jestem na etapie zakupu 145 1,4 T.S ogladałem auto i mam mieszane uczucia , szukam podpowiedzi jesli chodzi o mechanizm szyberdachu , sterowanie wycieraczkami i szybami , w końcu samej blacharki http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3891307
Printable View
jestem na etapie zakupu 145 1,4 T.S ogladałem auto i mam mieszane uczucia , szukam podpowiedzi jesli chodzi o mechanizm szyberdachu , sterowanie wycieraczkami i szybami , w końcu samej blacharki http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3891307
ja bym raczej skupił sie na silniku, bo te szyby i inne szczegoły to pierdoły w porownaniu jesli cos nawali pod machą :P
rozumiem ze zderzaki sobie koles sam stjuningował
Silnik dokładnie osłuchałem i oglądałem , słychać pompę wody ale przy robieniu rozrządu sie zmieni poza tym lekkie popukiwania popychaczy ale sporadyczne pozostałe sprawy silnika są OK irytuje mnie ten zasrany szyberdach nie działa i auto było uderzone w tył niezbyt mocno
no ale to juz jakies stuki puki i szumy i kto wie co jeszcze??
moim zdaniem jakas kombinowana alfina i lepiej cos ladniejszego poszukac z 1,6TS
Kto jak kto, ale 75andrew155, kota w worku nie kupi :mrgreen:Cytat:
Napisał Alfista
Tylko tak sie zastanawiam, dla czego z takim mikrym silnikiem tą Alfe chcesz kupić :?: :?: :roll: :wink:
I tak rozebrać silnik muszę to się tym nie przejmuję . Autem bedzie jeżdził mój Syn , dla niego ważne są detale , cena tego auta daje rezerwę na wkład finansowy do pod szykowania goCytat:
Napisał Alfista
Przyjrzyj się karoserii auta, auto ma przedni zderzak z wersji po lifcie, a on jest inaczej mocowany do wzmocnienia przedniego, musiało być coś tam spawane, może przy okazji jakiegoś dzwona? No i lusterka na pewno były malowane, bo w serii tylko nakładki są lakierowane.
Ciekawe spostrzeżenie , sprawdzęCytat:
Napisał Numis
to jak dla syna to co ty mu tam za 1,4 wciskasz :twisted:
moze ta QVka co jest w bazarze?? tez chyba za 6 tys i czerwona :mrgreen:
Który to jest własciciel ? Ogolnie tylko kosmetyka auta jest zrobiona pomalowane wszystko co sie da i zderzak przedni zmieniony, co jak pisze kolega Numis wiazało sie z przerobka mocowań (robota dla kazdego spawacza, nic ciezkiego), a co do szyberdachu to poprostu moze byc elektryka. I widze ze mocowania McPhersona sa juz do wymiany.
od 2001 roku jest w Kraju i jest on już 4 właściciel , czyli musi być mocno obityCytat:
Napisał Lesio
dla syna to jest pierwsze auto , raczej musi się wprawić zanim usiądzie za czym mocniejszym :DCytat:
Napisał Alfista
od 2001 roku jest w Kraju i jest on już 4 właściciel , czyli musi być mocno obityCytat:
Napisał Lesio
Ja wiem czy mocno obity, nie wiadomo co gosc chcial osiagnac tym malowaniem. Czy tylko kosmetyka czy chcial co ukryc.
Generalnie sprawdź wszytsko to co w każdym aucie sie sprawdza.
Z takich usterek standardowych to moze byc wypadająca szyba po stronie kierowcy, nie wszytskie biegi dmuchawy chodzą. Jeśli chodzi o silnik to pewnie wiesz na co zwrócić uwage, gdyż czytasz forum od dłuższego czasu.
Tak jak kolega piszę obadaj dobrze przód. Auto sprawia wrażenie kombinowanego.Cytat:
Napisał Numis
Zderzak przedni jest po FL. Teoretycznie można założyć, że komuś się taki bardziej podobał i sobie zmienił. Ale pojawia się pytanie dlaczego nie zmienił przy okazji atrapy. Oszczędzał :?: :roll:
Co do spraw silnikowych to mistrza nie ma co uczyć, ale tak jak koledzy sugerowałbym conajmniej 1.6 choćby ze względu na koszt kilku drobiazgów np. przepływomierz, które w przypadku 1.4 są sporo droższe.
No i auto kupione ale inne :lol:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3964841
To teraz chyba zmiana nicka? :D
To niby auto jest dla syna :lol:
o ta całkiem fajna tylko szkoda ze 1,4 :mrgreen:
Ja tym cudakiem jeżdzic nie będę :DDDCytat:
Napisał Alfista
Jako pasażer to chyba Cię synio przewiezie :mrgreen:
Ja mam swoją ukochaną brykę 8) ale wymarzonej nie mam :(
Pamiętaj,że marzenia się spełniają :D
A było tak blisko , ogladałem i miałem nadzieje że będzie moja ale okazało się że jest techniczny problem z autem , kolega nie dzwoni czyli problem się potwierdził :cry:
nopiekna ta AR zdecydowanie lepszy wybor - duuzo lepiej wyglada i nie kombinowana, milego uzytkowania
Ale z tego co widzę, to zdecydowałeś się jednak na boxera a nie na TS. Sentyment :?: :D
przeciez to ts :mrgreen:
Do warsztatu i ocenić silnik.
Oj nie :) To Boxer :)Cytat:
Napisał Alfista
1.4 86KM
łozesz to przyhamował sportowe zapędy syna :mrgreen:
lubię dźwięk boksera - sentyment po subaru - ale odstraszyła mnie jego ochota na paliwo.
Auto ładne - bo takie jak moje :)
Moderator i taka gafa.. Wiocha :wink: :mrgreen: :twisted:Cytat:
Napisał Alfista
no przesz myślał ze w 97 bxow juz nie bylo :mrgreen:
Ano masz rację. W ogłoszeniu podane jest, że pierwsza rejestracja 01/97, więc produkcja musi być '96.Cytat:
Napisał Alfista
Tak jest jest to rocznik 1996r i pierwsza rejestracja była w styczniu , to jest auto krajowe z salonuCytat:
Ano masz rację. W ogłoszeniu podane jest, że pierwsza rejestracja 01/97, więc produkcja musi być '96.
Po pierwszych kilometrach wiadomo drążek zmiany biegów bardzo cięzko chodzi ( prawdopodobnie zatarte linki ster. ) pedał sprzęgła wysokie bieże ( tarcza sprzęgła pewnie cienka ) od czsu do czasu zapala sie kontrolka wtrysku ale z pracą silnika nic się nie dzieje ( prawdopodobnie kable są do wymiany bo widać że są przebicia iskry ) i mam takie uczucie jakby któreś z mocowań silnika lub skrzyni było do wymiany ( lekki głuch stuk przy puszczaniu sprzęgła ). Pozostałe rzeczy w porządku jeszcze tylko kanał i będzie wiadomo co się dzieje pod spodem
Miałem podobne obajwy jak zlamalo mi sie gniazdo mocowania drążka skrzyni biegów. Zdjemij mieszek sciagnij czarna uszczelke i sprawdz czy taki bialy element nie jest zlamamny gdzies na srubie, albo poluzowany.Cytat:
Napisał 75andrew155
i mam takie uczucie jakby któreś z mocowań silnika lub skrzyni było do wymiany ( lekki głuch stuk przy puszczaniu sprzęgła ). [/quote]
Sprawdz wachacze, one tez czasami taki odglos wydaja jak sa zuzyte.
i co zrobiłeś ???/Cytat:
Napisał Lesio
U mnie też się świeciła czasami kontrolka wtrysku, uszkodzony był czujnik temperatury na dolocie.
To ciekawa podpowiedż :idea:Cytat:
Napisał Numis
Tu niestety nie wiele da sie zrobic. Pojechalem do sklepu z czesciami do Fiata i kupilem to od reki bo jest to czesc zamienna z Seicento, Bravo i Brava. Cena okolo 39-42 zł. Tylko w tej czesci nie ma jakiejs tulejki tak wiec trzeba ja bedzie wyciagnac z tej polamanej. Oczywiscie o ile sie to okaze ze to wlasnie ten problem.Cytat:
Napisał 75andrew155
Co do wymiany jest juz gorzej, bo trzeba sie dostac od dolu. Ja to robilem u mechanika i z tego co wiem opuszczal wydech.