Wstrząsy przy przyspieszaniu
Od ok tygodnia mam nastepujący problem: przy wciskaniu pedała gazu zaczyna mi drgać lewy przód (tak jakby koło nie było wyważone albo felga skrzywiona) problem znika gdy się auto wysprzęgli i jedzie na luzie wtedy jest wszystko ok. Wydaje mi się że to coś związane z przegubem ale nie jestem pewny (wahacze, łączniki, gumy stab. były wymieniane wcześniej)
Proszę o pomoc
Alfa 156 fc 1.9 jtd
drgania podczas przyspieszania
Alfa GT 1.9 JTD mam podobny problem trzęsie autem podczas przyspieszania alfka trafiła na podnośnik i okazało się że są luzy na krzyżaku .PO rozebraniu przegubu wewnętrznego stwierdzono znaczne zużycie kielicha jak i krzyżaka.Problem w tym iż jest trudność w zakupie przegubu wewnętrznego cena serwisowa to komplet lewy + prawy + krzyżaki to 1200.00 Może ktoś ma namiary na przegub wewnętrzny do Alfy Gt rok 2004.Pozdrawiam.
Drgania podczas przyspieszania
Jestem już po wymianie przegubu wewnętrznego Alfka kula się jak po torze żadnych drgań. Przy okazji wymienione zostały dolne wahacze oraz całkowicie przejrzane i nasmarowane przeguby.Koszt całej operacji to 2500.00.Zamówiłem w serwisie Alfy nowy przegub i krzyżak. Wahacze dostałem na allegro TWR nowe osłony i zimeringi od skrzyni.
Drgania podczas przyspieszania
Problem mam już za sobą . Zasadniczo jest tak że drganie podczas przyspieszanie gdzie działają duże siły i obciążenia na przeguby to uszkodzony przegub wewnętrzny.Drgania i wyrażny hałas podczas przyspieszania na skręconych kołach to winny jest przegub zewnętrzny.100% pewności mamy dopiero po zdemontowaniu przegubu.W moim przypadku był to przegub wewnętrzny trzęsło całą budą czuło się drgania w nogach .Drgania były przenoszone na silnik a w konsekwencji na nadwozie. Przyczyna woda pod osłoną przegubu ,uszkodzony krzyżak oraz zadziory na kielichu przegubu wewnętrznego.Natomiast jazda z uszkodzoną osłoną przegubu w obecnych warunkach atmosferycznych śnieg woda sól piach.to pewna wymiana przegubu.