Mam takie pytanko
Który element buczy podczas przekręcenia kluczyka?
Printable View
Mam takie pytanko
Który element buczy podczas przekręcenia kluczyka?
Wiatraczek od czujnika temp wew. jest koło stacyjki za okrągłą kratka
A w alfie 146 z 96 1.6. boxer bez klimy?
Pompa paliwa przecież jest z tyłu auta w zbiorniku
regulator ciśnienia paliwa;
silnik krokowy
To u mnie się nie oddzywa po przekręceniu kluczyka, jak go najłatwiej sprawdzić czy chodzi?
Jak?Jeśli silnik odpala to znaczy ,że pompa paliwa w porządku.Nie we wszystkich silnikach pompa chodzi przed rozruchem,w 1.7 16v ojca do samego odpalenia błoga cisza.Cytat:
To u mnie się nie oddzywa po przekręceniu kluczyka, jak go najłatwiej sprawdzić czy chodzi?
Ja u siebie niestety też nie słyszę żadnych buczeń. Ja u siebie nawet nie słyszę pompki paliwa. Po prostu cisza.
Powinniście się cieszyć,że nie słychać a działa, nie wiem dlaczego napisałeś "niestety".Sam chciałbym nie słyszeć pompki po włączeniu zapłonu,kojarzy mi się to z rozklekotaną renault 19 1.8 16v kumpla,tam buczy aż na pedałach czuć ,serio... xD
A sorka, tak mi się napisało "niestety". Bardzo dobrze że jest cisza;p Tylko właśnie się zastanawiałem co koledze mogłoby buczeć, gdyz u mnie nic takiego nie wystepuje ;p
U Mnie buczało z silniczka od obiegu wewnętrznego jak przekręcałem kluczyk i chciało zamknąć klapę obiegu ale były zębatki połamane i silniczek cały czas buczał. I oczywiście wiatraczek od klimy od temperatury też buczy.
Tak tak, ale przed awarią mojej alfy wszystko chodziło dobrze - buczał silnik krokowy od benzyny po przekręceniu kluczyka,a teraz tylko na gazie da się go uruchomić, bo na benzynie nie chce
Problem zaczął się tak:
Jechałem moją alfą na instalacji LPG i najechałem na dość spory metalowy element leżący na drodze, aż mnie troche podrzuciło.
Wracając, skńczył mi się gaz i przełączyłem na benzynę. Okazało się że na benzynie całkowity brak mocy i silnik gasnie.
Wjechałem na kanał, wymieniłem filtr paliwa ten z tyłu auta pod spodem, sprawdziłem pompkę w zbiorniku i paliwo podaje.
Teraz za każdym razem kiedy pochodzi troche na LPG i przełączam na benzynę, to silnik popracuje jeszcze ok 3 sekundy i gaśnie.
Jeśli silnik pracuje na LPG a ja odepnę przewód podający paliwo od pompki w zbiorniku to jest ok - paliwo leci, ale kiedy przewód powrotu odepnę i czekam i czekam i paliwo się nie pojawia.
Przedtem kiedy alfa chodziła na LPG i na benzynie to właśnie byłosłychać a teraz jak nie chce chodzić na benzynie to nic takiego nie słyczę, sprawdze pompę paliwa, które elementy mogą byc odpowiedzialne za prawidłową prace pompy paliwa?
Napewno przekaźnik pompy. A moze faktycznie jak nie słychać krokowego po kluczyku to nie działa i poprostu gasnie na benzynie bo ona potrzebuje więcej powietrza niż lpg. Spróbuj moze odpalić na lpg trzymaj noge na gazie lekko tak tylko żeby przepustnica była delikatnie uchylona i przełącz na benzynie jak nie zgaśnie to prawdopodobnie krokowy nie działa.
Tak już robiłem i to nic nie dawało,
---------- Post dodany o godzinie 11:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:48 ----------
Przekaźnik pompy gdzie się znajduje?