Witam.
Mam pytanie. Czy kolektor wydechowy od 1,9 JTD bedzie pasować do 1,8 ts?
Printable View
Witam.
Mam pytanie. Czy kolektor wydechowy od 1,9 JTD bedzie pasować do 1,8 ts?
No bez jaj ;] Widzę turbo z dyszla chcesz do twinszparki pchać ;] Ale pociesze Cię że da się założyć ;]
Ja? No gdzie bym śmiał :D
tak się zapytam po co od jtd do ts wkładać? od jtd wydaje mi się że średnice rur są mniejsze niż od t.s.
To co tu za podejrzane teksty :) Ale to coś przeszkadza że kolektor jest z żeliwa a nie z kolektora zespawanego z rur?
nie żadne podejrzenia tylko czy mniejsza średnica kolektora (jeżeli jest mniejszy) z jtd nie spowoduje zamulenia silnika
Nic tu do ukrycia bo jeżeli kolektor będzie pasował do otworów w bloku to już jest gotowy kolektor pod turbo.
a co chcesz w doładować te 1.8?
Tak są takie plany, ale zobaczymy jak to będzie.
oooo to zmienia postać rzeczy. jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie pisz o postępach proszę :D
Masz tą 144-ke ? Bo jak tak to już wyżyłowany i same kute tłoki nie dadzą rady, korbowody też polecą, sporo pracy będzie, z wałkami też - ciężko dostać z inną krzywizną.
Ale sobie budę do podkręcania skombinowałeś - lubisz igrać z ogniem :).
Ale jak tylko kompresor montujesz - to nie wiem czy jest warte zachodu ;).
Ale ja nie chcę montować kompresora tylko turbo.
Ciekawy projekt i nam nic do tego, co najwyżej możemy Ci poradzić. Żeby wiedzieć coś więcej na ten temat napisz do kolegi Robak#21 on miał 156 1.6 Turbo, zrobione chyba na 160, czy 180KM, odpowie Ci co i jak.
Fajna sprawa mieć Alfę 156 1.8 Turbo, jednak koszty chyba nie będą małe...
Ja prędzej skłaniałbym się do zmiany Alfy na 156 V6, czy nawet GTA i taka zamiana prawdopodobnie partycypowała by w kosztach jakie trzeba ponieść by tuning związany z montażem turbo do T.S.'a przeprowadzić w miarę profesjonalnie.
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak wiadomo, że koszty są duże. Wszysty na różnych forach piszą o kosztach związanych z robieniem turba za tak ok 12 tys. na nowych częściach a nikt nie pisze o używkach np. IC , dolot, wydech it. Podam przykła. Znajomy ząłożył do swojej Hondy kompresor w znanej firmie na częściach używanych i wysło mu tak ok 6 tys. Ma już to 2 lata i śmiga.
jasne że tak można nie mówię nie. wrzuć fotki jak tam grzebiesz nie powiem zaciekawiłeś mnie i nie tylko