kolejna sonda z tej serii zainspirowana wątpliwościami pewnego użytkownika,
szczegóły tu
http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...tml#post500978
czy Alfa Romeo MiTo to damskie auto, w porównaniu do Fiata Punto Evo?
kolejna sonda z tej serii zainspirowana wątpliwościami pewnego użytkownika,
szczegóły tu
http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...tml#post500978
czy Alfa Romeo MiTo to damskie auto, w porównaniu do Fiata Punto Evo?
-_-'
Dołącz jeszcze zdjęcia! ^^
HyenaHF dla każdej różnicy zdań nt wyglądu auta masz zamiar zakładać nowy temat?
Jak dla mnie już lepiej wyjaśnić sytuacje na PW ew. offtopicu. Jak już chcesz założyć temat to daj ogólny "najbardziej damskie auto" i może lepiej daj go w hydeparku.
Poza tym równie wartościowym tematem byłoby pytanie "Czy schabowy jest bardziej polski, niż pierś z kurczaka a'la achabowy", albo "Barabola, kompera, kartofel, pyra, grula, bulwa, perka, rzepa czy swapka... czyli jaka jest prawidłowa nazwa ziemniaka"
Jak można mówić o racji skoro chodzi o gusta i tak zwane "widzimisię" każdego z nas?
Kurcze, nie uważam żadnego z tych aut za damskie czyli się mylę. O Shit! :girl_wacko:
Rozumiem, gdybyś pytał o jakąkolwiek kwestię, w której można się mylić. A nie, "uważam, że dane auto jest damskie, kto jest ze mną palec do budki"
I co? Jeżeli większość osób stwierdzi inaczej niż Ty do tej pory myślałeś to zmienisz zdanie? Brawa za granie pod publiczkę -_-'
można mieć rację
jeśli większość stwierdzi, że auto jest takie i takie
to będzie to z powodu cech nadanych temu modelowi przez producenta
a właśnie o te intencje producenta była pierwotna dyskusja
nie ma to żadnego znaczenia, nie zrozumiałeś intencji
temat nie interesuje, nie rozmawiaj, po co grasz tu pod publiczkę
EDIT: co do ewentualnych wyników sondy, wyciągne odpowiednie wnioski i już, nie ciśnieniuj się
Mam wrażenie, że podłapałeś na forum jedno: "Kochamy swoje Alfy", tylko nie zauważyłeś, że jednak mówione jest to z dystansem.
To Cię zmartwię, bo producent zazwyczaj najbardziej interesuje się zyskiem.
I nie ma absolutnie żadnych obiektywnych kryteriów określania kobiecości auta. To wszystko to wrażenia, czyli subiektywne rzeczy, których nie sposób udowodnić.
Zabroń mi wypowiadania się na forum, bo otwarcie i niekąśliwie skrytykowałem Twoją wypowiedź. Ponadto wytknąłem Ci absurd Twojej wypowiedzi.
-"Mamo nie lubię ziemniaków"
-"Dziecko na pewno się mylisz. Większość lubi ziemniaki, więc ziemniaki są zrobione po to, żeby smakowały!"
Resztę masz na PW
Mito był projektowany jako auto dla kobiet. Nie tylko dla nich, rzecz jasna, ale szefowie firmy z takim głównie zamiarem działali. Wiadomo, kobiety to wielki rynek. Co prawda autko podoba sie tez czasem mezczyznom, na przykład Metanowi (każdy ma jakies preferencje, prawda), ale dealerzy wypowiadają się nawet, ze faceci ciągną kobiety do salonów i to one głównie wybierają dla siebie Mito.
Autko jest ładne, ciekawe ale takie własnie bardzo kobiece, pocieszne, wesołe, misiowate.
---------- Post dodany o godzinie 19:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:11 ----------
Dla Ciebie Krzysiek to autko może byc kwintesencją męskości. Ale dla większosci odbiorców jednak kojarzy się z autkiem dla kobiet, bardziej podoba się kobietom i to głównie kobiety je kupują. Musisz to zrozumieć. Nie wiem, czemu sie pieklisz, ciskasz i toczysz batalię z rozmówcą, założycielem wątku.
Gdzie opcja żadne?
Racja, mój błąd. Pytanie o sens tego typu tematów (w dodatku tendencyjnych) i wyrażenie mojego zdania na temat zasadności tworzenia kolejnego wątku dyskusji, zamiast zrobienia jednego zbiorczego było co najmniej nie na miejscu.
Nikt się nie "piekli, ciska i toczy batalii". Po prostu pytam ile można czytać te same tematy? Rozumiem porozmawiać via PW, jedna zbiorcza ankieta, czy nawet zrobić OT.
A czemu akurat zwracam uwagę rozmówcy? Może dlatego, że zaśmieca forum tematami nie wnoszącymi nic nowego, które dodatkowo utrudniają szukanie naprawdę wartościowych informacji nt marki.
Tak.
No to mamy przej....ne.
Jeden kowalski robił zamęt, teraz znalazł kolegę.
Cały ten temat to offtop, wciągasz forumowiczów w gierki mające poprawić samopoczucie samemu sobie, oj dzieciaki....;)
A już na pewno do hydeparku.
nikogo nie wciągam w gierki, sami przyczłapali bo się nie godzą odpowiadać na proste pytania, że o umiejętności pominięcia wątku nie wspomnę
chciałem poruszyć kwestię subiektywną to fakt
więc jak inaczej mam to zrobić, ankiety ogólne, pw, jak ktoś proponował?
przecież trzeba przyjąć jakiś punkt odniesienia, i jest Fiat Punto Evo
bez tego rzeczywiście by było klepanie do upadłego o niczym
To mniej więcej takie pytanie czy ogolony facet w garniturze jest bardziej męski niż rozczochrany facet w swetrze z bazaru. Jeśli o innych cechach niż wygląd nie wspominamy (tak jak w pytaniu) to kobiety chyba w większości odpowiedzą "tak" na pierwsze pytanie. A faceci-kto wie ;)-pewnie powiedza że jest jakiś metroseksualny.
Idąc dalej czy poniższe mito jest bardziej kobiece niż zwykłe mito/grande punto ??
BTW większość kobiet jakie znam są biorcami sedanów im większych tym lepiej, a grupą docelową Mito jest najbardziej młodzież bez względu na płeć-wystarczy popatrzeć na całą kampanię promocyjną (zaproszenia na testy w balocco, styl reklamy, te pierdoły w przekazach marketingowych itp.).
ciekawa wrzuta, co to za wersja?
z pewnością takie przymrużone prostokątne lampy zmieniają odbiór auta, jeśli patrzymy na nie z tej strony - niestety kolejnej sondy na ten temat nie zrobię, tym bardziej, że nie można tej wersji kupić
dzięki za rzeczową wypowiedź, zwróciłeś mi nią uwagę na jedno,
teraz faktcznie widać mamy taką młodzież i ona takich auteczek potrzebuje, zapewne kilku młodzieżowców już próbowało mnie tutaj prostować,
tylko w dość niefortunny sposób
jak widać można normalnie, pozdrawiam
Jakieś stare fotoshopowe zlepieńce gdy mito świeżo na rynku było, a światła wklejone ponoć z punto II.
Ale świadomie to wkleiłem żeby pokazać że światła to niby sporo(choć tu wklejone z auta nie grzeszącego urodą) ale w całości znaczą tyle co spinki do koszuli.
---------- Post dodany o godzinie 09:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:56 ----------
Kontynuując metafory: z autem jak z ciuchami: odpowiednio użyte postarzają lub odmładzają:). Mito zdecydowanie nie jest autem które ma dodawać stateczności czy powagi (mylonej z prestiżem) a tego niektórzy, nawet młodzi, od auta oczekują. Ale większość jednak chyba odbiera je pozytywnie.
A tu inna wariacja:
Metan się broni, rozumiemy to:) kupił auto kobiece no i teraz troszkę nie teges...:) Spokojnie, MY cię akceptujemy, Meciu:)
akurat do mnie przemówił z tą młodzieżą
motoryzacja się zmienia, kiedyś brało się pojazd mechaniczny i czerpało fun z jazdy
teraz młodzież kupuje blaszanego pluszaczka żeby zabłysnąć stylem, jak auto jeździ to jest kilka punktów dalej
i jeszcze smutne jest to, że wyznacznik dla małego fun-cara może stanowić Renault Clio RS, a Alfa przy tym to tylko stylowy wozik
Nic się Wam ostatnio w Alfach nie spieprzyło, że o takich bzdetach dyskutujecie? ;)
Pozdrawiam.
- Rafał
dla Metana to nie bzdety, tylko punkt honoru: udowodnić, ze nie jezdzi damskim autkiem:P)))
A sondaż co wskazuje, to wskazuje....:)
Zastanawiam się tak co wy z tymi damskimi autami, zazdrość przez was przemawia czy jak.
No i niezmiennie mi się podoba. Więc wbrew temu co ciągle piszesz moja ego ma się całkiem dobrze i nie potrzebuję protez tobie niezbędnych. Jak zwykle piszesz na poziomie dzieci wartościujących się ilością przegródek w piórniku. I jak one płaczesz: nikt mnie nie lubi (czytaj wszyscy na forum mnie prześladują i ośmieszają),skargi do admina, powołujesz się na autorytet nieistniejącego brata, chwalisz samochodemdem wujka (czytaj "kogoś z rodziny"), słowem wszechobecny płytki bajer. Jeżdżąc nawet różowym smartem trudno być śmieszniejszym od ciebie.
To jest jak krytyka małego biustu czyjejś dziewczyny podczas gdy do towarzystwa w dni takie jak wczoraj masz jedynie własną rękę.
Co do funu z jazdy-proponuję jednak najpierw spróbować bo tu w odróżnieniu od estetyki sprawa jest raczej bezdyskusyjna.
Dałeś czadu Metan z tą moją psychoanalizą:) musisz często o mnie myśleć. Bardzo mi miło:)
Ja myśle o Tobie tylko wtedy, jak widzę w lusterku wstecznym pocieszną, wesołą mordkę mumina, autka dla kobiet, Alfa Romeo Mito.
Dorzucasz się chociaż mamie na prąd czy dalej zbierasz na 159 ?
Przepraszam, że wcinam się w dyskusję, ale wyczuwam jakiś kompleks u Ciebie, ewidentnie próbujesz się dowartościować kosztem drugiej osoby.
Może czas na sondę z pytaniem, czy Alfa 145 to samochód kobiecy?
BTW. poszukaj zależności u psychologów pomiędzy męskością, a wyborem męskiego samochodu.
Pozdrawiam.
- Rafał
Gdzie tam u psychologów, on Ci to udowodni na statystykach haha :D
Mylisz sie, dziennikarze już przed premierą Mito indagowali ludzi z koncernu i informacje o tym, ze auta Mito są pozycjonowane jako auta dla kobiet, jest znane od dawna. Marketingowcy to wymyslili i zapewne miało wpływ na sprzedaż.
O 145 nikt nigdy tak nie mówił.
Małłe autka, pocieszne z wyglądu, z reguły sa adresowane dla kobiet i to one w większosci je kupują.
Komentarze o kompleksie więc daruj sobie, alcesie. Mnie po prostu bawi, jak Metan przyjmuje to wszystko do siebie i jak mocno to przezywa:) Zauważ choćby jak pracowicie zawsze sie odgryza, oczywiscie też stosując amatorską pseudo psychologie:))
mnie to wali czy to, czy tamto auto jest damskie, meskie, czy nawet dla geja. Jak bede chciał to sobie takie kupie, mam takie prawo i nawet Pingwin tego nie zmieni:) hihih
Skoro marketingowcy tak ustalili (a jak powszechnie wiadomo marketingowcy nigdy się nie mylą) to jaki sens ma ta ankieta?
Nie miej do mnie pretensji, Ciebie może to bawi i traktujesz to jak dowcip bądź rozrywkę, aczkolwiek z boku (czyt. z innego punktu widzenia) wygląda to nieco inaczej. Ponadto Ciebie to bawi, ale kol. Metana chyba nie bardzo i cała dyskusja przeistacza się w niepotrzebną pyskówkę, a chyba nie taki sens ma nasze forum. Dlatego proponuję nieco ostudzić emocje nim będzie na to za późno.
Pozdrawiam.
- Rafał
Masz racje, Alces. Metan nie ma luzu w biodrach: wszystko bierze do siebie, ambicjonalnie. Z takim trudno żartować: nadyma się i od razu robi psychoanalizy rozmówcy:)))
Odpuszczam mu:))
Idąc dalej błędnym tropem każdy diesel będzie bardziej kobiecy, bowiem istnieje obiegowa opinia, że Panie nie lubią kręcić :D Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać :)
Generalnie mam wrażenie, że nie słuchacie kobiet – czym my chcemy jeździć. Tylko, mam wrażenie, że próbujecie określić, czym mamy jeździć. Znaczy marketingowcy :> I to mi się bardzo nie podoba :D Generalnie żadne mi nie pasuje :)
Czemu ma służyć ta ankieta? Ktoś na tej podstawie będzie wybierał autko dla siebie?