Mam pytanko czy idzie jakoś zdemontowac same uchwyty drzwi ,bez zdejmowania tapicerki chcę jeden wymienic bo jest trochę podrapany po poprzednim włascicielu /kobieta/ chyba od obrączki lub cos w tym stylu,strasznie mnie to denerwuje.
Printable View
Mam pytanko czy idzie jakoś zdemontowac same uchwyty drzwi ,bez zdejmowania tapicerki chcę jeden wymienic bo jest trochę podrapany po poprzednim włascicielu /kobieta/ chyba od obrączki lub cos w tym stylu,strasznie mnie to denerwuje.
Jak coś zaradzisz na te uchwyty to daj znać. Moje tez są troche odrapane i kiedyś trzebaby było to zrobić.
Uchwyty odkręcasz po wypięciu zaślepki u góry (trudno niestety jej nie porysować) drugą z 2ch śrub mocujących znajdziesz wyciągając panel sterowania szyb etc (ten należy delikatnie podważyć z krótszego boku) Uchwyt warto lekko wyszczotkować z użyciem benzyny ekstrakcyjnej a potem "potraktować plakiem" guma powinna dać się usunąć a efekt jest w porządku.
Ja osobiście zrobiłem pełny lifting czyli odkręciłem je wyczyściłem, (dokładniejszy dostęp do wszystkich zakamarków uchwytu)
wytarłem ten ala (lepką gumę) brud papierem ściernym dość grubym 100 na wykończenie papier 200 na złagodzenie porysowań
i wtedy według uznania co kto lubi na wykończenie u mnie efekt taki...
http://www.forum.alfaholicy.org/
Orientuje się ktoś czy możliwe jest odtworzenie tej "niby gumy", są jakieś firmy, które się tym zajmują? Fajnie było by mieć nowiutki uchwyt w seryjnym wydaniu.
Ja mam oba odrapane myślałem nad kupnem nowych używanych na allegro ale niestety nie mogę ich znaleźć tak jak gałki zmiany biegów, której chyba w ogóle nie ma na allegro chyba, że ja nie potrafię szukać:D
Jeśli nie potrafisz przeszukiwać allegro to nie jesteś sam, też szukam i... wielkie nic.
Uchwyty są zgrzewane do boczków, od wewnątrz widać zgrzew, a gałki zmiany biegów znajdują się tylko w ASO za około 100zł (tak podaje Eper)
Każdy ma chyba podrapane:)))
Ja swoje daję na wiosnę do obszycia skórą taką jak na kierownicy czyli dziurkowaną i myślę że będzie wyglądać zajefajnie:)
Niezła myśl, jednak jak obszyć ten kawałek, gdzie jest śruba mocująca w górnej części?. Ja myślałem nad folią imitującą carbon:)
O to jak obszyć to niech tapicer się martwi :) , mnie interesuje wynik:), powiem tylko że tanio może nie powiedział za tą usługę ale obiecał że będzie zrobione pierwsza klasa.
60 łotych za rączkę, skórę oglądałem i naprawdę ładniutka, może być w wersji matowej lub błyszczącej tak jak kierownica.
wstaw zdjęcia jak będziesz miał już z powrotem bo ja się zastanawiam czy malować na czarny mat. Jak ci ładnie to obszyje to może trzeba będzie pomyśleć nad takim rozwiązaniem. Malowanie nie powiem gorsze z uwagi na konieczność zdrapania tej dziwnie lepkiej gumowej substancji, którą pokryli te rączki
Odnawiam temat. Zdecydowałem się na zdemontowanie uchwytów, trochę pracy (papier ścierny i farba) ale o ile udało mi się odkręcić wszystkie śruby pokazane na zdjęciu to samych uchwytów wyjąć nie potrafie... Pomożecie? :P
A ja znalazłem inny sposób, otóż mocnym rozpuszczalnikiem zmyłem tą gumę i mam święty spokój.
Tak...ale próbując rozpuszczalnikiem zmyć np panel sterowania szyb - pozbawisz go koloru i przetarcia będą "świecić" :-/ Ale fakt na rączki to działa.
Malowanie, zmywanie gumy - jak kto chce ale jak zdjąć te uchwyty żeby cokolwiek z nimi zrobić?
Dzięki kolego. Skoro wszystko jest pozgrzewane jak zdemontował te uchwyty whisky2012? Trudno, operacje dobierania się do uchwytów zacząłem więc musze to dokończyć - zdejmuje boczki i mam nadzieje, że jakoś uda mi się zdemontować te uchwyty (nie wiem jak inaczej mógłbym je potraktować papierem ściernym i farbą).
Ktoś pokazywał na forum, jak ma oklejone te rączki folią karbonową, nie wiem tylko jak to było robione bo sam bym coś takiego wykminił.
A mógłby ktoś podzielić się zdjęciami uchwytów ze zmytą gumą? Zanim coś zrobię chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Wiem, że chce mieć uchwyty czarne i dalej matowe, jeszcze tylko myślę nad wykonaniem - samo zmycie/jakaś folia/malowanie.
Załącznik 105963Załącznik 105964 2 godzinki roboty i już po sprawie :)
Demontaż jest opisany w http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...wi_lewych.html. Po zdemontowaniu boczka możemy spokojnie dobrać się do uchwytu. Aby wyjąć uchwyt boczka należy usunąć trzymającą go podkładkę. Zrobiłem to wyginając ząbki podkładki do góry aż swobodnie zejdzie. Przy późniejszym montażu należy ją wyklepać do poprzedniego kształtu minuta przy użyciu zwykłego młotka :) Folie kupiłem u http://allegro.pl/folia-okleina-carb...448243675.html. Z uwagi na to że Nasze uchwyty mają nieregularne kształty trzeba sobie pomóc ciepłym powietrzem przy naklejaniu foli. Użyłem opalarki ustawionej na chyba 90 stopni ale spokojnie można działać z suszarką do włosów ;). Lepiej nie obcinać foli do równa z krawędziami uchwytu tylko zostawić z nie cały cm i ładnie zagiąć na końcu. Zagięcia przy założeniu uchwytu są nie widoczne, chowają się ładnie pod tapicerką. Arkusz tej foli jest na tyle duży że spokojnie wystarczy na konkretne zkarbonizowanie Naszej alfy ale nie ma co przesadzać. Ładniej wyglądają same detale. Uchwyty, konsolka do szyb i lusterek ewentualnie można też obudówkę wokół kratek od nawiewu też ładnie wygląda. Uchwyty wyczyściłem z gumy papierem ściernym 120 a następnie wygładziłem wodnym 420 do idealnej gładkości. Jednak jeśli ktoś myśli kiedyś o malowaniu to niech gumę ździera papierem o trochej większej gradacji, później ciężko wyczyścić żeby rys nie było ale wszystko do zrobienia:)Załącznik 106086Załącznik 106087Załącznik 106088 A dzisiejsza modyfikacja to święcąca gałka do zmiany biegów robi robotę szczególnie w nocy, coś pięknego :)Załącznik 106268Załącznik 106270
A czy wiecie czy da się dokupić samą tą zaślepkę co się ją wciska w klamkę? Widoczną na powyższym zdjęciu. Jak zakładałem zestaw bose to jedna przy wyjmowaniu pękła mi niestety.
Da się . Tanifiat na allegro...ot odkopalem temat :-)
Lukano
lewa czy prawa? mam takie na zbyciu
Patrz na date :-) ja napisałem bo pytanie się powtarza czasem.
Witam, odświeżę ponownie może komuś się przyda. Bardzo wkurzały mnie powycierane i porysowane plastiki od sterowania szybami, ale również uchwyt klamki wewnętrzne, po przeczytaniu kilku tematów na rożnych forach postanowiłem protestować. Najlepszym rozwiązaniem okazał się spray strukturalny, ja zakupiłem firmy K2. Po wyczyszczeniu plastiku i odtłuszczeniu pomalowałem każdy element dwoma cienkimi warstwami sprayu. Efekt lepszy niż się spodziewałem, nic nie odpada wszystko trzyma się idealnie, a dodatkowa zaleta jest również fakt nierysowanie się tej struktury. Po prostu nie widać rys :))). Postanowiłem spróbować pomalować również gałkę zmiany biegów, (skórzana) na początku z dużymi obawami ze będzie straszna lipa. Jeżdżę tak już kolo miesiąca i na razie zero niepożądanych efektów. Co do klawiszy funkcyjnych na kierownicy niestety spray się nie sprawdza, jest on sztywny a klawisze z miękkiego materiału, wiec po prostu odpada przy naciskaniu.. Pozostały do pomalowania uchwyty drzwi, ale niestety nie mam teraz czasu rozbierać boczków żeby to zrobić :((
Zapraszam do galerii:
Zdjęcia
Masz rację,można tak robić ale szybko się wyciera i jednak rysuje. Ja zajmuję się tym,gdyby ktoś chciał to zapraszam. Dodatkowo utwardzam strukturę. :)
Przyciski z kiery regeneruje osoba na forum . Strukturą źle wyszło wg. mnie .
Też tym lakierem się bawiłem i muszę powiedzieć że bardzo trwały jest . Sprawdza się nawet na elementach zew. Jednak niedawno zdecydowałem się na hydrografikę . Teraz dopiero to wygląda . Pozdrawiam .
Co robiles hydrografika ? masz jakies fotki ? przyciski byly na probe zrobione, bede teraz probowal czyms innym.
łooo matko :D poleciałeś chyba wszystkie drobne elementy jakie były pod ręką :D Ładnie to wygląda jednak imitacja carbonu nie jest w moim guście, przy przeróbce radia tylko się w tym utwierdziłem.
No trochę mnie poniosło :D Ale bardzo mi się podoba . Środek trochę odmłodziło . I w porównaniu do oklejenia folią , jest idealnie i wyda mi się że będzie to bardziej wytrzymałe . Co do wzoru , to możesz sobie nawet wybrać np. ciemny "metal" , także niekoniecznie musi to być jakiś wzór .