Witam od pewnego czasu podczas wyjeżdżania tyłem lub parkowanie na pierwszym biegu na skręconych kołach czuję tarcie przez 2 sekundy na pedałach przy nogach. Czym to może być spowodowane?
Printable View
Witam od pewnego czasu podczas wyjeżdżania tyłem lub parkowanie na pierwszym biegu na skręconych kołach czuję tarcie przez 2 sekundy na pedałach przy nogach. Czym to może być spowodowane?
tarcie na pedałach, możesz to jakoś dokładniej opisać i wyjaśnić? bo ciężko zrozumieć...
Rozpoczynam jazdę do przodu lub do tyłu i jednocześnie skręcając kierownicą to w pewnym momencie czuję w okolicy pedałów że coś trze w podczas kręcenia kierownicą.
A słyszysz jednocześnie jakieś tarcie?
Nie tylko w czasie od 1 do 2 sekund podczas kręcenia kierownica coś mi zaszmera pod nogami.
Może masz jakis luz (np na kole)i podczas skretu wibracja sie przenosi w taki sposób???Nie wiem,tyle mi przychodzi do głowy,czekam na rozwiazanie zagadki,powodzenia.
Miałem podobny objaw. Przy skręconych kołach i wolnym ruszaniu słyszałem delikatny odgłos tarcia i lekkie drganie na sprzęgle (ale trwało to raczej krócej niż 2 sekundy). Pojawiło się to kilka razy i teraz jest cisza. Ale fakt - dziwne. :)
Nic. Samo przestało trzeć.
Klocki z przodu Ci się nie kończą przypadkiem? Kiedyś w Doblo miałem taki objaw, że jak się klocki kończyły to też mi coś szurało.
zobacz czy opona nie obciera Ci o nadkole
Też mi się wydaje że może obcierać o nadkole ale jak miałem auto na podnośniku i kręciłem kierownicą to nic nie tarło od dołu.
Czyli dzieje się to jak jest pod obciążeniem.
może magiel?
Często Ci się to przytrafia? U mnie na 50km może raz się to tarcie odzywało. A maglownica to chyba raczej stuka, jak coś jest nie tak, ale nie jestem ekspert.
Hamulce skontroluj, żebyś się na drzewie nie zawinął
A może o osłonę pod silnikiem trze? o_O
hamulce dobre chodzą lekko i płynnie klocki są w dobrym stanie.
A dodam że osłony pod silnikiem nie ma i to od nowości.
Hm, lepiej sprawdź sobie okładziny klocków. Może klocki Ci nierówno biorą i jeden się kończy.
A co do osłony pod silnikiem to chyba wszystkie wersje mialy ją fabrycznie montowaną. Jeżeli sie myle, niech mnie ktoś poprawi.
A to w takim razie przepraszam.
Sprawdź jeszcze tą blache to masz ją przy hamulcach. Kiedyś przed blokiem wpadłem w mega dziure i też mi coś pocierało od czasu do czasu. Okazało sie że ta blacha się wzięła i wygięła.
Właśnie - wpadłeś może ostatnio w jakąś większą dziurę? Teraz o to nietrudno... ;)
I jak? Coś się wyjaśniło? :)