Witam mam pytanko czy felgi stalowe od Poloneza podejdą do Alfy 155,mój szwagier ma zamiar założyć bo mówi ze rozstaw śrub jest taki sam
Printable View
Witam mam pytanko czy felgi stalowe od Poloneza podejdą do Alfy 155,mój szwagier ma zamiar założyć bo mówi ze rozstaw śrub jest taki sam
maja taki sam rozstaw
tylko czy wejdą bo w poldku to 13ki....
rozstaw śrub tak ale jak z otworem centrującym
Nie sądzę- za szeroka piasta. Ja do swojej 145 nie moglem zalóżyć 13-tek z poldka. ;/
cytat z tej strony: http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=218805&c=0&f=25Cytat:
Wydaje mi sie że piasta w przednionapędowych fiatach (lanciach) ma 58mm a w tylno napędowych i FSO 58,5 (ew 58,1 / 58,6)
otwór centrujacy jest mniejszy, tez miałem alu 13 i do golfa dwa nie podeszły bo otwory za małe, a niewiem czy czasem nie jest 4x100 w poldku
poldek ma na 100% 4x98:)
ale otwór ma napewno mniejszy niz 57 bo do gofra nie weszło...a alfa ma 58...chyba ze przy tym poldku jest wieksza dziura
Były na sprzedaż 17tki zender milano, na aukcji były zamontowane na poldolocie takim ładnie zrobionym. Ktoś na forum zapodawał linka z nimi, właśnie z myślą o 155. Więc chyba da się?
EDIT:
oo, macie, połowa 1 strony
http://cultstyle.pl/viewtopic.php?f=42&t=14162&start=0
Mi do 155tki czternastki z poldona nie weszły. Rozstaw jest ten sam ale ale felga jest "za płytka"
vw ma 57 a alfa58 wiec logiczne jest ze alfa ma wieksza, apodałem przykład ze nie weszły do golfa bo tam były przymierzane, do tego do golfa gdzie jest mniejsza piasta...niz w alfie...
Nie wiem jakie felgi próbowałeś założyć, ale na pewno nie od Poloneza. Poldkowe mają 58,5 średnicę, więc na piastę 57 felga weszłaby bez problemu.
orginalne fso, z tym ze przy moim poldku był taki trik ze on miał inny most...tez od poldka ale szerszy jakis, moze i przez to jakies mody były
moze szeroki most do lucasa i dlatego
dokładnie tak jak mówisz, a felgi niby fso alu piecio ramienne, i z braku dopasowania do auta i braku chetnych poszły na złom, tak samo jak stare od alfy zendera...te co na foto mam...
aaa jak to na zlom?:( ja bym brał musiałem przeoczyc:(
no własnie na forum nie wystawiłem za 9 felg dostałem prawie 400zł, z tym ze te od alfy stare były troche znicznone, do odnowienia i 2 krzywe bo mi kierownica wibrowała de facto ich model był ciutek zadki, zender z modelu 75
miałem je trzymac i wystawic na bazar, ale tak wyszło ze kaska była mi strasznie potrzebna, jesc nie wołały, lezały sobie w garazu ale to było najwiesze zródko szybkiej kasy...
za każdą felge od 75 wyrzuconą na złom Bozia psuje jeden wariator i obraca jedną panewke;)
:D że o zerwaniu paska nie wspomnę
nie mów takich rzeczy nawet, dobrze ze od alfy tylko 4 były...a reszta od poldka...wg mnie głupio by było je sprzedac komus nawet po cenie złomowej