-
147 3.2GTA
mam zamiar zakupic jeszcze jedna alfe tym razem cos mocnego 147 3.2GTA i mam pytanie ile to pali jezdzi ktos z Was taka ??? bo wiem ze spalanie podane przez producenta i spalanie w rzeczywistosci odbiega od siebie no i ogolnie czy warto ja kupic jakie sa za a jakie przeciw??
-
jakbym miał pieniądze to bym kupił bo samochód naprawdę bardzo mi się podoba, minusy pewnie jakieś tam są ale myślę że nie warto sobie nimi zaprzątac głowy :twisted:
Fury ma Alfe Romeo 156GTA, także myślę, że wypowie się w tym temacie
-
mialem okazje smigac 147 Gta co do spalania na wyscigu jak jezdzila jak otwierajacy pod gore caly czas srednia cos kolo 16-17 wyszla autko ogolnie fajne jednak 2 dni jezdzenia (nie mowimy o jezdzie sportowej jednak jezdzila w miare szybko) na wyscigu i przegub stukal jezeli masz na paliwko to polecam mnie niestety zmusilo do zakupu dieselka
-
Mialem okazje pojezdzic tym potworkiem przez tydzien.Suuuper auto do scigania,jednak do codziennej jazdy to to sie nie nadaje.Srednie spalanie w trasie mialem 11.8 w miescie dochodzilo do 18 tyle ze sie nia bawilem:) Swietne trzymanie na drodze,super hamulce -to auto nie wyprzedza ono poprostu pochlania wszystko co nie jest jakims sportowym bolidem.Jest dosc glosne w srodku ale to tez ma tak byc,dzwiek pracy motoru i wydechu basowy,przyjemny ale nie chcialbym nia zrobic 2000km bez przerwy.Z minusow - spore spalanie(ale to tak ma byc) za twarde zawieszenie do codziennej jazdy-kiepsko to sobie radzi z nierowna nawierzchnia,wali na dziurach,slabo pod krawezniki itd...Zawiecha byla w nim nowa ale jak znam polskie drogi to szykuj od razu kase na wymiane..Moja opinia-suuuper silnik,swietna zabawa,niezly scigacz,zwraca uwage (tutaj mowia na to eyescatcher) ale nie dla takiego starucha jak ja-wole wozic dupsko moja 166:))))
-
Silnik- potęga :!:
Kasta- malina :!:
Jazda-marzenie :!:
Osiągi-strach się bać............. jak Cię stać na taką furę to parę litów w tę czy wewtę robi jakąś różnicę :?: :?
Osobiście nie widzę żadnych "przeciw"
P.S.
To ma być nówka czy z drugiej ręki?
-
no wlasnie sie zastanawiam myslałem tez o 159 2.4 diesla 200KM ale troche drogie sa
-
mam okazje co jakis czas pomykac 156 gta jwst cieższa o 159 kg. od 147 ale powiem tak niema gdzie tym jezdzic troszku słabe chamulce - jadac na żar i z powrotem znaczne pogorszenie skutecznosci hamowania moze ze autko ma przejechane 85000km ale poza tym rewelka moja 164 3.0 v6 24v zostaje z tyłu ale za to lepiej trzyma sie na zakretach
az boli ze nie dali el. zawiecha naprawde by sie sprawdziło pali ok 20 l na 100 przy ostrej jezdzie i oleju ok 0,75l na 1000 km nio i serwis zabujczy ale przy takiej bryce nie liczy sie kasy hehe polecam!!!
-
mysle ze pytanie ile to pali jest nie na miejscu, jak sie kupuje takie auto to i na paliwo musi byc :wink:
-
nie dokonca nie na miejscu bo czasem masz na konia ale nie masz na bat!
-
z tym batem to też troche racji- jak wybulisz wsie oszcze dnosci na bryke to czasem nie starcza na AC a co dopiero na paliwo hehe- żarcik taki!!!
-
Spalanie
Miasto 17-20
Trasa 10-14
Za
+ frajda z jazdy
+ jeszcze raz Frajda z jazdy
+ Wyglad GTA jest :shock:
Przeciw
- koszty np. ubezpiecznenia
- upierdliwe usterki (jak to z AR)
Pozdrawiam