Ma ktoś możę polską lub angielską instrukcje do ALfy 164 Q4/ lub zwykłej. Chodzi mi zwłaszcza o deske rozdzielczą i sposób kodowania imobilajzera na kluczykach!! Z góry dziękuje Piotrek
Printable View
Ma ktoś możę polską lub angielską instrukcje do ALfy 164 Q4/ lub zwykłej. Chodzi mi zwłaszcza o deske rozdzielczą i sposób kodowania imobilajzera na kluczykach!! Z góry dziękuje Piotrek
zapytaj rafala podobno on cos takiego posiada.
po za tym byl juz taki post czytaj forum
hej
Coś tam mam, ale jesli chodzi o kodowanie to mam to na autodata i niewiem czy da się wydrukować.
Wiesz podpinam i wklepuje, hehe
Mam jescze problem z wyświetlaczem od klimatyzacji!!
Typowa usterka, zkmiń sobie drugi albo rozbierz tego i podklej tasme laczaca wyswietlacz
z plytka powinno pomóc
Mam jeszcze jedno pytanie czy ma ktoś instrukcje wymainy paska rozrządu??
http://images4.fotosik.pl/191/d6318413a62e524cm.jpg
Mam tylko to :( Jakbyś pisał wcześniej bo bym Ci dał całe
Rafał masz reklame nawet :D:D
hehe widze u dołu
dzieki i znowu piwko!!!
Wielkie dzięki za pomoc panowie
Jeszce takie jedno pytanie ile jest napinaczy w Alfie? Z rysunku wynika żę 2 lub 3. Wiecie może w jakiej cenie kształtują sie te częsci??
Witam
No to podałem.
Rolka prowadząca SKF - 195 zł / 1 szt
Pasek rozrządu Gates - 80 zł
Napinacza nie ustaliłem.
napinacz hydrauliczny tylko oryginal koszt od 750 do 1250 zl w zaleznosci od serwisu lub sklepu
Takie pytanie czy musze wymieniać napinaczy czy wystarczy tylko wymienić rolki i pasek bo cena napinacza mnie przeraża??
Cena Cie przeraża? Stary... w V6 Audi rozrzad komplety - 3000zł.
Dzisaj byłem w sklepie i koleś powiedział mi że nie trzeba wymieniać całego napinacza a jedynie wystrczy kupić zestaw naprawczy za 80zł. Słyszał ktoś o czymś takim??
A patrząc na cene rozrządu w alfie to same częsci kosztują około 1.5 tys + robocizna więć pewnie będzie to koło 2tys więc jest to sporo w porównaniu do ceny auta
ten zestaw naprawczy to troche oringow ktore mozna kupic za 8 zl czyli naprawa ogranicza sie do tego aby uszczelnic jak cieknie napinacz. Rolka może być stara.
Pytanie: W jakim ona jest stanie?
Dzięki za informacje! Stan tej rolki na napinaczu bede mógł sprawdzić dopiero w piątek bo aktualnie jestem na studiach, a w domu jestem tylko w wekend. Jeszce raz dziękuje za informacje.
Dzisaj sprzątałem bagażnik w mojej alfie i po jego prawej stronie zauwarzyłem coś w rodzaju stacyjki. Byłbym wdzięczny za informacje na ten temat!!
stacyjka po prawej str. to centrala alarmowa!!!
po lewej na nadkolu powinienes miec dodatkowy akumulatorek(czerwony)!!!
a na sciance tylnej kanapy od strony bagaznika powiniwn byc 2 stopniowy filtr -skraplacz oparów
hehe
jest jeszcze wiele dziwnych urzadzen w 164 !!!
Kolejne dziwne pytanie, a mianowicie do czegu służą przełączniki pod środkowym lusterkiem?? Jak włącza się spryskiwacze reflektorów??
hehe
oswietlenie tył , oswietlenie przód , osw. punktówki pod lusterkiem lewa i prawa.
spryskiwacze - przytrzymujesz dłuzej spryskiwacz na wł. wycieraczkach!!!
Dzięki, ale chodziło mi o przełącznik na lusterku taki przesuwany na boki.
to jest fotochrom- jak ci gosciu przyswieci z tyłu to lusterko sie sciemnis i cie nie razi.
masz of , potem chyba auto, a potem maxi- bardzo pomaga!!!
Dzięki są jeszcze jakieś takie ciekawe pomysły w 164. Zastanawiam sie na czym polega regulacja twardości zawieszenia? I jak sprawdzić czy ona działa??
najlepiej na tescie amorków na stacji diagnostycznej- ciekawie to wychodzi!!!
a poza tym na naszych drogach- jedziesz na twardym-sport
i przełącz na auto- a poczujesz jakbys płynął hehe róznica jest ogromna!!!
Na zdjeciach masz pokazane elementy skladowe zawieszenia i schemat elektr
jak chcesz opis testowania poszczegolnych elementow to daj znac to ci przesle
Sam wlasnie sprawdzam jest troche zabawy :D
W sumie jak byś mógł to byłbym wdzięczny! Na piątek szykuje sie wymiana filtrów i oleju w silniku i w skrzyni:) Powie mi ktoś jakie jest najlepsze dojście do filtra oleju, jak patrzyłem to wydaje mi się że trzeba próbowąc od strony koła bo od spodu nie ma dostępu!!
Ja jak wymienialem to odkrecilem i zakrecilem go od spodu.
Ale to byla gimnastyka hehe :) A jaki olej lejesz do skrzyni bo tez chce wymienic i zastanawiam sie jaki wlac
Ja leje Midlanda lub jak nazywał się dawniej Quaker State nie pamiętam lepkości ale chyba było to 80W-90. A propo oleju to jaka ma być lepkość do tylnego mostu i sprzęgła wiskozowego??
Kolejne pytania: Po pierwsze gdzie znajdują sie w tym samochodzie świece bo za bardzo to ich nie widac a nie chce narazie nic rozkręcać? Po drugie gdy jade z prędkościami powyżej 120km/h auto zaczyna się dziwnia bujać na boki nie wiem czy tak ma być czy jest to może jakiś problem??
trzy sa pod deklem na przedniej glowicy i trzy sa na drugiej glowicy pod kolektorem ssacym
jak odkrecisz dekiel to widac trzy cewki pod nimi sa swiece a zeby dostac sie do drugich trzeba zdjac kolektor, co do bujania to zalezy czy dzieje sie to na rownej drodze czy nie bo w koleinach to raczej normalne
sprawdz sobie amortyzatory na testerze i bedziesz wszystko wiedział!!!
przy wielorowkowym pasku kilinowym są rolki napinające czy można w nich wymienić łożyska czy trzeba je wymienić całę??
jest jedno łożysko napinające z stabilizatorem drgań niema rolek napinających!!!
Mam pytanie dotyczące oleju przekładniowego, zmieniłem go w skrzyni oraz w przednim i tylnym mechaniźmie różnicowym i nie wiem czy jest jeszcze inne miejsce w którym powinnienem go wymienić.
Czy przywmianie płynu hamulcowego wystarczy odpowietrzyć układ przy kołach? Czy można to zrobić w domowych warunkach?
Podobne pytanie do poprzedniego tyle że dotyczy oleju od wspomagania??
w silniku :mrgreen: i w spomaganiu :mrgreen:
W silniku wymieniłem.A czy przy wymianie tego od wspomagania trzeba odpowietrzać jakiś układ i w ogóle to jaki to ma być olej i w jakiej ilości?
wspomaganie to dextron. Odpowietrzac nie trzeba - robi to samo. Jak olej jest czerwony i klarowny to nie ma potrzeby wymieniac.