[MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych
Temat myslę przyszłościowy w którym będzie można zasięgnąć informacji o wersjach silnikowych, opcjach wyposażeniowy itp. Przydatny przy zamawianiu auta nowego, oraz zawierający przydatne informacje dla kupujacych samochód z drugiej ręki.
Z własnego doświadczenia informacja dla osób chcących kupić Giuliettę, aby wybierali raczej wersję Ditinctive niż wersję Progression + wyposażenie, bo wychodzi zdecydowanie taniej. Podobnie jest z wyposażeniem dodatkowym - warto zastanowić się nad odpowiednim pakietem. Jeśli chodzi o tapicerkę to moim zdaniem optymalna dla Giulietty jest tapicerka skórzano materiałowa.
Wykres momentu 1.4 MA 170 KM - widział ktoś?
Cytat:
Napisał
Żuczek
Jeśli stoimy przed wyborem dobrania wyposarzenia to zdecydowanie lepiej zamiast np. któregoś z pakietów wybrać mocniejszy i nowocześniejszy silnik który zapewni naszej Giulietcie osiągi samochodu sportowego (nie gorsze od Megane Cuope 2.0 180 KM, czy Scirocco 1.4 TSI :)
Właśnie, święte słowa, mocy nigdy za dużo. I szczerze mówiąc wydaje mi się, że ten 1.4 170 KM wcale nie jest jakoś specjalnie elastyczny, choć tu wszystko jest względne, ja akurat się przesiadam z 1.8 TSI, gdzie mam maksymalny moment od 1500 obrotów i wydaje mi się, że tego mi będzie brakować. Ale Giulietta jest piękna, to jej mogę to i owo wybaczyć.
I tu moje pytanie jak w temacie - czy ktoś widział wykres przebiegu momentu obrotowego silnika 1.4 170 koni?
PS. Co prawda się już witałem wcześniej, ale wtedy jeszcze nie było specjalnego działu Mito / Giulietta - a zatem - dzieńdober wszystkim! No i za dwa tygodnie będzie nowa Julka na forum, już do mnie jedzie. :D