Witam!
Chciałbym wymienić w mojej Alfie wewnętrzne żarówki, które odpowiadają za oświetlenie wnętrza :D
Myślałem nad ledowymi, jednak na sam początek chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj wsadziła tam fabryka :eek:
Z góry dziękuje za pomoc:cheers:
Printable View
Witam!
Chciałbym wymienić w mojej Alfie wewnętrzne żarówki, które odpowiadają za oświetlenie wnętrza :D
Myślałem nad ledowymi, jednak na sam początek chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj wsadziła tam fabryka :eek:
Z góry dziękuje za pomoc:cheers:
Przednia lampa oświetlenia wnętrza samochodu i bagażnika - C10W
tylna lampa oświetlenia wnętrza samochodu i schowka - C5W
a gdyby poczytał instrukcję to by pytania nie było ;)
Ja mam ledy zamontowane i jest ciemno w aucie. Led nie daje ciepłego światła tylko zimne wpadające w niebieski kolor.
Ja mam ledy i jest OK, zimny biały polecam
ja również mam ledy ale nie wiem co jest nie tak że się delikatnie świecą mimo tego że są wyłączone
Witam Was, jaką długość mają te rurki 31 czy 36mm? Kupiłem 42 mm i okazały się za długie. Upchnąłem je ale na tył wolałbym już dopasowane. Uprzedzę, że zmierzyć nie mogę bo Alfinka u magika stoi na wymianie kilku gratów. Pozdrawiam.
Hm... takie zaroweczki beda pasowaly wszedzie ? bo sa jako c5w i c10 w;p
http://allegro.pl/rurka-3-led-c5w-c1...089533848.html
36mm wkladalem, ledy zimne smd 5050, 9 takich diód na żarówkę. Wypowiedzi typu ja mam ledy i nie swieca dobrze, nie polecam itp sa nie do konca sensowne i poprawne. Powiedz najpierw jakie ledy masz, jaki rodzaj smd, jaka moc, ile ledow na zarowce, jaka barwa (może być zarówno ciepła żółta jak i zimna biała bądź niebieska, zależy od temperatury barwowej). U mnie jest jasniej niz na zwykłych fabrycznych zarowkach.
Jeżeli ktoś kupi tanie słabe ledy i jeszcze załóżmy po 3 szt smd na zarowke to nie dziwie sie bo będzie niezadowolony bo to poprostu nie oswietli wnętrza.
A powiecie ile zarowek potrzeba do oswietlenia tylko wnetrza? bez schowka. Nie mam jak akurat sprawdzic a bym sobie zamowil :)
Jakie didoy polecacie zeby dobrze oswietlily wnetrze ???
jak malo swiatla to proponuje
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...le_ledowe.html
Jako że nie znalazłem info, co do długości żarówek C10W oraz C5W występujących w 156, zmierzyłem przed zamówieniem.
U mnie (156 Sportwagon 2000.r) wszystkie są długości 36mm.
Tej w schowku tylko nie sprawdzałem, bo tam nie potrzebuję - bo tam lampka jest usytuowana tak debilnie - że oświetlenie bardzo fajnie się sprawdza - ale przy pustym schowku :D
Ja mam taki problem z ledami we wnętrzu. Kilka tygodni temu kupiłem kompletny zestaw ledów do wnętrza auta z allegro. Wszystko było ok na początku. Teraz jest istna dyskoteka. Wszystkie ledy migotają jak na koncercie. Co może być przyczyną ??
Przyczyną jest marna jakość ledow, takich jest niestety najwięcej. Twoje już się kończą...
Kończą się ? Założyłem je może ze 3 miesiące temu...
To i tak długo wytrzymaly :)
Pierwsze ledy, które kupilem wytrzymaly dwa tygodnie.
Porządny zestaw LED do wnętrza to ile może kosztować ?
Ja zamówiłem takie aliexpress.com/item/2x-Festoon-Car-31mm-Led-Light-6000k-White-3030-SMD-c5w-C10w-31-Mm-36mm-39mm/32814769965.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.toRDCl
Do środka i do bagażnika, czyli 6 sztuk łącznie, czyli €8.37
Długość 39mm pasuje dobrze, trochę ciężko wchodzą na początku, ale wchodzą, a mają o dwa emitery więcej niż 36mm więc świeca o 50% mocniej.
Wyglądają na porządne zrobione, jest chłodzenie, i święcą duuuużo jaśniej niż zwykle.
Aż w końcu coś w nocy w tej mojej czarnej w środku widać. Nawet w bagażniku.
Ponieważ świecą one na jedną stronę tylko, te z przodu nad lusterkiem trzeba skierować w górę, w reflektory,
i wtedy fajnie świecą skierowane przez reflektor i soczewkę, prawie jak oryginalne, tylko dużo mocniej.
Mam je trochę ponad miesiąc, i działają bez zarzutów. Mam nadzieje że tak pozostanie ;)
Wolałbym bardziej ciepłą barwę światła (choć nie są takie ohydne niebieskie) ale niestety chyba nikt takich nie robi.
Załącznik 239149
medal złotej łopaty się należy
Miałem zamontowane zimne ledy i powiem szczerze, że były aż za jasne, przez co czułem się za kierownicą jak jakiś taksówkarz. Zmieniłem spowrotem na zwykłe żarówki. Nie jest to też najnowsze auto, żeby pakować wszędzie ledy. Po prostu mi się to nie podoba