Witam chodzi o światła mijania są dość słabe. Mam takie pytanie próbował ktoś wsadzać żarówki h1 100 W. Czy lampy nie zaczną się topić ? Instalacje mogę przerobić bo popłynie 2 razy większy prąd.
Printable View
Witam chodzi o światła mijania są dość słabe. Mam takie pytanie próbował ktoś wsadzać żarówki h1 100 W. Czy lampy nie zaczną się topić ? Instalacje mogę przerobić bo popłynie 2 razy większy prąd.
Jeśli masz soczewki, to lepszym rozwiązaniem jest zestaw HID.
Jeśli chodzi o H.I.D. to nie jestem za tym po 1 nie jest idealna linia światła więc będę oślepiał innych, nie ma samopoziomowania 2 straszne zakłócenia robi na radiu i cb.
Nie kombinuj z 100W tylko rozłóż lampy i wyczyść przede wszystkim szkło projektora i odbłyśnik. Ja mam tak zrobione i uwierz mi, że w połączeniu z dobrymi H1 daje to rewelacyjne efekty. 100W to dodatkowe 90W poboru na dwóch żarówkach, szybsze wypalenie odbłyśnika, przegrzewanie elementów w lampie a zabrudzone szkło i lustro spowodują szybsze palenie się żarówek. Rozebranie lamp w 145/6 to banał i razem z czyszczeniem zajęło mi to 2 godz.
Kiedyś już czyściłem i regulacje kleiłem ale a i tak słabo świeciło. Trochę pomogły lepsze żarówki 30% jaśniej.
załóż sobie hid'a, jeżdżę od 1,5 roku rewelacja, żadnych zakłóceń itp. jeszcze się nie spotkałem zeby ktoś mi mrugał że go ślepią, a na rok robię ok 25k km wiec jakby coś było nie tak to na pewno ktoś by dał znać. kup sobie lampy z regulacją, spryskiwacze też można kupić z wersji qv...
ja mam od niedawna hidy a mialem wlasnie 100w. powiem ze swiatlo duzo lepsze dawaly tylko pobor mocy wiekszy. i klosz mi sie niezniszczyl ani odblysnik. bo ostatnio rozbieralem lampy i dalej zdrowiutkie. tyle ze konektorki dalem mocniejsze bo orginalne sie troszke przetapialy. ale jeszcze przed wszystkim sprawdz instalacje bo moze ona nieposyla takiego pradu jak powinna
Kiedys w 126p miałem h4 100/80, tylko musiałem założyć dodatkowe przekaźniki. reflektorom nie zaszkodzilo.
Najważniejsze to wymień złączki reflektorów i kable bo oryginalne się stopią, ja na szrocie kupiłem stare lampy rajdowe i z nich wszystko przełożyłem.
8A w jednej zarowce? przez cieniutkie kabelki? byl jakies pol roku temu tez madry co wstawil takie... to jest 16A na dwoch zarowkach! kup nowe lampy jesli soczewka juz nie skupia swiatla a nie wstawiaj mocniejszych zarowek bo bedziesz tydzien szukal miejsca przerwania kabla o ile sie nie rozgrzeje do czerwonosci i po drodze nie zrobi zwarcia
Jeśli chodzi o instalację to nie będzie problemu dodam dwa przekaźniki przed lampami, zasilanie prosto z akumulatora oczywiście dam bezpieczniki a kable z instalacji auta będą tylko włączać przekaźniki więc nic się nie spali. Miałem kiedyś H.I.D. to jak podjechałem pod ścianę to linia nie była idealna tylko po za linia do góry świeciły.
Żeby nie przypaliło oryginalnych kabli które lecą od skrzynki z bezpiecznikami, bo normalne żarówki biorą 4A a 100W 8A, chyba że to bajka i są może troszkę mocniejsze sprawdzę później amperomierzem. A masz HID ? I jak z zakłóceniami w radiu miałeś bo u mnie strasznie zakłócało, może lepsze zestawy tak nie sieją.
do 145 jaki zestaw byście polecali?
http://allegro.pl/hid-xenon-xenony-h...402292071.html
czy droższy
http://allegro.pl/xenony-h1-6000k-ze...397559436.html
Nie polecam brać najtańszych zestawów z allegro. Sam mam przykre doświadczenia z tanim zestawem, po prostu słabo świecił, bardziej jak żarówka a nie jak ksenon. Drugi zestaw kupiłem już w Norauto w bardzo promocyjnej cenie. Jeżdżę już rok na tym zestawie i jestem bardzo zadowolony. Dołożyłem też spryskiwacze do przednich lamp. Zestaw nie powoduje żadnych zakłóceń radia itp.
ile zapłaciłeś i jakiej firmy zestaw? trudny montaż?
---------- Post dodany o godzinie 14:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:00 ----------
jakiej firmy zestaw? ile zapłaciłeś? czy były problemy z montażem?
Montaż jest bardzo prosty i nie ma tam zadnych trudnych manewrów. Nie sugeruj się ceną zestawu, ważne że by miał układy przeciwzakłóceniowe i mozliwie najmniejsze przetwornice
Montaż to umocowanie przetwornic gdzies pod maską, przewiercenie sie przez osłonki zabezpieczające reflektor, przeciągnięcie kabla i włożenie gumki zabezpieczającej. 25 minut zajeło mi z lataniem na 4 piętro, żeby przewiercic zaślepki.
ja mam co prawda ten drozszy z tanszych z allegro - ~150zl zaplacilem - jestem zadowolony, ale jak padnie mi zarnik to kupie kolejny ale juz 4300K a nie 6000K jak ten ktory mam - tak mi doradzili ze swiatlo czesto wpada w fiolet, a to juz lekkie agro.
Ja za swój zestaw dałem 175zł w norauto (cena promocyjna była z 350zł) i jest produkcji niemieckiej. Pierwszy zestaw był chiński i jak już pisałem to była tragedia. Montaż jest bardzo prosty tak jak opisali koledzy wyżej.
Mój zestaw też był tragiczny. Tylko teraz przydało by się zrobić to tak żeby pan policjant tego nie widział przy otwarciu maski. Tak samo będzie problem na przeglądzie.
nie wiem ile placiles za zwykle ja za 2 szt nightbreakerow plus placilem 42 zł i mam juz je prawie rok:) dla mnei cena do zaakceptowania i trwalosc spoko, raz na rok moge zmienic;)
Każdy ma jakieś swoje preferencje :D Ja płaciłem dość drogo (zawsze kupowałem w sklepach motoryzacyjnych lub stacjach bez zniżek) Zawsze padały gdzieś w drodze
na wiosne wrzuce nowe do siebie i porownamy sie z uzytkownikiem Pitus (on ma 100W) a potem wrzuci HIDy to bedzie b obiektywnie bo obaj na nowych lub regenerowanych lampach w 75 to zrobimy:)
a wiesz ze chyba nie, ale gowy nei dam sobie uciac:) w kazdym razie nikt nie mowi ze hidy zostana (jak cos pojda do spidera) ale testowo zobaczymy:) bedzie jakeis porownanie:)
hmm tak jak mowilem to ma byc na probe:) zreszta ja bym zaczal misje od tych co nei maja ustawionych swiatel;) mialem okazje robic badanie ankietowe na kikunastu stacjach diagnostycznych, teraz konkurs ilu kierowcow przyjezdzajacych na okresowe badanai techniczne na poprawnie (z tolerancja do 10% ) prawidlowo ustawione swiatla;) ?:> kto zgadnie:>
w zeszlym tygodniu kupowalem osram night braker do 166 - i wybaczcie ale nie ma porównania do hidów. cena za komplet osramow 84zł a hidy mozna juz za 120zl kupic... musze do 166 tez zakupic.
jaka zarowka jest w 166? h1? co do HID, jak w serii byl ksenon i jest soczekwka przeszkdo nei widze za duzych;)
no dobra, uwaga 4.5 %:D i to glownei dzieki ludzia z samopoziomujacymi sie;)