tak sie zastanaiwam do czego ta regulacja z lewej strony fotela kierowcy (takie okrągłe pokrętło)?? czy moze w ogole to nie jest regulacja tylko jakas przykrywka na mocowanie podłokietnika??
tak z nudow pytanko 8)
Printable View
tak sie zastanaiwam do czego ta regulacja z lewej strony fotela kierowcy (takie okrągłe pokrętło)?? czy moze w ogole to nie jest regulacja tylko jakas przykrywka na mocowanie podłokietnika??
tak z nudow pytanko 8)
kręcąc nim możesz zmniejszyć lub zwiększyć wybrzuszenie w dolnej części oparcia! W temprze powinieneś mieć tak samo :)
w temprze to ja mam zegarek zamiast obrotomierza i tyle z seryjnego wysposazenia dodatkowego :mrgreen:
ale fajny bajer musze sie tym pobawić 8)
fajny ten bajer jak działa :P W mojej 155 niedawno sie to zepsuło i nic sie nie dzieje jak kręcę tym pokrętłem :evil: , a w temprze juz nie działało jak ją dostałem :wink:Cytat:
Napisał Alfista
to pewnie u mnie tez to nei działa znajac zycie ale jak bede w garazu to zobacze, moze jednak :mrgreen:
:mrgreen: to do sterowania profilu oparcia /wybrzuszenia/
u mnie również to pokrętło spełnia rolę zaślepki i dlatego się zastanawiałem... a da się to jakoś naprawić?
U mnie w 155 też nie działało i pół roku zastanawiałem się do czego służy :)
u mnie chyba tez nie działa , moze to tylko atrapa jest ?:D
coś z tym pokrętłem jest nie tak ;//
Jak swoją 155 kupiłem to działało i wiedząc, że to pokrętło lubi sie psuć używałem delikatnie no i mimo wszystko po 2 latach sie zepsuło :lol: :lol:
Gdy oddawałem fotel z tempry do naprawy bo był wybity to przy okazji tapicer naprawił mi pokrętło bez dodatkowej dopłaty :>>>
wiec naprawić to jest pewnie łatwo tylko trzeba rozpruć oparcie hehehe
no to juz wszysko jasne u mnie tez to nie działa, ale latem zdejme obszycie i zobacze co tam sie wyhaczyło :mrgreen:
Jak to możliwe żeby prawie wszystkim nie działało !? Zwróććie uwagę iż pomiędzy skrajnymi położeniami pokrętła jest chyba z 10 pełnych obrotów i nie jest się w stanie zauważyć "naocznie" jakiegokolwiek wybrzuszania podparcia lędźwi . To trzeba poczuć siedząc na fotelu i manipulując w całym zakresie regulacji ... nacisk następuje w okolicy nerek ; a w kręcąc w drugą stronę czuje się jakgdyby zapadanie siedzenia które bardziej obejmuje ciało .
Ja też byłem ciekaw i regulowałem aż się dowiedziałem do czego służy .
Może nie trzeba będzie pruć fotela :D
no własnie siedząc sprawdzałem, cos tam delikatnie jakby bylo czuc ale wątpie czy rzeczywiscie czy mi sie wydawało bo chyba jakby dzialalo to bym nie miał wątpliwosci??
odczuwanie jest bardzo nikłe , właściwie dopiero jakieś 1-2 obroty pokrętła do końca czujesz że coś się wybrzusza (tak jest u mnie)Cytat:
Napisał Alfista
Zgadza się jest to niewielkie odczucie bo nie wyobrażam sobie żeby w plecy wlazła jakieś uwierające wybrzuszenieCytat:
Napisał Łukasz K.
dokladnie jest tak jak lukasz mowi .a swoja droga dopiero teraz odkryliscie te pokretla? :mrgreen:
jakby ktoś chciał fachowe określenie jest to sztywność oparcia odcinka lędźwiowego 8)
Od samego początku wiedziałem do czego służy te pokretło 8)
miałem dosc innej roboty przy alfie zeby sie takimi pierdołami zajmować, ale teraz wszystko naprawione to sie człowiek nudzi i wymysla co by tu jeszcze naprawić :mrgreen:Cytat:
Napisał piotriix
ja juz nie moge sie doczekac kiedy zaloze swiatlo w garazu .i dopiero bede zabijal nude.kobita mi walizki chyba tam wstawi
to jak wszystko zrobisz, to chętnie moją belle ci podrzuce :D niestety u mnie brak garażu :( :( :(Cytat:
Napisał Alfista
bobryt, a co tam masz do roboty :lol:
alfa i brak garazu to nieporozumienie :mrgreen:
W fotelach Recaro od 155 te pokrętło służy do odchylania oparcia :)