Mieć aktywną zmieniarkę...
mieć włączoną komunikację między ICS a zmieniarką. Od roku pracuję nad ICSem i wciąż mnie zadziwia, doliczyłem się już 16 wersji (różnice zarówno sprzętowe, jak i programowe). Przede wszystkim ICS może być na BE2569 i na BE2580, BE2569 występuje (co najmniej) w dwóch różnych wersjach sprzętowych (identyczne zewnątrz, kompletnie różne wewnątrz), na to się nakłada G2 i G3, różne wielkości pamięci. Ale wiadomo, luksusowe auta są produkowane ręcznie :-) więc nie ma się co dziwić, że każdy model jest inny.
Znalazłem flasha, w którym zawartość odpowiada za tą komunikację, ale nie wiem, która linia więc wgrywam trochę na pałę... czasem się udaje, czasem nie :/
Na pewno bym zaczął od podłączenia oryginalnej zmieniarki, z zestawu, w 90% pomaga. Becker to niby to samo, ale Alfa zmodyfikowała trochę protokół i Silverstone czasem działa, a czasem nie (nie wiem od czego to zależy), podobnie rzecz ma się z Sonym, czasem działa, czasem nie.
Co do Serwisu, to kolesie pewnie próbowali uaktywnić Examinerem, no i nie uaktywnili, bo w Examinerze nie ma takiej opcji.
Pozdro
Rafau