Czy wie ktoś może kto był dostawcą relefktorów na przód do 156 po FL?
Nie przypadkiem Carello albo Magnetti Marelli?
Printable View
Czy wie ktoś może kto był dostawcą relefktorów na przód do 156 po FL?
Nie przypadkiem Carello albo Magnetti Marelli?
przypadkiem - tak
MM i Carello to jeden ch
w MM robią carello :D
Czyli kupując jedą z tych lam będę miał prawie oryginał jak np z wahaczami TRW ? :)
W 156 po lifcie oryginałem reflektora jest Automotive Lighting na szkiełku bądź nalepce znaczek (AL). Ale w sumie to jedna firma z MM Carello czy też Bosch.
http://www.al-lighting.de/index.php?id=1031
Pzdr
A może mialeś DEPO BLACK? Moze masz fotki jak to się proezentuje w samochodzie - czy były to zwykłe DEPO ja się napaliłem na te czarne ale nie wiem jak to będzie wyglądać na jasnym kolorze samochodiu i do tego te opinie o DEPO... nie wiem czy warto ryzykować
I chcesz jedną wymienic na nową? Jaki jest koszt takiej lampy? Ja mam 2 oryginały ale po spotkaniu z sarną jedna jest 5 letnia a duga pół roczna i wkurza mnie różnica - niby nie duża ale.... Jak się zdecyduje na wymiane to będe miał do opchnęcia.
Byłem dzisiaj w ASO w Katowicach i gość powiedział mi za lampę 625 zł. Stwierdził, że komplet do zamontowania.
Jeszcze mam jeną niejasność- jedne lampy są z silniczkiem do regulacji wysokości, a inne bez tego.
To jest mój kolejny dylemat. Czy po prostu kupić bez silniczka, bo mam uszkodzone tylko szkło, a sama regulacja działa bo sprawdzałem i przełożyć ze starej.
nie jestem dokladnie pewien jak to jest w przypadku Alfiatka, ale ogolnie wsrod producentow roznych marek teoretycznie tanszym rozwiazaniem bylby wybor lampy bez silniczka i przelozenie go ze starej (polecam ta opcje) - tylko, ze tu pojawia sie jedno ale - sa lampy, bogatsze (z silniczkiem) i ubozsze (bez, ale z miejscem do zamontowania go), ale sa tez lampy bez silniczka i bez mozliwosci zamontowania go (czyli bezwykrojonej dziury z zaslepka, mocowania itp. gdzie przy checi montazu silniczka staje sie to awykonalne)..
upewnij sie dokladnie
625 zł/szt. coś nie dużo - napewno oryginał? mi za jedną lampę w ASO policzyli ponad 1200 zł ale mi to wisiało bo nie płaciłem :)
Silniczek można przełożyć ze starych lamp i jak się nie mylke to wszystkie lampy Alfy 156 są do tego przygotowane - nawet nie wiem czy można kupić razem to si zamawia jako oddzielna część ale jak silniczek działą to nie ma co inwestować.
Nom tak napewno bez żarówek i silniczka ale nawet jak na gołą lampe to jeżeli chodzi o oryginał z ASO to coś za tanio... ale co do ASO to mnie już nic nie zdziwi :D
Coś mi się wydaje, że jak to w ASO wybrali, złe lampy (do 97-03)a nie po lifcie. Byłem u autoryzowanego przedstawiciela Magnetii Marelli i tam powiedzieli mi za lampę 750 zł. Trochę dużo jak dla mnie.
Ogólnie dzisiaj sprawdzałem i na oryginalniej lampie na naklejcie jak i kloszu jest logo AUTOMOTIVE LIGHTING.
Na oficjalnej stronie MM jest taka informacja:
"Produkty oświetlenia Magneti Marelli występują pod markami: CARELLO, SIEM, SEIMA, YORKA, AXO SCINTEX, AUTOMOTIVE LIGHTING, VITALONI"
Tak też pisałem na poprzedniej stronie.
Pzdr
Kupiłem oficjalnie lampę Automotive Ligthing w sklepie internetowym. I musze przyznać, że włosi są zajebiści :).
Lampa przyszła w pudełku BOSCH-a, Made in Italy. Na obudowie jest Carello wytłoczone, natomiast na pokrywkach i szkle logo AL.
Na pudełku jest litera Q jako oryginał.
Na silniczku regulacji doszukałem się logo Magnetii Marelli