Napisał
Xofer
Na Ciebie to zaszwsze można liczyć :P Maż u mnie flaszke, na zlot się wbierasz ?
---------- Post dodany o godzinie 21:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:14 ----------
A co to jest za ustrojstwo: "siłownik predkości obrotowej biegu jałowego" ?
---------- Post dodany o godzinie 21:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:29 ----------
Pytam bo znalazłem na innym forum taki post:
Witam wszystkich.
Mam pewien problem z moja 164 2.0 V6 TB
Problem występuje tylko przy zimnym silniku.
Przy zapalaniu auta silnik "załapie" na chwilke i gaśnie, zapala kiedy lekko doda sie gazu, po puszczeniu gazu gaśnie, ale gdy odpali i potrzyma sie go doslownie kilkanaście sekund na obrotach np ok 2000 ,trzyma juz obroty ale są za niskie ,na pewno ponizej 800.
Na cieplym silniku wszystko OK poza skladem spalin - ale wydaje mi sie
ze może to być wina poprzedniego właściciela ktory probowal za wszelka cenę odpalic auto w zimie - chyba padl katalizator lub lambda ale to juz inna historia.
Jezeli ma ktoś jakiś pomysl to prosze o radę, ja na początek spróbuje oczyścić dolot.
I facet później piszę:
Szukałem, czytałem i znalazłem przyczyne problemów - nie kontaktowała wtyczka na siłowniku predkości obrotowej biegu jałowego...
Teraz silnik odpala OK
Więc moja pytanie co to ten siłownik prędkości obrotowej biegu jałowego ?
---------- Post dodany o godzinie 21:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:33 ----------
Czy to nie jest poprostu krokowiec ?