czesc:) ,czy wie ktos gdzie oprocz motozbytu mozna kupic tylne nadkole lewe i prawe? na allegro nie moge znalezc ,google tez sie nie sprawdza a w serwisie zaspiewali 240zl za sztuke przy czym przednie nadkola dla porównania sa za 25zl na allegro :/
Printable View
czesc:) ,czy wie ktos gdzie oprocz motozbytu mozna kupic tylne nadkole lewe i prawe? na allegro nie moge znalezc ,google tez sie nie sprawdza a w serwisie zaspiewali 240zl za sztuke przy czym przednie nadkola dla porównania sa za 25zl na allegro :/
Ja kupiłem używane nadkole (potrzebowałem kawałek do załatania przecierki) na allegro - ktoś sprzedawał jakąś nieszczęsna alfę na części.
A orientuje się ktoś czy są dostępne nadkola tylne do 156 wykonane z czegoś solidniejszego niż ten pseudo welur , z którego są zrobione ?
Pytam ponieważ od początku zimy strasznie je zniszczyłem . Powysuwały się , stały zflaczałe i obcierają o koła .
W 147 z jednym mam to samo... zaczyna wyłazić a to nie wygląda fajnie.
niech zgadne z lewej strony z tylu :P? do 156 przed liftem na bank sa te "filcowate z tylu" bo sprawdzalem czy by pasowaly do mojej i nie znalazlem plastikowych
Akurat z lewej trzyma się jak powinno, a z prawej opuściło się o jakieś 10-15mm w stosunku do nadkola. Dziś muszę użyć podnośnika i obejrzeć dokładnie co się tam dzieje.
P.S. Na allegro można kupić prawe i lewe używane: http://allegro.pl/nadkole-nadkola-ty...405197425.html
U mnie tak samo z prawej strony się odczepiło i bardzo nieładnie to wygląda. Nie mam czasu żeby podnieść auto i to naprawić :/ Plastiki byłyby najlepsze ale chyba ciężko będzie cos przypasować.
Odkopię temat - udało się komuś znaleźć lub dopasować jakieś nadkola na tył do 147? Ten pseudo welur to straszny syf, gromadzi masę piachu i innego gówna, w dodatku strasznie nasiąka wodą...
Mowa oczywiście o plastikowych.
Nie ma plastików. Trzeba sobie samemu coś modzić.
Dziś rozbierałem ten welur przed konserwacją podwozia i to ile tam gromadzi się syfu i jak długo welur nasiąknięty jest wodą przeraża... Ktoś dorwał coś co nie wymaga wielu przeróbek i sprawdza się w tym modelu?
Masz dwie opcje:) Pierwsza jest taka ,że przerabiasz już jakieś plastikowe nadkole lub robisz sam. Druga jest taka ,że podczas mycia karcherem dokładnie myjesz tył + raz na jakiś czas wykręcasz je i myjesz:)
Hmm chyba pokombinuję i postaram się coś dopasować z innego modelu z jakimiś małymi modami.
Bawił się już ktoś? Może polecić jakieś +/- pasujące modele? Myślałem o nadkolach z Bravo.
Nie uśmiecha mi się taka czasowa zabawa z wykręcaniem ich, myciem itp.
Swoją drogą, dziwne że jeszcze nikt nie wpadł na motyw produkcji plastików do 147 na tył, byłby całkiem niezły deal :)
Może Stilo?
Wyryte rantem felgi
Fiat Stilo ma również materiałowe nadkola tylne:)
Włoska inwencja twórcza:) właśnie ostatnio zastanawiałem się co za szatan wymyślił materiałowe nadkola.
Materiałowe nadkola bardziej tłumią hałas uderzających kamieni, szum opon i po ewentualnym uderzeniu kamienia nie pękają. :)
Za to niesamowicie zbierają syf i nasiąkają wodą co nie wpływa korzystnie na elementy blacharskie pod spodem i ich żywotność...
Zaprogramowane starzenie / popsucie się produktu, chodzi o to żeby autem nie jeździć za długo :).
No domyślam się, że producentowi chodziło o to by szybciej wymienić/kupić nowe auto :)
Dziw bierze tylko, że nikt z innych producentów nie wpadł jeszcze na montaż zamiennika z plastiku co by tę lukę wypełnić.
Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ale materiałowe nadkole jest lepsze od plastikowego. A syf się zbiera wszędzie.
Wysłane z mojego GT-I9300
Taki prosty a taki sprytny pomysł. I dział od planowania awarii szczęśliwy i marketingowcy wniebowzięci :)
Wyryte rantem felgi
Jaki problem kup materiałowe i zamocz w żywicy :)
Wszystko spoko, tylko jak chciałbyś je później umieścić na swoim miejscu?
Może ktoś z Was będzie zainteresowany
Do soboty na autosklep24 trwa wyprzedaż do -40%
Oryginalne nadkola tylne do GTA można kupić po 89 zł /szt
https://www.autosklep24.pl/pl/search...2,alfa,147,gta
Wystarczy w koszyku wpisać hasło "JW2019"