witam przegladając allegro natknąłem się na cos takiego http://allegro.pl/alfa-romeo-166-ms-...285450229.html
wydaje mi się ze przesadzili z ceną /
Printable View
witam przegladając allegro natknąłem się na cos takiego http://allegro.pl/alfa-romeo-166-ms-...285450229.html
wydaje mi się ze przesadzili z ceną /
no 10 tys. za zepsucie wyglądu to faktycznie nie mało. Chyba, że cena jest wytłoczona to wtedy kilku klientów znajdą :D
chyba że + montaż i lakierowanie :D ale i tak trochę drogo
Za co 10 tys? Mocno przesadzili! Za tą dychę to wolałbym zrobić zawias, pogrzebać przy hamulcach i zostawić trochę na paliwo do szaleństw:)
cena totalnie zaporowa.
drogo drogo za drogo!
Za 10k to możesz sobie drugą 166 kupić :D
Ale na zimę za tą kasę pług jak znalazł ;)
hehe ale ktos przesadzil z cena
Tylni zderzak "genialny" :).
To może jakiś zakup grupowy? Z 5% taniej będzie
:D:D:D:D
nawet gdybym nie miał co z pieniędzmi robić to bym tego nie kupił.
początkowo myślałem, że przecinek w złym miejscu dał, ale raczej nie sądzę po innych aukcjach.
albo upadł na głowę, albo szuka takiego co upadł na głowę w 10 tysi bilonu.
imho zal kupujacego.
Na zdjęciu jakoś to jeszcze wygląda ale na żywo to jest totalna porażka.Mam u siebie podobną dokładkę pod zderzakiem tylnim więc wiem co mówię-oczywiście to moje zdanie.Zender to jednak Zender a nie takie coś.
Hehe prawie spadłem z krzesła :) To są elementy do malowania i jeszcze trzeba do lakiernika z tym jechać . Boczne nakładki tragedia tył i przód niezły , cena Z KOSMOSU !!!!!
Ja osobiście to z 600zł bym dał na pewno nie więcej !!!
tu może nie chodzi o zderzaki itd tylko o cały samochód? jakieś błędy w opisie aukcji zapewne :)
nie napewno nie koles wystawia kiladziesiąt aukcji róznych bryk nie no spojlery "zajebiaszcze "tylko niejednokrotnie przewyszają wartosc auta :d
za taką kase to samemu idzie podrasować fure
Ożesz w mordę, ja bym tego za darmo nie wziął... Spojlerek mnie dobił :).
Wiem wiem o gustach się nie dyskutuje, ale... (i tu zacznę dyskusję o gustach, hehe) o Alfie można mówić różne niefajne rzeczy, tylko do wyglądu bardzo trudno się przyczepić i imho zabawa w poprawianie genialnego projektanta - mimo że był Niemcem - może się skończyć nienajlepiej :)...
A cena tego "tjuningu" to odrębna sprawa, dobry i szybki sposób na podwojenie wartości auta :)
Ale Walter jest Włochem :)
No de Silva niby taa, ale z tego co kojarzę to Wolfgang Egger był głównym designerem 166. Dłubnął też 147kę.
Sprzedam komplet spojlerów do alfy romeo 166 cena tylko 20.000 !!! Uwaga do kompletu alfa romeo 166 gratis :D:D:D
YOOZEF...chyba jednak glownym designerem 166 byl de'Silva. w 98 roku, jak powstawala 166, Egger byl w Seacie i co najwyzej mogl miec cos do powiedzenia przy lifcie jak wrocil do AR.
W sumie to, wedlug mnie, zepsuł wspaniala robote de'Silvy, co nie zmienia faktu, że zrobił cudo czyli 8C.
podsumowujac dooooobry Niemiec. hehe :)
Ja się zgadzam z tym , że optyczne tuningowanie alfy może przynieść tylko złe efekty.
Dobrze że nie wymyślili tylnych lamp ala lexus ( słoików ) jak do 156 .
Wysłałem zapytanie do nich czy nie pomylili się czasem o jedno zero . Dostałem taką odpowiedź :
No niestety nie.
Taka jest cena za pakiety ospojlerowania z porządnych materiałów i tego nie przeskoczymy.
Pozdrawiam serdecznie,
Kamil
Chromemaster Automotive Team
tel. 608-507-248
www.chromemaster.pl
ps. Zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu internetowego www.sklep-tuningowy.pl lub www.chromemaster.pl.
W sklepie znajdziecie Państwo bardzo bogatą ofertę elementów stylizacyjnych, m.in. elementy chromowane, listwy ozdobne, lampy, felgi, spojlery oraz całe pakiety ospojlerowania, orurowania i zabudowy. Oraz wiele innych ciekawych elementów z dziedziny tuningu i stylizacji!
moze to kevlar np!!!hehehehehe smieszny gosc!!!
W tej cenie chyba wolał bym kupić czerwone zaciski hamulcowe, tarcze nawiercane i wentylowane,chip, felgi i jeszcze starczyło by na opony:):)
Oki, biję się w pierś, masz rację! Trochę poszperałem, deSilva robił 166 przed FL, Egger był głównym designerem dopiero tej po FL w 2003. Żyłem w nieświadomości :).
W ramach rehabilitacji wklejam zestawienie głównych projektantów:
http://www.italiaspeed.com/2009/cars...omeo/1706.html
Alfa Romeo Centro Stile Chief Designers 1956-2009
1946-1950: Orazio Satta Puliga
1950-1954: Ferruccio Palamidessi: (1951 1900 Berlina, 1954 Giulietta Berlina)
1956: Ernesto Cattoni
1957-1975: Giuseppe Scarnati: (1961 Giulia, 1971 Alfetta)
1976-1986; Ermanno Cressoni: (1981 Alfa 33, 1982 Alfa 75, 1984 Alfa 164 [Pininfarina], 1986 Alfa 33 restyling)
1987-1998: Walter de’Silva: (1988 Alfa 33 FL, 1990 Proteo, 1992 Alfa 155 [I.DE.A], 1994 Alfa 145, 1994 Alfa 146, 1995 Spider/GTV (Pininfarina), 1996 Nuvola, 1997 Alfa 156, 1998 Alfa 166)
1999-2001: Andreas Zapatinas: (2000 Alfa 147)
2002-2007: Wolfgang Egger: (2002 Alfa 147 GTA, 2003 Alfa 156 FL, 2003 Alfa 166 FL, 2005 Alfa 147 FL, Kamal SUV, 8C Competizione)
2007-2008: Frank Stephenson
2008-: Christopher Reitz: (2008 Alfa Romeo MiTo)
Nie no, facetowi przecinek sie postawil tam gdzie nietrzeba. Lepiej niech zmieni dilera :girl_wacko: albo bierze dwa razy mniej.
hmm Spytajcie Mariusza AutoDS
( w sumie to sam pytam) co On na takie cuda z ceną i pomysłem bo robi w tej branży. Ale mi sie wydaje że jakby było warto to Mariusz robiłby ospojlerowanie do 166. Mam TAKĄ ale chyba ospojlerowanie to nie jest odpowiedni kierunek do przepięknej, stylowej i nie powtarzalnej limuzyny. No chyba że ktoś jest niemcem i gejem do tego ale to inny wątek.
Pozdrawiam, Michał
jedynie spojler na tył mi się podoba taki delikatny a z tyłem to przesadzili i ta cena :)
Dla mnie 166 to prestiż, renoma, niekoniecznie sport.. więc jakiekolwiek zmiany stylizacyjne mogą być wyłącznie bardzo małe i wyważone.. i muszą wyglądać jak fabryczne wyposażenie, żeby nie kojarzyło się z to tandetą.. Takie auto można stylizowac na mocną fabryczną wersję jedynie..
Popieram, nie dla wieśtuningów!
A to już było?? Powiem szczerze nie jestem za tunningiem, ale ta folia z pakietem nawet ładnie się prezentuje....
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-i1958779312.html
http://www.firmafest.pl/index.php?sh...=2dpcsn&lng=pl
Ciekawe ile kosztuje oklejenie auta gabarytow alfy 166... Obstawiam ze 3-4 tys pewnie...
Fajnie wygląda.
generalnie podoba mi się jedynie pakiet spojlerów. chętnie bym taki przygarnął
jeśli chodzi o oklejanie auta przy zmianie koloru to całość wychodzi ok 6-7 tys przy zwykłej folii a jeśli chodzi o mat lub carbon to cena idzie od 8-10 tys
kolega ma firmę reklamową i tam oklejają też samochody robili kilka całościowych zmian koloru i matów - nie ma na to zbyt wielu chętnych z uwagi na cenę bo te folie są zarąbiście drogie w zakupie ...
mankament takiej folii też jest taki że w zasadzie po 2 latach zaczyna wstawać w miejscach dużych przetłoczeń a zdjęcie jej bez uszkodzela lakieru graniczy z cudem ...
czyli shit
trochę przesadzili... Te progi wyglądają jak papierowe, a całośc jakaś taka bez smaku i gustu... Fakt we wrześniowym numerze GT był opisany Mercedes, który miał ospojlerowanie za 24 000 zł, ale to wyglądało jak marzenie, zresztą cała przebudowa była kompleksowa i perfekcyjna. a tu jakoś tak nijak jak na 10 koła :P
Zebrałem się i dorzuciłem Zendera do oferty rabatowej na forum - http://www.forum.alfaholicy.org/raba...dla_klubu.html
:)