Czy macie polecić mechanika konkretnego od Alfa z Częstochowy bądź okolic
Printable View
Czy macie polecić mechanika konkretnego od Alfa z Częstochowy bądź okolic
zapraszam do Maćka na ul. Osterwy 4
a tak w ogóle to wpadnij na www.jkar.org
dzięki Panowie niebawem się tam zgłoszę, znalem kiedyś człowieka o imieniu Marcin z Czewy który siedział w Alfa nie wie czy działa jeszcze na rynku
Podepnę sie do tematu, chciałbym przy kupnie samochodu zminimalizować ryzyko wtopy, chcę zabrać auto na kompleksowe sprawdzenie stanu technicznego pojazdu (super, gdyby sprawdzali punkty bazowe płyty podłogowej). Możecie kogoś polecić
Musisz się umówć w jakiejś autoryzowanej stacji obsługi (mamy chyba 3), znajdziesz wszystko na stronie alfaromeo.pl lub google
Autoryzacji Alfa Romeo w Częstochowie nie ma nikt (info z Alfy), mają tylko Fiata, jest ich bodaj 5, znaleźć je żaden problem, ale chodzi mi o takie warsztaty które możecie polecić (korzystacie, korzystaliście)
Ja jeśli chodzi o kwestie blacharskie i lakiernicze to odwiedzam serwis ASO Klimasinski na ul. Głównej 66 ale wymagania jakie stawiasz jeśli chodzi o pomiary punktów to wątpię żeby spelnili bo z tego co słyszałem to raczej robi się to na ramie a koszt takiego badania nie jest mały. Możesz sobie jedynie zmierzyć przekatne.
Jesli chodzi o ogledziny auta to nie korzystalem nigdy z usług warsztatów bo nikt mi tak auta nie obejrzy jak ja sam.
Mechanicznie to zadzwoń do Maćka (www.alfa-lancia.com.pl) może rzuci okiem, ja moge spojrzeć blacharsko tu i tam.
A co to jest za auto jeśli mogę zapytac że tak dokładnie je chcesz sprawdzać ?
Nie wiecie czy jakość dalej na dobrym poziomie ? :)
Dzialam razem z Mackiem ;)
Specjalnie dla chłopaków się zarejestrowałem na forum. Właśnie od nich wróciłem, w serwisie alfy powiedzieli mi, że zacisk hamulca przód do wymiany w moim MiTo ( nie da się naprawić ) - koszt 2270zł, zawiozłem zacisk do chłopaków, po godzince zacisk naprawiony, ponad 2000zł zostało w mojej kieszeni.
Z czystym sumieniem polecam http://www.flar-ital.pl/
Porządnie naprawiają hamulce automatyczne w Lincar (ich strona -http://linki-samochodowe.com). Całą sprawę załatwia się tutaj w ten sposób, że podsyłasz im ten zdezelowany mechanizm, wymieniają linki i odsyłają z powrotem. U mnie był do zrobienia hamulec w Focusie C Max i wszystko działa bezproblemowo póki co.