Witam!
Niestety, nie dostałem takiego "cuś" pod choinkę, więc się
przymierzam, żeby kupić to sobie sam. ;-)
Co myślicie o takich wynalazkach:
Allegro - Wynalazek nr 1
Allegro - Wynalazek nr 2
Printable View
Witam!
Niestety, nie dostałem takiego "cuś" pod choinkę, więc się
przymierzam, żeby kupić to sobie sam. ;-)
Co myślicie o takich wynalazkach:
Allegro - Wynalazek nr 1
Allegro - Wynalazek nr 2
Witam
tez chciałem kupic ten 2 zestaw ,boje sie tylko ze to długo nie pochodzi "firma kogucik" kupiłem radio z windą pare miesiecy temu tez "no name" i działalo 2tyg :!: :?
ale szczerze sam bym chyba teki zestawik kupił :oops: :P
Jak juz chcesz takie wynalazki to wybierz ten I zestaw. Ale zastanów sie nad takim zestawem
http://allegro.pl/item288536761_jvc_...owy_kable.html
moze troszke drozsze ale chyba bardziej warto.
Lepiej kupić takie które mają wysuwany monitor,jest większy i lepiej widać.W Niemczech jest spory wybór w takich sprzętach.
Trochę z innej beczki, chociaż wciąż w temacie. (Założyłbym nowy, ale pewnie dostałbym kolejne dwa ostrzeżenia :? )
Tak więc, mój kolega ostatnio zaopatrzył się w ten bajer: http://allegro.pl/item288081675_prom...er_pilot_.html
i to na prawdę działa! Taki mały gadżet, który daje frajdę:)
Ja chętnie wymieniłbym swoje oryginalne radio w AR, ale nie wiem na jakie, bo po pierwsze nie wiem czy znajdę jakiś model, coby pasował w miejsce seryjnego i ładnie współgrał z resztą kokpitu, oraz nie wiem czy znajdę radio, które będzie współpracowało z przyciskami, które mam w kierownicy... Może ktoś coś polecić?
pamietaj ze prawo nie pozwala tego uzywac;)
Czego transmitera ???? a na jakiej podstawie - bezprawnego zajmowania pasma radiowego ale to chyba dotyczy jedynie urządzeni powyżej jakiejś mocy - no chyba że się mylę. Możesz coś więcej na ten temat napisać.Cytat:
Napisał b.pawelek
z tego co wiem bez wzgledu na moc jest to nielegalne. iedys uslyszalem o tym od znajomego po tem w tv również o tym wspomniano.
Z drugiej strony podalem ten fak jako raczej ciekawostke niz po to zeby kogokolwiek odstraszyć;) Urzadzenioe napewno sie sprawdza aczkolwiek jakos dźwięku nie powala. Wydaje się troche płaski (szczegolnie niskie tony).
jeśli chodzi o transmiter pracuje w firmie która sprzedaje takie urządzenia i jest to legalne, urządzenia zajmuje pasmo radiowe ale w tak małym obrębie ze to działa w samochodzie i na pewno babciom Radia Maryja nie zakłóci:)
Jeśli chodzi o radyjko to kolega ma podobnego bezmarkowca z wyświetlaczem 3,5". Przez jakiś rok teledyski cały czas w divixie lecą i nic nie nawaliło do tej pory.
Ja kupiłem kiedyś Dalco z dużym wyświetlaczem, windą, mp3, bajery, niestety po dwóch tygodniach winda przestała działać, o pisemnej gwarancji która była napisana na aukcji sprzedający zapomniał a na maile nie odpisywał. Nie polecam. Lepiej dołożyć i kupić firmówkę.
Jeśli chodzi o Boschmanna, to ja mam od nich radio CD tej firmy i ponad 2 lata chodzi bez problemów! Jestem zadowolony z jakości radia i dźwięku. A firma Boschmann nie jest "krzak", gdyż jest to japońska firma specjalizująca sie przede wszystkim w produkcji przewodów i elektroniki właśnie do car audio.
ja osobiście mam głośniki jbl radio Alpine dwa wzmacniacze alpin ei blaupunkta i suba aktywnego pod siedzenie pioneer'a i wiem że zadnych wynalazków jeżeli komuś zależy na dobrym dżwięku nie powinno sie zakładać, ja polecam sprzęt alpine używam od zawsze i nigdy się nie zawiodłem mowa o używanych modelach z górnej półki z dawnych lat, są tanie i nei śmierdzą kiczem
jak udało ci sie wsadzic suba pod fotel??Cytat:
Napisał pikero
Pozdrawiam
ja mam 6 głośników X-plode dwa gwizdki pioneera w bagażniku wzmak BLAUPUNKTA GTA4 i tube basowa blaupunkta do tego wszystkie drzwi wytłumione i wszyscy chodzi jak trzeba :) ale też sie na dvd zastanawiam martwie sie tylko czy nie bede musiał kondiego kupić bo akumultor nie wytrzyma chyba takiego poboru prądu już
są specjalne suby pod fotelCytat:
Napisał b.pawelek
Pozdrawiam równierz
A nie lepiej wejsc a cos z USB albo wejsciem na karty pamieci?Cytat:
Napisał Kosiar
podasz przykład takieg suba pod fotel??
Pozdrawiam
pierwszy lepszy jaki mi wpadł pod klawisz...Cytat:
Napisał b.pawelek
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=379583
zgadzam sie z Toba ze Boschmann jest dobry ale to radyjko jest innej firmy. Sprzedajacy specjalnie tak napisal - "Sklep Boschmann..." hehe :wink:Cytat:
Napisał Bianco
A ja kupilem sobie pare dni temu takie cudenko i czekam na przesylke :D http://www.allegro.pl/item296916761_...e_wys_gr_.html
A niedlugo w planach wzmacniacz i tuba np.taki zestawik
http://www.allegro.pl/item296574547_..._kabli_vk.html
Zestawik super. Taki mały kombajn multimedialny.
Ale cena też niestety "super" ...
ja kupilem ostatnio zwyklego pioneera 2900mp zeby najnormalniej w swiecie posluchac muzyki :)
i lapie sie na tym ze wylaczam go jak jade zeby slyszec silnik :mrgreen:
Fakt... Dźwięk TS-a to najlepsza muzyka 8)
Oj ja tez sie lapie na tym ze slucham silnika-nie po to zeby posluchac TS-a :) ale po to zeby przysluchac sie czy nic nie stuka itp. bo czasami mam haluny :oops: i wydaje mi sie ze cos jest nie tak
Hehe... Mi już kiedyś porządnie zastukało... Zatarłem silnik :-(
Cytat:
Napisał Lukasz1983
jesli chodzi a stacje to fajna sprawa ale nie rozumiem dlaczego wydajac 3k na stacje dokupujesz do niej jakies badziewie za 400 pln
jeżeli chodzi o wzmaka i tube to mam ten sam zestaw u siebie... powiem Ci potrafi dać ognia :mrgreen:Cytat:
Napisał Lukasz1983
jeżeli chodzi o wzmaka i tube to mam ten sam zestaw u siebie... powiem Ci potrafi dać ognia :mrgreen:[/quote]
mialem ostatnio okazje sluchac tego zestawu i jak dla mnie to gra naprawde kiepsko
na mysli mam jakosc a nie ilosc wytwarzanego dzwieku
nie ma co ukrywac za 400 pln to nam glowy nie urwie i dzwieku rewelacji tez nie bedzie
Zaraz po boxerze :mrgreen:Cytat:
Napisał destikero
mialem ostatnio okazje sluchac tego zestawu i jak dla mnie to gra naprawde kiepskoCytat:
Napisał bladx
na mysli mam jakosc a nie ilosc wytwarzanego dzwieku
nie ma co ukrywac za 400 pln to nam glowy nie urwie i dzwieku rewelacji tez nie bedzie[/quote]
tyle że ja zapłaciłem 680 bo nie kupowałem na allegro po dwa ja mam wymienione głośniki i gwizdki , całe seryjne okablowanie wymienione i zmienione na takie jak się robi pod car audio , klapa tylnia i drzwi wytłumione no fakt głowy może i nie urwie , widziałem i słyszałem lepsze zestawy ale jak na swoją cene naprawdę jest dobre
1. Czy uwazasz ze jak zaplaciles za to samo wiecej to bedzie grac lepiej?
2. Ten wzmak jest dwu kanalowy to czym napedzasz przod i jakie to glosniki?
3.Jakie masz radio?
czym tlumiles drzwi i klape moze jakis link bo ja tez mam teraz tlumic ale nie wiem jeszcze na co sie zdecydowac.
Tutaj masz pełen asortyment:Cytat:
Napisał bladx
http://www.boll.com.pl/oferta07.htm
Na stronie głównej znajdziesz dystrybutorów w Twoim regionie. :)
http://allegro.pl/item296441751_app_...zawa_fvat.html
maty wyglądają mniej więcej tak , z tym że auto wytłumiała mi firma zajmująca się montażem car audio dlatego że ja nie chciałem sam nic spartaczyć (odrazu poprosiłem o wymiane okablowania w cały aucie no i podpięcie tuby i wzmaka)
jednostka sterująca to kenwood o taki http://allegro.pl/item299089153_kenw...gwarancja.html
lecz na dniach będzie wymiana radia na PIONEER DEH-P65BT dlatego że z kenwooda nie jestem zbytnio zdowolony
Pojechalem wczoraj kupic maty wzialem dwa arkusze 50x50 ostroznie bo o app nie slyszalem dobrych opinii. Przyjechalem do domu wyciagam mate z samochodu a tu bum i mata sie zlamala. Dostala troche zimna i zaczela sie rozsypywac. Ciekawe jak bym ja wsadzil przez dziury w drzwiach chyba mialbym puzzle? Zobacz czy te maty nie popekaly juz u ciebie. totalna kicha.
Ja bym nie zamienial Kenwooda na tego pioneera bo zamienisz siekierke na kijek.
Kenwood ma przynajmniej 24 bitowy przetwornik.
Moze taki pioneer http://allegro.pl/item300949586_pion...za_1199zl.html
Napisz jaki masz system przedni i co ci w Kenwwodzie nie pasuje.
Kenwood nie wiem co mu jest nie zdarza się to często radio jest nowe a ma takie schizy że jadę i nagle podświetlenie się wszystko wyłącza a muzyka leci ;// albo muzyka przestaje lecieć a radio świeci i podaje komunikaty ze tam np RMF FM najlepsza muzyka itd. myślałem że to coś nie tak z moim okablowaniem wiec zamieniłem się z kolegą radiami a on do mnie że w jego aucie moje radio też taki od czasu do czasu robiło .
to dziwne bo mnie tez sie to zdarzylo juz kilka razy muza leciala a nic na wyswietlaczu nie bylo widac
a co do głośników to z przodu panowie w Car Audio System zamontowali mi jakiś zestaw rozdzielny przód X-plode tył Pioneer i gwizdki zmienione też na x-plode
jesli chodzi a stacje to fajna sprawa ale nie rozumiem dlaczego wydajac 3k na stacje dokupujesz do niej jakies badziewie za 400 pln[/quote]
bladx--taki zestaw mi styka.Napewno lepiej gra niz kasprzak
Ja mam zamiar kupic na allegro jakiegos uszkodzonego laptopa do 500zl np z pobitą matrycą, lub innymi wadami, zostawic w nim to co niezbedne do pracy, ladnie ukryc go gdzies np, pod tylna kanapą, nie wiem jak jest w alfach czy jest tam miejsce ale mniejsz a o to gdzies by sie go ładnie zamaskowało, zeby bateryjka trzymała w nim chociaż z godzinkę połtorej do tego wyswietlacz dotykowy zamontowany w miejscu radia i mam wiecej mozliwości niz daja te wsyztskie zestawy za 2000. Do tego można by kupoic jakąś fajna karte dźwiękową 7+1 i tym sposobem mozna stworzyć niezłą scenę dźwiękowa w aucie. Podczas postoju laptop działałby na baterii a przy właczonym silniku bateria by się ładowała. Można by zainwestować w lepszą baterię i uzyskać czas pracy ze 3h,wtedy jedynie system audio ciagnie moc z aukmulatora a sam laptop na swojej bateryjce pracuje. Jest to wykonalne wg mnie i daje dość duże mozliwości, wiem że z atakie pieniądze mogę nie dostać laptopa z wyjściem tv out na podłaczenie monitorów w zagłówkach ale na allegro jest konwerter vga (110zł) i wtedy nie m problemu z podłązceniem monitorów np w zagłówkach a takie monitorki to za 200 - 300zł chodzą (wystarczyły by takie). Poxniej pozostaje juz tylko kupno wzmacniaczy i głośników i okablowania.