Ostatnie dwa dni Miciak stał na osiedlowym parkingu i wystarczyło żeby oberwał dwoma butelkami po "żywcu"-efekt maska do lakierowania i przednia szyba do wymiany.Mieliście podobne przypadki z waszymi Alfami?
Printable View
Ostatnie dwa dni Miciak stał na osiedlowym parkingu i wystarczyło żeby oberwał dwoma butelkami po "żywcu"-efekt maska do lakierowania i przednia szyba do wymiany.Mieliście podobne przypadki z waszymi Alfami?
Dla Debili makra nie ma znaczenia .... ucinać ręce
Ja miałem u siebie na osiedlu 2 razy lusterko urwane- skopane. Dobrze, że to tylko lusterko...
Gdzieś ze 4 lata temu, dwie ulice ode mnie goście zbutowali i skakali po 15 przypadkowych zaparkowanych autach. Międzyinnymi fajny Saab "Krokodyl" ucierpiał.
Faken! :mad:
Tak mi przykro... Niestety słyszałam o podobnych przypadkach...
Pozdrawiam i życzę szybkiego "wyleczenia" Mita.
Mi sąsiedzi przestali odpowiadać " dzień dobry"
Hehehe :D :D :D
---------- Post dodany o godzinie 00:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:29 ----------
... jak mawiają złośliwi: "bo może widzieli się rano w serwisie" :D
PS. Ludzka zazdrość i zawiść nie zna czasem granic... Taka już chyba mentalność typowego, stereotypowego sąsiada-Polaka :mad:
Ja na szczęście nie, stoi kilka 156-stek, 147-mek u mnie na osiedlu, a do bezpiecznych ono nie należy, takie kieleckie south central. Raz pourywali lusterka w 20-stu samochodach, skopali Polo mojego sąsiada, chcieli wywrócić na bok Żuka blaszaka (pogięli prawą burtę), wywrócili na dach Skodę 105 zimą, wybito szybę w Seicento mojej sąsiadki, wrzucili cegłę przez przednią szybę do Felicii studentów wynajmujących u mnie w bloku mieszkanie... itp. to wszystko w promieniu 50 - 70 m od mojego bloku. Alfa ani razu nie ucierpiała :D
Może przeczytali na jakimś forum motoryzacyjnym, że Alfa jest dobrym autem, szczególnie te nowsze zrywają z mitem auta awaryjnego, zaczyna być ceniona, wiesz, ludzi, niektórych naszych rodaków wkurzają takie rzeczy... no bo on kupił jakiegoś VW czy opla bo kolega sąsiada zachwalał i przecież to najlepszy sprzęt (bez urazy), no a on ma Alfę i jeździ... brak mózgu robi swoje, widać tylko to potrafili zrobić.
a takie ładne mito miałes... współczuje
chyba głupota...
mi przerysował jakiś idiota maskę całą, a jak zmieniłem kolor to lewy bok (błotnik, maska, tylne drzwi, tylny błotnik i klapa bagażnika). Dodam, że obie sytuacje miały miejsce w zupełnie innych miejscach więc to z pewnością nie ta sama osoba... chyba że za mną jeździ ;)
Komentować raczej nie ma co. Wątpię by to była zazdrość bo lepsze samochody ludzie mają. Urywanie lusterek, wycieraczek itd to zwykły debilizm i wandalizm.
Mojemu sasiadowi na parkingu ogrodzonym w jego wlasnej firmie napisali gwozdziem ch*j na cale drzwi samochodu a jezdzi audi nie alfa :) Podejrzewam ze jest to wynik zazdrosci ze kogos stac na wiecej.
Jeśli chodzi o sąsiadów, to też niektórzy mi przestali mówić bry:) Inni zaczeli chwalić Alfe . Są różne ludziska.
Mieszkam na osiedlu gdzie jest strach postawić auto nawet pod oknem:) Sąsiadowi spod okna ukradki wszystkie czrery opony. Nikt nic nie słyszał :) Dodam, że jest policjantem.
O ja, ukradli opony a felgi zostawili?
:P
jak bym dopadł takich ch.. to ręce i nogi powyrywał banda chamów i prostaków no aż się zdenerwowałem
R.Y.D.Z.U to byli artyści a nie analfabeci :D
Po kubistycznych formach, widać że idolem ich musiał być niejaki Picasso :D. W sumie Citroen jest, to czemu Peżot nie może mieć takiej wersji. Niestety kolega to arcydzieło zamalował. Swoją drogą chciałbym widzieć miny przechodniów jak przez całą Polskę z tym ch...m wracał do domu :D
mnie też to spotkało, jak jeszcze garażu nie miałem. Auto 15 metrów od bloku... pod samym oknem.
Prawe drzwi (na szczęscie tylko drzwi) porysane, pewnie kluczem. Ktoś wyrysował piękny sinusoidalny wzorek.
U mnie na osiedlu same VW, Fiaty i Renault.. więc taka Alfa to egzotyk.
nogi z tyła bym powyrywała
Przynajmniej Benefia sprawnie działa,jutro do serwisu,wymieniają maskę i przednią szybę.Mam nadzieje że w Euromocie w Żorach trochę sie na tym znają:)
i coś pozytywnego w temacie :D
mojemu znajomemu, co prawda w starym golfie ale jednak,
porysowali mu każdy element karoserii łącznie z szybami
kamieniem...
ot tak wszędzie był znak X !
wyobraźcie sobie... wszystko, łącznie z szyberdachem, przednimi lampami a nawet szkłami lusterek !
zazdrość ludzka nie zna granic...
Starego Golfa? A czego tu zazdrościć? :D
ktoś w końcu zbierał te kilka tysi, żeby przemieszczać się z punktu A do punktu B...
co by to nie było, gdyby było Twoje też byś się tak uśmiechał??
Rozbawiło mnie tylko to, że określiłeś ten przypadek jako wynik zazdrości :) W przypadku takiego wozu był to tylko zwykły wandalizm i współczuję właścicielowi że akurat jego samochód padł ofiarą.
zazdrość - bo tam gdzie on mieszka ludzi nie stać na takie "luksusy"
a za golfa dał niewiele mniej niż ja za alfinę
Nie chcę zakładać nowego wątku, ale mam pytanie czy ktoś się spotkał z kradzieżą Alfy ?
Moja stoi pod domem, uff...
alfy też kradną ale nie tak dużo jak VW :D
to chyba na zmowienie tylko, lub czesci, ale po co zamawic alfe skoro "usterkowa" i sie "sypie"
wiec jak sie opinia zmieni, a jest na to szansa bo mito i giulietta idą w dobrym kieruku, to zaczną kraść i nasze samochody, he he
Na 1000 kradzionych VW w jednej Alfie ginie kołpaczek
U mnie dzisiaj, niespodzianka po wyjściu z siłowni - tylne drzwi od strony kierowcy, przerysowane prawie po całej długości.. :(
Nie wygląda to na przypadkowe walnięcie drzwiami albo coś w tym stylu...
W pierwszej 10 i dalej 7-ce nie ma zanej alfy :)
http://moto.pl/MotoPL/1,88571,902076..._,,ga,,10.html
A może zadeklaruj "asekurację" przy wyciskaniu sztangi...
Ostatnio mi na podjeździe przed bramą ktoś urwał tylną wycieraczkę. :(
a i od dawna prosta krecha jak przy linijce przechodzi przez 1i 2 drzwi nie wiem skąd to mam
W Mediolanie ukradli mi antenkę z mito, pewnie jest na ebayu, więc jak ktoś jedzie do Włoch niech sobie kupi jakiś tani zamiennik, bo potem widziałem gościa na parkingu, który odkręcał antenkę i chował do samochodu, chyba chodliwy towar.