtedy wazniejsze było ile kilometrów przejadę niż ile kosztuje.
Ja pamiętam jak benzyna kosztowała jakieś 1,5 zł, tankowało się wtedy motorowery, motory a później maszyny dwusuwowe ;) którym śmigało się po bezdrożach :)